Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pieniądze na święta jako prezent?

Polecane posty

Gość gość

sprawa wygląda tak: chcę na święta dać rodzicom pieniądze. Nie chcę im kupować jakiejś rzeczy materialnej bo do domu wszystko mają, jak coś chcą dla siebie do ubrania czy coś to sami sobie sprawiają. A kupować byle co na siłę to też przecież nie oto chodzi. A jako że mają małe emerytury ( jak to zresztą większość...) to na pewno bardziej im się przyda gotówka. Ale nie wiem czy to wypada? Czy to nie będzie obrażanie kogoś?

Gość gość
Ja bym nigdy tak nie zrobila - dlaczego piszesz ze wiekszosc ma niskie emerytury, hm? skoro to nie prawda?

Gość gość
kwestia emerytur akurat nie jest tu głównym wątkiem.

Gość gość
no chyba jest skoro rodzice nie byli w stanie przez cale zycie sobie kasy odlozyc i ich o polowe mlodsze dzieci czuja sie w obowiazku ich finansowac;/

Gość gość
Okropny nietakt. Kup im bilety do kina czy teatru albo jakiś kupon na kolację w restauracji. W ostateczności jakąś kartę podarunkową np. Do duki czy home & you.

Gość gość
Powiem tak, jeśli zrobiłabym taki prezent moim teściom to wiem że teściowa byłaby wniebowzięta ;) Moi rodzice od lat dają nam kasę, bo nie chce im się latać po sklepach ;) Uważam, że jeśli masz problem z zakupem prezentu to może kupić jakąś ładną bombonierkę i do tego dołączyć kopertę z pieniędzmi z dopiskiem np na przyjemności, wakacje itp. Chyba lepszy taki prezent niż niepotrzebny kurzołap.