Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przyznajecie sie do tego ze jestescie polakami? nie wstyd wam?

Polecane posty

Gość gość

nie wstydzicie sie ze jestescie z kraju ktory nic nie znaczy a wasi rodacy nic nie osiagaja? nie wstydzicie sie ze przynalezycie do narodu ktory mial tylko garsteczke noblistow a tacy niemcy maja ich pareset?

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona jest to fajne miasto

Gość gość
nawet namyslow nic nie znaczy

Gość gość
Ja sie nie wstydze

Gość gość
ja czasem sie wstydze :(, ale nie z jakiego kraju jestem tylko moich rodakow obecnie od 3 lat jestem w UK

Gość gość
czyli wstydzisz sie ze jestes polakiem?

gość dziś - ja się przestałam przejmować innymi Polakami. Nie mam problemu z ich zachowaniami. Pilnuję siebie, nie innych.

Gość gość
Ostatnio jechałam w autobusie i dwoch młodych panów uraczylo głośnym opowiadaniem o imprezie mocno zakrapianej alkoholem. Nieobylo sie bez epitetów. Byli jeszcze w stanie wskazującym na spożycie alkoholu.

Gość gość
Mnie tylko jedna osoba wziela za Polaka, reszta osob to typowali rozne kraje i to nie byly kraje slowianskie. Ale ja nie mam kompleksow z powodu narodowosci, samego kraju sie nie wstydze tylko moge sie ewentualnie wstydzic za zasciankowych obywateli. Po pierwsze ja jestem czlowiekiem i mi tylko schlebia, ze ja jestem perelka z takiego przecietnego, maloznaczacego narodu.

Gość gość
to raczej zaden powod ktory ci schlebia, lepiej byc ze znaczacego kraju

Gość gość
Nigdy sie nie wstydzilam swojego pochodzenia. Nie wiem skad w was te kompleksy, chyba biora sie z tego, ze sami sobie dopierdzielacie, miedzy innymi na tym forum. Sami sie nakrecacie a pozniej ojoj jaki wstyd. O Polsce i Polakach slyszalam zazwyczaj bardzo pozytywne opinie, przynajmniej w Belgii. Zauwazylam tez, ze wstydza sie zazwyczaj ludzie, ktorzy nie maja pojecia o kraju, w ktorym zamieszkuja. Pyskuja na polskich politykow (czesto slusznie) ale przez mysl im nie przejdzie, ze politycy w ich nowej ojczyznie wcale nie sa lepsi. Nie maja pojecia o roznych absurdach bo nie sledza zycia politycznego innych krajow. W domu ogladaja polska tv i sie wstydza a wystarczy obejrzec inna tv niz polska i tez zlapac sie za glowe. Moja matka tak miala. Zyla ponad 20 lat w Belgii a nie miala o tym kraju zielonego pojecia. Myslala, ze tu jest wszystko tip top in orde.

Gość gość
ale w belgii i tak jest lepiej niz w polsce, kultura, spoleczenstwo, prawo. nie ma co porownywac. mozesz mowic ze w belgii jest jak w polsce ale tylko czasem i to bardzo rzadko.

Trzeba rzeczywiście być nic nie wartym g_wnem, by wstydzić się własnej narodowości. x Ludzie wkoło oceniają człowieka, a nie jego miejsce urodzenia. x Wstydzić można się najwyżej za innych.

Gość gość
no dobrze a nie czujecie pewnego dyskomfortu ze ktos jest z usa i pokazuje bogactwo swojego kraju, muzyke i kulture ktora dzisiaj stanowi ogromny procent w swiatoej kulturze po czym gdy wy macie powiedziec cos znanego i charakterystycznego z waszego kraju to zostaje wam kielbasa i wodka? jak takie cos ma onkurowac z niemieckiemi samochodami, szwajcarskimi bankami, amerykanska armia, izraelskimi startupami, japonskimi pociagami?

Nie, nie czuję. Byłam w USA, widziałam ten miód i złoto i naprawdę mogę się przynajmniej chwalić, że umiem czytać i pisać, znam się na literaturze i sztuce - u nich to nie jest oczywiste. Nie mam kompleksów na punkcie swojego pochodzenia.

