Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia3390

Dziewczyby nie mam juz sił na kolejne dziecko

Polecane posty

Gość gość
Opiekunka w twoim wypadku to super wyjscie,nawet juz teraz gdy zle sie czujesz moze przychodzic 2-3 razy w tyg na kilka godzin zebys sobie odpoczela.cieszy mnie twoje podejscie do aborcji. Dasz sobie rade,wiadomo ze w ciazy masz gorsze dni to i ponazekac sobie mozesz

Gość gość
autorko a tablektk po to nie łaska było wziąć a nie biadolisz teraz

Gość gość
Autorko... Usmiechnij sie :) ja 4 miesiace temu urodzilam synka, starszy synek ma 4 lata, planuje jeszcze jedno dziecko. Zobaczysz dasz rade, pierwszy miesiac po porodzir najgorszy, a potem czas tak leci ze ani sie obejrzysz a juz bedzie chodzilo

Gość gość
uwielbiam takie durnoty 'ani sie obejrzysz a juz bedzie chodzilo' zaznaczam, że mam dziecko juz w podstawówce.

Gość gość
Osoba wyżej dobrze radzi,wynajmie opiekunkę raz w tygodniu lub 2 na kilka godzin i zaraz odzyjesz. Wiele kobiet ma 3 dzieci, dostaniesz kartę duzej rodziny:)

Gość gość
gość dziś Ja w sumie też nie rozumiem, jak można zabić człowieka, któy żyje, np. wydawało mi się, że Agata Lamczak żyła, kiedy była w ciąży, ale widocznie tak nie było, prawda?

Gość gość
Skoro ja osoba która POPIERA ABORCJE mam krew na rękach to Wy będące przeciw niej takze ja macie-wszak kobiety mordują niechciane dzieci a gdyby dac im wybór to zlepek komórek ktory jeszcze nie czuje by wyladował w kanalizacji a nie czujące i żyjące niemowlę!!! HIPOKRYZJA

Gość gość
Wszelkie dyskusje o tym czy to morderstwo czy to morderstwo człowieka, czy to płód/zarodek/zlepek komórek uwazam za jalowe bo podszyte jakas ideologia zatem i stronnicze. To konflikt nie do rozwiązania. Kazdy ma prawo do swojego zdania-ja uwazam ze mozna usunac a inni ze to morderstwo. Jak swiat stary kazdy ma swoje racje. Nie moge jedynie pojac dlaczego ktos rosci ci sobie prawo do podejmowania za kogos decyzji, do narzucania mu swoich pogladow, do "troski" o czyjes losy? To najtrudniejszy wybór w życiu czlowieka i nikt ani niec nie ma prawa decydowa za niego o jego losie i "dobru"' Ludzie sa rozni i sa osoby ktore dokonaly tego czynu i uwazaja ze dobrze zrobily. Sa rozniez osoby ktore żałują tej decyzji. Czy mozna jednoznacznie stwierdzić kto ma racje? Nie! Kazdy człowiek jest INNY i kazda sytuacja sie różni od siebie. Żaden przypadek nie moze byc odpowiednikiem dla ogółu. Jestesmy wolni i powinnism moc decydowac za siebie ze wszystkimi tego konsekwencjami bo ponosimy je my.

Gość gość
gość dziś Skoro ja osoba która POPIERA ABORCJE mam krew na rękach to Wy będące przeciw niej takze ja macie-wszak kobiety mordują niechciane dzieci a gdyby dac im wybór to zlepek komórek ktory jeszcze nie czuje by wyladował w kanalizacji a nie czujące i żyjące niemowlę!!! HIPOKRYZJA x a ty debilko myslisz ze jak ciąża z wpadki to zaraz dziecko niechciane i niekochane ? stuknij sie w łeb !

