Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sylwia1280

Ból szyi i karku . Pomocy !!

Polecane posty

Gość Sylwia1280

Witam , wiem ze to nie odpowiedni temat w tej kategorii ale tutaj jest najwiecej kobiet które może mi jakoś pomogą . Otóż miesiąc temu zaczęłam prace w sklepie jako kasjer sprzedawca. Dopóki nie mam pojęcia o wielu rzeczach i pewnych uprawnień muszę siedzieć przy kasie po 3 godzinach przy poruszeniu głowa boli mnie kark i szyja ale tylko z lewej strony. Wiem ze to moja wina bo powinnam co jakiś czas ruszać głowa zeby to jakoś nie "zastygło " a teraz juz po fakcie bo od kilku dni jak idę do pracy to mało nie zwijam sie z bólu tak mnie boli . Może macie jakieś sposoby na taki dokuczliwy ból ? Z pracy zwolnić sie nie mogę ;) bo to byłoby dziwne . Jakoś wstydzę sie przyznać w pracy bo przecież inne dziewczyny tez siedzą po 5-8 h na kasie i nie słyszałam zeby narzekały oczywiście one juz wprawione. A ja dopiero początkująca jestem. Proszę , może macie jakieś pomysły jakieś leki przeciwbólowe jutro czeka mnie conajmniej 6 h siedzenia i juz sie boje ;( .

Gość Sylwia1280
Od kiedy daję się rżnąć menelom pijącym pod moim sklepem, moja pochwa ma zapach starego kotleta :/

Gość gość
Obstawiam jakiś problem z kręgosłupem szyjnym, wysuwa się dysk i uciska na nerw z tej strony. Lekarz, RTG, rehabilitacja, doraźnie leki przeciwbólowe, na zmianę ibuprofen (raczej 400 mg, ale spróbuj najpierw słabszego) i paracetamol. W domu ciepłe okłady, żeby pomóc rozluźnić mięśnie. Poszukaj też w necie ćwiczeń na dyskopatię odcinka szyjnego.

Gość Sylwia1280
Nie no bez przesady jestem młoda osoba ja mam wrażenie jakbym sobie naciągnęła jakiś mięsień lub cos w tym stylu. Może jakaś maść rozgrzewająca by pomogła ?? Ten ból pojawia sie gdy patrzę w prost czyli tak jak siedzę w pracy i w pewnym momencie jak tak posiedzę dłuższy czas zapomnę poruszyć głowa szyja ... To jest ten okropny ból próbuje wtedy rozmasowac lub cos ale juz za późno i conajmniej 3-4 godziny sie mecze

Gość gość
Wiek nie ma znaczenia. Ja mam 28 lat, i mam dyskopatię c5-c6, wynik upadku jako dziecko.

Gość gość
No i co ja tez mogę to mieć mimo ze nigdy tego nie odczuwałam tylko dopiero przez jakieś 2 tygodnie ?? Bo zaczęłam prace w połowie listopada

Gość Bonifacccy
Nie wesoło, nie ma co bagatelizować naprawdę zdrowie jest tylko jedno. Idź do lekarza, może konieczne będą masaże, albo rehabilitacja, wiele przydatnych akcesoriów możesz znależć w juventas.pl , ale pamiętaj by absolutnie nic nie robić na własną rękę !

Gość asanka87
mnie kiedyś lekarz na sorze powiedział żebym kupiła taki kołnierz http://www.sklepikseniora.pl/kolnierze-ortopedyczne-c3736.html ale co się potem okazało teraz są zupełnie inne zalecenia - trzeba powoli naciągać mięśnie lub je ustabilizowac taśmą a nie unier******ać. Także lepiej od razu walić do rehabilitanta z takimi urazami.