Aleś sobie przykład wybrał :P. x Widać, że prostak z Ciebie olbrzymi. x Akurat pod względem kultury Polska niczym przed stanami wstydzić się nie musi. x Mamy też własnych naukowców, a oni ich głównie importują.

Gość gość
ja z 23:02 Nie, ale to moze dlatego, ze nie mieszkam w USA ale tutaj nie odczuwam jakiegos parcia na szczycenie sie kultura. Ostatnio moi znajomi chca sie wybrac do PL bo podoba im sie Polska jako krajobraz, miejsce. Nie przywiazuje wagi to kraju z ktorego pochodze bo to nie ma znaczenia, liczy sie charakter bo nie kazdy Polak jest taki sam, czego ja dowodze przykladem. Poza tym jak ktos szczyci sie swoja ojczyzna to najwyrazniej swoimi wlasnymi osiagnieciami nie moze sie poszczycic :)

Gość gość
zadne kompleksy, rzeczyistowsc. jak porownacie polska z usa to wyglada slabo. kultura usa jest jednak ogromna w porownaniu do polskiej, i jest kultura ktora w swiecie odcisnela duze znacznie. polska? wajda kieslowki i to wszystko. naukowcy usa nawet imporotwani to jednak naukowcy usa, bo to usa ich wyksztalcilo, to usa zbudowalo najlepsze uniwersytety a nie polska. mam takie wrazenie ze polska to synonim przegranej.

hahahahahahahahahahahahahahahahahaha hilarious chłopcze, dorośnij i ogarnij się.

Gość gość
no ale serio chyba wiecie ktore panstwo w jest lepsze: polska vs. usa? polska vs. UK? polska vs. niemcy? polska vs. israel? polska vs. japonia? polska vs. szwajcaria? polska vs. wlochy?

gość dziś - USA to też bieda, gangi, patola na skalę w Polsce totalnie nieznaną. To seryjni mordercy, którzy śmigają sobie po kraju i nikt nie wie ilu ich dokładnie jest, to brak opieki zdrowotnej, brak edukacji. Co z tego, że mają kilka znakomitych uniwersytetów, skoro ukończą je nieliczni, a reszta kraju do niedouczone prostaki, które mają problem z liczeniem do 20? Co osiągnęli w kwestii kultury w ostatnich 20 latach? Gołe, gibiące się na scenie d****i? Serio? Jakich wybitnych pisarzy, aktorów, dramaturgów wydał ten gigantyczny naród w ostatnich 10 latach? Polska jest mniejsza od większości pojedynczych stanów, nie ma takiego potencjału, a jednak kulturalnie stoi wysoko. Przez język nasi twórcy nie są w stanie się przebić - ot, tak pech dziejowy. Ale USA to nie jest żaden raj. Uwierz.

Przegrańcem Ty jesteś, jeżeli wierzysz w to, co piszesz :(. x Historia stanów, to była kolonia karna, do której zsyłano k_rwy i złodziei. Z tego właśnie wywodzi się ich naród. Późniejszymi czasami również nie mogą chwalić się za bardzo. Jako pierwsi w historii zorganizowali obozy koncentracyjne, w których wymordowali rdzennych mieszkańców tych ziem. Potem w ten sam sposób mordowali wziętych do niewoli południowców. Krzyczą, że prowadzili wojnę w obronie wolności murzynów, a prawda była taka, że murzyni ze spalonego południa przywędrowali na północ i za połowę stawki pracowali zamiast tych, którzy na wojnie zginęli. To kraj, który wszystko zawdzięcza oszustwu i kłamstwu. Przy typowym amerykańcu, nawet działacz radia Maryja jest inteligentnym i pokojowo nastawionym człowiekiem :P.

Gość gość
ale nie obrazaj amerykanow, komplesky z powodu pochodzenia ci tak ciaza?

Ja ich nie obrażam, tylko własną ocenę przedstawiam :P. x Jeżeli możesz wykazać, że piszę nieprawdę, to polemizuj. x Wiesz o tym, że na krótko przed wybuchem II w.św. zamierzali rozpocząć światowy konflikt z Anglią ? Nawet lotniska pod kanadyjską granicą pobudowali i zgromadzili ogromne ilości BRONI CHEMICZNEJ.

Gość gość
Rozpoznają po akcencie. Ewentualnie myślą że pochodzę z Rosji...

Gość gość
do tego nad toba pisze