Gość gość
Autorko troje dzieci to nie taki dramat.Sama mam troje i czasami głupawka mi sie włacza ale jakos ciągne wózek.Do mądrych bab pamiętajcie .ze w cywilizowanym naszym swiecie to 50 % ciąż to wpadki(wy jako dzieci moze tez),Dzieci sie rodzi i kocha,a po trójce to trzeba się solidnie zabezpieczyc.A aborcja to nie rozwiązanie,to morderstwo(jak by wasze matki was usunęły bo tylko komórkami byliscie i w drodze do kariery przeszkadzacie to głupot wielkie panie nie pisały)Rozumiem aczkolwieksama niezdecydowałabym się chyba ze aborcja bo zycie zagrozone,po malenstwo chore,czy z gwałtu.Kazdy ma sumienie

Gość gość
"To najtrudniejszy wybór w życiu czlowieka i nikt ani niec nie ma prawa decydowa za niego o jego losie i "dobru"'" To teraz sobie wyobraź że dla przeciwnika aborcji zarodek to człowiek a więc dla takiej osoby to ty nie masz prawa decydować o jego śmierci skoro ktoś nie ma prawa decydować o tobie. Proste ? Proste. I wracamy do punktu wyjścia twojej wypowiedzi a więc "Wszelkie dyskusje o tym czy to morderstwo czy to morderstwo człowieka, czy to płód/zarodek/zlepek komórek uwazam za..."

Gość gość
ja akurat jestem przeciwniczką aborcji ale uwazam ze to akurat moje zdanie na ten temat dotyczy tylko mnie,kazdy postapi zgodnie z własnym sumieniem i juz.Gardze kobietami które z wygodnictwa zabijają własne dzieci,gardze ludzmi gdy ich sumienie to przelicznik pieniązny.Smutno mi po prostu jak rodzice wypieszczonych jedynaków uczą -jak masz to jestes.Dla niektórych liczy się tylko materializm i tego uczą swoje dzieci.Zero współczucia,zero empatii.Zaznaczam nie jestem katolickim moherem.

Gość gość
Ja mam trójkę z małym dostępem czasowym. Trzecie nieplanowane wszystkie kochane najmocniej na świecie. Antykoncepcja...W moim przypadku to gwóźdź do trumny. Mam zakazane wszelkie hormonalne środki. Spirali tej starego typu za żadne skarby nie założę. Pozostał mi NPR plus gumka. Nigdy bym nie cofnęli czasu....najmłodsze jest moim skarbem, darem od Boga.

Gość gość
Do tej co popiera aborcje!!! Nie ,ja osoba niepopierajaca aborcji nie mam niczyjej krwi na rekach ani zadnego dziecka na sumieniu bo nie mowie do tej matki - zabij to dziecko. To ty mowiac usun wlasnie ja do tego podrzegasz wiec jestes wspolwinna,skoro popierasz aborcje to czemu cie oburza mordowanie noworodkow? Przeciez to to samo.ale masz prawo do wlasnego zdania,a ze jest takie a nie inne...szkoda mi ciebie,ciekawe ile juz wlasnych dzieci wyskrobalas? Twojesumienie a nie moje to ty kiedys za to odpowiesz

Gość gość
Nie życzę sobie obrażania mnie od "debilek"-jaki wy przykład dajecie swoim dzieciom? Wy mi tu morały prawicie a same macie słownik jak z rynsztoka! Ja nikogo nie obraziłam zatem i takiej dyskusji na poziomie oczekuje od drugiego człowieka "zatroskanego o los bliźniego" szkoda ze żyjących juz obrzucacie goownem! Hipokrytki! Macie krew na rękach bo ile kobiet nie usunęło ciazy a pozniej zabiło narodzone juz dziecko? Wiele! Macie krew na rękach juz żyjącego człowieka a ja jesli juz (przez swoje poglądy wyboru dla kobiety bo żadnego dziecka nie usunęłam-skąd w was takie przypuszczenia? Swoja miara mierzycie czy jak?) zarodka/embrionu/zlepku komórek/płodu czesto takiego ktore nie miało ani czucia, ani serca ani świadomości w przeciwieństwie do noworodka. Rozumiesz juz jedna z druga różnice w zabiciu czegos (co z mojego punktu widzenia człowiekiem nie jest i takie moje prawo) do zabicia juz istniejącego człowieka?! Mniejsze zło to usunięcie ciazy niz zabicie dziecka. Ile z was interesuje sie porzuconymi dziećmi? Dla mnie zarodek/płód/zlepek komórek nie jest człowiekiem dopóki sie nie narodzi o czasie w zdrowiu-i co zabronicie mi tak myślec bo wy macie inne poglądy podszyte ideologia? Kobiety skrobaly sie, skrobia i beda nadal a wasze przeciw jest nic nie warte! Jałowa z wami dyskusja.

