Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia3390

Dziewczyby nie mam juz sił na kolejne dziecko

Polecane posty

Gość fwfwfew
W*********j ze swoją fantazją że usunięcie ciąży to morderstwo. Nie jest tak ani z punktu widzenia biologii, ani prawa, co najwyżej w rojeniach fanatyków religijnych (oni zawsze mieli poważny problem z rozumieniem świata i opisującej go nauki). Doprawdy, nie musisz męczyć innych swoimi wierzeniami. Co do autorki tematu, to bez komentarza. Ostatnia taka, znana mi jako sąsiadka, najpierw wysiadywała w kościele a potem odebrała córkę z przedszkola i ją utopiła. Zjeby są wszędzie.

Gość kassia3390
fwfwfew dziś W*********j ze swoją fantazją że usunięcie ciąży to morderstwo. Nie jest tak ani z punktu widzenia biologii, ani prawa, co najwyżej w rojeniach fanatyków religijnych (oni zawsze mieli poważny problem z rozumieniem świata i opisującej go nauki). Doprawdy, nie musisz męczyć innych swoimi wierzeniami. Co do autorki tematu, to bez komentarza. Ostatnia taka, znana mi jako sąsiadka, najpierw wysiadywała w kościele a potem odebrała córkę z przedszkola i ją utopiła. Zj**y są wszędzie. x idz na erotyczny moze tam bardziej sie swoja biologia wykarzesz :) mnie tu pierdól nie musisz prawic

Gość gość
Nie bylo dawac d.. To bys nie miala i tu sie nie zalila! Pewnie na te 500 zl od szydlo polecialas a tu wmawiasz nam zebysmy sie nad toba uzalali pfff

Gość gość
ojej taka zmęczona ale za to na seks po nocach ma energię to może nie jest tak źle

Gość gość
Tak, kazdy katolik to zaraz fanatyk, ja nie wiem jak mozna tak lekko podchodzić do zabijania ludzi... Własnych dzieci.

Gość gość
gość dziś 3-miesięczny płód to nie człowiek

Gość gość
W takim wypadku plod bardziej przypomina człowieka niż ty z tymi teoriami. Powiedział co wiedział.

Gość gość
22:23 Dopiero tu weszłam, nie jestem tym, z kim konwersowałaś wcześniej. A co jest we mnie nieludzkiego? Hm?

Gość gość
Napisałam, że zazdroszczę bo sama więcej dzieci mieć nie mogę. Dlaczego mnie obrazacie? Autorko, wyobrażam sobie, że ci ciężko, ale czas tak szybko mija. Niedługo będziesz patrzeć na 3 przedszkolaków którzy się razem bawią.

Gość gość
Gość 19.39 dałam duży księdzu to dziecko szatana

Gość gość
Nieludzkie jest zabrac prawo do zycia drugiemu człowiekowi.

Gość gość
gość dziś W każdym przypadku tak jest? To może Agata Lamczak nie żyła? Racja! Przecież była tylko inkubatorem...

Gość gość
To inna kwestia, pierwszeństwo według mnie powinna mieć matka, bo to ona rodzi nowe zycie.

Gość gość
Chyba, ze sama wybralaby inaczej.

Gość gość
To żadne morderstwo. Jak mozna zabić cos co samodzielnie nie zyje? To pasożyt. Zlepek komórek. Czesto jedynie zarodek. Nawet jesli to późniejsze stadium ciazy to nadal nie jest samodzielny człowiek. Nie rozrywa sie ciała płodu jak sie to wszędzie zwykło mawiać a wywołuje porod. Żadne rozczłonkowanie człowieka ktory niby czuje. Żadna nie była w takiej sytuacji a krzyczy najwiecej o tym ze morderstwo. A ile z was zainteresowało sie losem tych osob ktore zostały oddane do adopcji, utopione, wyrzucone na śmietnik??? Hipokrytki

Gość gość
"gość dziś 3-miesięczny płód to nie człowiek" A kim ty jesteś żeby to stwierdzać kiedy a nie kiedy zaczyna się człowiek. Jesteś jakąś boską inteligencją ? Twórcą natury ? Nie! Jesteś tylko mieszaniną mięśni, kości i tkanek. Wystarczy drobne uderzenie jadącym samochodem byś zaczęła gnić pod ziemią.

Gość gość
"W*********j ze swoją fantazją że usunięcie ciąży to morderstwo. Nie jest tak ani z punktu widzenia biologii, ani prawa, [...}" xxxxxxxxxxx Możesz mi wskazać przepis prawa, który wskazuje na możliwość aborcji na życzenie? Pomijam już aspekt etyczny.

Gość gość
"To żadne morderstwo. Jak mozna zabić cos co samodzielnie nie zyje?" xxxxxxxxxxxxx Zastanów się. Ulegasz wypadkowi, masz poważne urazy i trzeba podłączyć cię na jakiś czas do respiratora, bo twój organizm jest chwilowo bardzo osłabiony, ale stabilny i na dobrej drodze do wyzdrowienia. Ale właściwie po co podłączać cię do respiratora? Przecież samodzielnie nie możesz żyć, więc odłączenie cię od aparatury to żadne morderstwo. Więcej, odłączenie takiej kreatury to właściwie dobry uczynek.

Gość gość
"gość dziś 3-miesięczny płód to nie człowiek" xxxxxxxxxxx Oczywiście że nie. Przecież może się jeszcze z tego płodu urodzić hipopotam, kurczak lub włosogłówka.

