Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do osób z nadwagą i otyłych

Polecane posty

Gość gość

Hej. Mam kilka pytań do osób, które mają nadwagę bądź poważniejszą otyłość. Co sprawiło, że Wasza sylwetka tak wygląda? Zawsze tak było, czy zbędne kilogramy pojawiły się z czasem? Jestem ciekawa jaki faktycznie tryb życia prowadzą takie osoby. Czy faktycznie w ogóle się nie ruszacie, jecie dużo i niezdrowo, itd? Jak wygląda Wasz przeciętny codzienny jadłospis? Ile kcal zjadacie, że ta waga się utrzymuje? Jadacie nieregularnie, o późnych porach, itd? To nie są złośliwe pytania, po prostu jestem ciekawa jakie błędy żywieniowe popełniają osoby, które mają większe gabaryty. Chcę wiedzieć czego się wystrzegać.

Gość gość
Tzn. Chodzi mi też o to, by potwierdzić lub obalić mity na temat zdrowego i niezdrowego odżywiania.

Gość gość
Wystrzegaj się głodówek ...schudniesz ale tak spowolnisz metabolizm , że potem będziesz cząsteczki tłuszczu pochłaniała nawet z tlenu ...

Gość gość
U mnie problem nadwagi pojawił sie po ciąży. Nie wiem dlaczego nagle w ciąży tak się roztyłam mimo ze wcale nie jadłam więcej niż normalnie. Popełniłam ogromny błąd i zaczęłam się głodzić i ćwiczyć. Schudłam i zaczęłam nowa dietę. Jadłam małe porcje ale mimo ze porcje byly naprawde malutkie zaczęłam tyć znowu. Za drugim razem głodówki juz nie miały takiego skutku i schudłam niewiele. Teraz ciągle walczę. Malo jem i ćwiczę ale nadal jestem na granicy nadwagi.

Gość gość
to może zacznij jeść więcej ale zdrowych rzeczy?Jak jesz malutko,to wój metabolizm zwalnia,bo organizm zaczyna magazynować zapasy na okres głodu.

Gość gość
Ale ja zjem zdrowo. Nie napisałam ze niezdrów jem. A jak zjem więcej to natychmiast tyje.

Gość gość
ja jak ograniczam jedzenie,to na drugi dzień dostaję takie napady głodu, że i tak muszę zjeść i nadrobić to co się ograniczałam wcześniej, nie dam rady się opanować

Gość gość
No ja na szczęście na tym panuje.