Gość gość
18:42 Ja nie mam nic do poglądów drugiej osoby która uwaza ze to juz jest człowiek. Niech sobie uwaza dalej jego święte prawo ale ja nie wybieram za tego człowieka koloru samochodu, mieszkania czy pracy zatem dlaczego ktos ma decydowac o drugiej osobie? Jakim niby prawem? Kazdy powinien zainteresować sie swoim tyłkiem i zacząć od siebie dawać przykład a nie wtrącać sie i decydowac o cudzym rozpłodzie. Ludzie powinni miec wybór w sprawach ich dotyczących i nikt ani nic nie ma prawa im narzucać swojego światopoglądu bo nic nie jest w zyciu jedynie czarne i białe. Dla mnie to nie człowiek i zabroń mi tak myślec. Zabroń mi decydowac skoro przeciwnik aborcji decyduje przeciw to ja decyduje za i wyciągnij z tego konsensus. Jak on brzmi? Nie wsadzaj nosa w cudze sprawy i żyj w zgodzie z własnym sumieniem.

Gość gość
To ty niewtracaj sie w czyjes sprawy mowiac- zrob aborcje! Ja tobie nie mowie -nie zabijaj i nie naklaniam cie do tego,wyrazam tylko swoje zdanie na temat zabijania drugiego czlowieka

Gość gość
Ten zlepek komorek-jak to nazywasz ma juz Dusze od samego poczatku. A skoro twierdzisz ze nic nie czuje to poogladaj sobie filmiki z takich zabiegow jak to wyglada od srodka,jak niektore dzieci bronia sie lub slychac nawet placz tych dzieci,uwazaj sobie co tam chcesz bo to twoja sprawa,tylko nie mow nikomu ze moze usunac dziecko bo to jego sprawa

Gość gość
Ale ja nigdzie nie napisałam ani nie powiedziałam komuś-zrob aborcje!!! Nie dopowiadaj sobie bo nadinterpretujesz to co napisałam odnośnie mojego stanowiska. Krzyczycie najgłośniej a nie macie bladego pojęcia o tym ze te filmy "niemy krzyk" sa stare i medycyna poszła do przodu! Teraz tak sie nie dokonuje aborcji w cywilizowanych warunkach moze u jakiegos konowała nadal takie panują procedury ale wszędzie indziej juz wyglada to inaczej. Ale to trzeba zobaczyc cos wiecej niz Kafe! Ma dusze? Udowodnij bo póki co to twoja teza podszyta ideologia z która ja sie nie zgadzam.

Gość gość
Czemu zaczynasz obrazac mnie ze ogladam tylko kafe? Ty tez tu jestes i co z tego?a twoja teoria podszyta jest rowniez ideologia-ateizmu,wiec co za roznica?Nawet gdy bylam nastolatka i wiara byla mi daleka mialam takie zdanie jak mam teraz wiec nie pisz -Zawsze krzyczycie najglosniej-bo to jest jedyny argument gdy nie mozesz mnie przekrzyczec.Co z tego ze medycyna poszla do przodu skoro sama teraz niezaprzeczylas ze te dzieci bronily sie przed aborcja,co za roznica w jaki sposob je sie usmierci,nibybjakim cudem jestes tak dobrze poinformowana ze te aborcje wszedzie przeprowadzane sa inaczej?.Ok udowodnie ci ze to malenkie dziecko ma Dusze,ale ty udowodnij mi ze to tylko zlepek komorek:) juz sobie wyobrazam jak jestes w ciazy i mowisz do meza trzymajac sie za brzuch-zobacz tu jest nasz ZLEPEK KOMOREK jakie mu damy imie? ;d

Gość gość
Do 07:47 - a ty odróżniasz ciążę chciana od niechcianej ?? Byłam trzy razy w ciazy, dwie pierwsze zaplanowałam, cieszyłam się i glaskalam po brzuszku. Ale po 10 latach seksu z zabezpieczeniem wpadłam i nie chciałam więcej dzieci. Wiec usunęłam, tabletkami od Women i chyba mi nie powiesz ,że jak brałam do ust tabletkę, to mój zlepek komórek płakał i machal rączkami, bo to był 7 tydzień i nie miał ani ust, ani rączek, ani buzi.