Gość gość
Do tej co twierdzi ze dziecko w brzuchu mozna zabic bo niezyje samodzielnie-to wez zabij takiego juz narodzonego noworodka albo takie miesiecze dziecko co za roznica,przeciez tez samodzielnie nie zyje bo po jakims czasie by umarlo bez opieki

Gość gość
bardzo nie chcialas miec kolejnego dziecka a mimo to i pomimo stosowania zabezpieczen zaciazylas? Nie rozumiem. Co to za antykoncepcja jesli moge spytac? Podejrzewam ze zadnej antykoncepcji nie stosowalas,tylko liczyłas na cud,ze się uda. Niestety takie sa konsekwencje uprawiania seksu,nawet czesto pomimo zabezpieczeń,to powinien kazdy wiedziec ale jak widac nie wszyscy to wiedzą.

Gość gość
o rany wchodzę w wątek a tu już kłótnia o antykoncepcję i aborcję rany ile można czytać?? autorko, skoro antykoncepcja zawodzi, jak sama wiesz - nie wiem co zawiodło u was, ale wiesz co to są tabletki "po" ? czy według Ciebie one też "zabijają"? ja mam 32 lata, jedno 5-letnie dziecko. wynik wpadki w 5-letnim wówczas związku, wpadki - bo zaszalelismy bez gumy,po imprezie z dużą ilością wina - ot tak, nieodpowedzilaność, wiem, ale zdarza się to prawie każdemu nawet tym co tu tak się mądrzą o biologii. obecnie stosuję gumy bo z pewnych względów nie mogę hormonow, jak nam guma pękła bądź zsunęła się kilka razy od kiedy mamy dziecko, może 3-4 razy, to co robiłam? jeśli nie był to 26 dzien cyklu, tylko między 7 a 26, lecialam następnego dnia po tabletkę "po". bo, chociaz popieram aborcję, to nie wiem, czy jednak bym jej dokonała. a wolę połknąć bombę hormonalną i mieć rozwalone cykle kilka miesięcy niż byc w niechcianej ciąży, nie usunąć a potem może tego żałować. wniosek? usuń. moja rada. żeby nie było- moje nieplanowane dziecko kocham bardzo i oddałabym za nie życie, ale drugiego nie chcę za nic w świecie. zawsze chcialam tylko jedno. maż też,. tzn on nie chcial wcale ale teraz dziwi się, jaki głupi był, że nie chcial.

Gość gość
" gość wczoraj Ale z was babsztyle masakra co ma isc sie zabic? Wy takie odealne? Autorko ja ciebie rozumiem sama mam dwojke takich maluchów i w leb dostaje... wiem co czujesz. Ja mam schize dlatego unikam seksu... biore tabletki + guma a i tak unikam seksu ze strachu masakra. Ja bym nie chciala trojki dla mnie to kara pechowiec.gif " x x Hmm, ja nie mam dzieci a mam schizy jak Ty. Seksu nei unikam, ale kończenia w środku i owszem (anty biorę tak czy owak bo muszę uzupełniać braki hormonalne). Dlatego na wazektomię się zdecydujemy. Namów meza, z tego co czytamy z facetem to naprawde warto

Gość gość
Ta dyskusja jest bez sensu nie wiem kiedy kobiety to zrozumieja ,aborcja jest zla tez tak uwazam,czemu jedna z druga sie nie zabezpieczy !!raz mozna wpasc ale drugi i trzeci!!!Lepiej zapobiegac przeciez to duzo prostsze...czy naprawde SA jeszcze takie glupiutki i naiwne kobiety ?w tych czasach kiedy srodki antykoncepcji SA w zasiegu reki?

Gość gośćania
autorko wiem ze jst ci ciezko-ale dasz rade!ja w ciebie wierze!

Gość gość
Ale po co teraz żale?? przecież skoro masz 2 dzieci to wiesz skąd one się biorą i albo nie uprawiamy seksu albo się zabezpieczamy.....dziewczyno gdzie ty masz rozum?

Gość gość
Zal mi kobiet ktore popieraja aborcje,zabijania kogos kto juz zyje.Dziecko zawsze mozna oddac po urodzeniu,no ale zadna niechce utyc i i rodzic itp. Wazniejsze cialo. Naprawde szkoda mi was,jestescie takie biedne i ograniczone niestety,moze i przez to takie zgorzkniale...

Gość gość
Te co namawiaja inne do aborcji sa wspolwinne smierci tego dziecka pamietajcie o tym. A dla tych co sadza ze plod to nie zycie to przypominam o historii z wroclawia z przed 2ch lat gdzie matka zdecydowala sie na aborcje w postaci wywolania porodu bo dziecko mialo jakas wade. Jakie bylo zdziwienie lekarzy gdy dziecko podczas aborcji urodzilo sie zywe! Nikt niechcial go dobic bo to juz morderstwo by bylo.Dobilaby ktoras z was takie malenkie cos?jeszcze nie do konca rozwiniete ale jednak zyjace?

Gość kassia3390
Aborcja ? dla mnie to morderstwo koniec i kropka . Jestem strasznie zmeczona od dwóch tygodni moze to wpływ ciazy . Jak widac antykoncepcja nie jest 100 % a chcielismy troje dzieci tylko moze z wieksza przerwa . Bedzie troche bieganiny ale cóz musze sobie poradzic bo nie mam wyjscia

Gość kassia3390
Myslelismy nad tym czy zatrudnic opiekunke dla starszych dzieci i pewnie tak zrobimy .