Gość gość
Do 7.55 a co za roznica w jaki sposob go zabilas? To ze nie cierpialo i sie nie bronilo to nieznaczy ze nic sie nie stalo. Zabilas wlasne dziecko a piszesz o tym jakbys wlasnie poszla sie wysrac

Gość gość
I znowu odwracasz kota ogonem. Usunęłam zlepek komórek, a nie dziecko. Dziecko może być w 36 tygodniu ciąży, kiedy ma ręce i nogi i jest zdolne do przeżycia poza moim organizmem.

Gość gość
7.55 to nie ty przypadkiem kilka postow wyzej twierdzilas ze nie poddalas sie zadnej aborcji?zgadzam sie z odpowiedzia powyzej co to za roznica jakim sposobem umarlo twoje dziecko,wazne ze niezyje,a zylo.Sposob jest nie wazny,popelniesz samobojstwo i bierzesz tabletki-nic nie czujesz, podcinasz sobie zyly-boli i jestes swiadoma ze umierasz-czy to jakas roznica skoro skutek taki sam?

Gość gość
gość dziś Do 07:47 - a ty odróżniasz ciążę chciana od niechcianej ?? Byłam trzy razy w ciazy, dwie pierwsze zaplanowałam, cieszyłam się i glaskalam po brzuszku. Ale po 10 latach seksu z zabezpieczeniem wpadłam i nie chciałam więcej dzieci. Wiec usunęłam, tabletkami od Women i chyba mi nie powiesz ,że jak brałam do ust tabletkę, to mój zlepek komórek płakał i machal rączkami, bo to był 7 tydzień i nie miał ani ust, ani rączek, ani buzi. x chyba nigdy nie zrozumiem jak mozna byc tak wyrachowanym . Ja mam troje dzieci i podobnie jak ty dwoje planowanych a trzecie pomimo antykoncepcji i po wielu latach . Obecnie ma roczek jest moim największym skarbem , naszym najwiekszym skarbem !

Gość gość
ość dziś 7.55 to nie ty przypadkiem kilka postow wyzej twierdzilas ze nie poddalas sie zadnej aborcji?zgadzam sie z odpowiedzia powyzej co to za roznica jakim sposobem umarlo twoje dziecko,wazne ze niezyje,a zylo.Sposob jest nie wazny,popelniesz samobojstwo i bierzesz tabletki-nic nie czujesz, podcinasz sobie zyly-boli i jestes swiadoma ze umierasz-czy to jakas roznica skoro skutek taki sam? x róznica jest zasadnicza - zabic siebie a zabic kogos .Dziecko jest od poczęcia a nie od jakies miesiąca czy pierwszego oddechu .

Gość gość
gość dziś I znowu odwracasz kota ogonem. Usunęłam zlepek komórek, a nie dziecko. Dziecko może być w 36 tygodniu ciąży, kiedy ma ręce i nogi i jest zdolne do przeżycia poza moim organizmem. x jeszcze bedziesz sie z tego tłumaczyc i wtedy nie bedzie obowiazywało pojecie : jestem niewierząca . Ta nazwa nie wybroni cie od odpowiedzialnosci . A tak w ogóle to zlepek komórek staje sie dzieckiem gdy ma rece i nogi ? bardziej durnego tłuamczenia nie słyszałam :P

Gość gość
08.05 udowodnij bo dla mnie to tylko i wylacznie twoja chora ideologia,tak widocznie sobie usprawiedliwiasz to ze zamordowalas wlasne dziecko.Mam nadzieje ze kiedys dopadna cie wyrzuty sumienia,ciekawe czy w gronie znajomych lub w rodzinie tak opowiadasz co zrobilas.pewnie nie?a dlaczego? Powinnas sie tego wstydzic a nie sie szczycic.Ta dyskusja nie ma sensu a ty pomysl sobie ile by teraz twoje dziecko mialo lat i jakie by bylo ale nigdy nie bedzie bo zabilas je dla swojego widzi mi sie! Zegnam!

Gość gość
Aborcja to morderstwo i żadne dorabianie ideologii nic nie da. Nieważne jak to ktos tłumaczy- efekt ten sam, martwe dziecko, któremu odebrano możliwość zycia. Tylko Bóg ma prawo zabrac lub dac komuś zycie. Aborcja to inaczej złamanie przykazania- nie zabijaj.

Gość gość
Hahahahahaha