Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie rozumiem wpadek i aborcji.

Polecane posty

Gość gość
Tak oczywiscie. Bo spoleczenstwo powinno zachwalac skrobaczki. Same nie sa przekonane o slusznosci swojej decyzji skoro spoleczenstwo budzi w nich wyrzuty sumienia. Wolnosc wyboru powiadasz? Dajmy tez wolnosc wyboru mordercom, psychopatom, g****icielom. No co? Niech maja wolnosc wyboru. Czyz Ty jestes lepsza od nich mordujac zdrowe niewinne dziecko? Przeciez jesli sie nie ma warunkow lub checi na wychowywanie mozna oddac do adopccji, ba! Nawet ze wskazaniem! Komus kto chce i ma warunki.Ale po co, wyskrobac d**e i mowic ze to nic takiego jest latwiej." Moja macica" to jak Twoja macica to po kiego lecicie do szpitala jak sie nawpieprzacie tych pigul poronnych i cos pojdzie nie tak? Z reszta slyszalam jak traktuja tam takie jak wy- jak smieci. Za plecami macie tak tylki obrobione ze hej.

Gość gość
Nawiedzona trollico LECZ SIĘ!!! bo zdiagnozowałam u ciebie Moherum Macicum w końcowej fazie. Tylko porządny kop w ryj może tu pomóc :o

Gość gość
gość wczoraj Ty to dopiero sadzisz banały ignorancie nieuku :o matko jakie ludowe mądrości i przypowiastki rodem z kółka katechetycznego w ciemnogrodzie. Jeszcze jesteś z tego dumna, ze ignorujesz badania naukowe. Profesorowie medycyny to idioci i opowiadają bzdury, a ty jełop bez matury taka światła. Może idź medycynę wykładaj i oświeć ich tam wszystkich na UM. Jak oni żyli i pracowali wcześniej bez twych odkryć z dziedziny psychiatrii?

Gość gość
Tylko ciekawe ze wy jesteście chętniejsze od lekarzy którzy z tego co wiem nie chca tego robic. No właśnie dlaczego? Gdyby to bylo takie nic to nie mieliby z tym problemu. Natomiast oni dokladnie wiedza ze to zabójstwo i nie chca brać w tym udziału. Zawsze znajdzie się k***a ktora leci na kasę ale generalnie to nie jest to i nigdy nie będzie pochwalane. Jesteście za wolnością wyboru to macie wolność. Nie zajść w ciążę. Przekracza to wasze możliwości? To trzeba się nie zabierać za p********ie. Do mnie kobieta która zabija dziecko dla własnej wygody jest zerem. Sa adopcje, okna zycia ale o swoja d**e się obawiacie i dorobiłyście idee ze aborcja jest bezpieczniejsza niz poród a to gowno prawda. Słyszałam historie o dziewczynie ktora usunęła zdrowa ciążę a potem jak juz chciała dziecko to urodziła roślinkę. Teraz pewnie wyjedziecie z przykładami ile to zdrowych dzieci macie po aborcji. Kutwa nawę nie umiecie ponieść konsekwencji swoich czynów i nieodpowiedzialności. Pożal się boże wyzwolone idiotki.

Gość gość
gość dziś Do kurwy nędzy ! Żadna z nas na tym wątku się nie skrobała, więc przestań już pierdolić te głupoty, a tym bardziej te wycieczki ad personam :) A co do lekarzy, to po 1. po co po medycynie wybrał ginekologię, skoro wiedział, że do zakresu działań należy też wykonywanie aborcji? Jeśli jestem wegetarianką, to nie idę pracować do mięsnego! Po 2. (tutaj odniosę się do ich wielkiego miłosierdzia, wybiórczego sumienia i ignorowania nawet przypadków legalnych) jeśli pracuje w placówce, która ma kontrakt z NFZ, czyli też z moich składek, to oczekuję albo pełnych świadczeń, albo odpowiedniej tabliczki, zanim się zarejestruje. To dotyczy również klauzuli w odniesieniu do antykoncepcji. Przypominam, że cały czas mówimy o 3 legalnych przypadkach, tych 3 ekstremalnych, w których lekarze robią sobie co chcą. Co do wzmianki o tym, że aborcja nie jest bezpieczniejsza, niż poród. Jest, w sterylnych, szpitalnych warunkach jest, nie mówię tu o podziemiu. Podczas porodu można mieć różne powikłania, krwotoki, aż po śmierć. Pewnie nie słyszałaś o tym, że niektórzy lekarze nadal stosują Chwyt Kristellera, mam w rodzinie dziewczynę, która jak się domyślasz, nie bardzo była w stanie protestować. A na koniec, dziecino powiem Ci coś jeszcze. To, że jestem za wyborem, nie znaczy, że automatycznie jestem po aborcji. Powiem Ci więcej - jestem bezdzietną z wyboru, więc o moją macicę nie musisz się martwić :)

Gość gość
Po legalizacji aborcji ilosc samych aborcji sie zmniejszy bo kobiety poczuja sie bezpieczniej? Wiekszego steku bzdur w zyciu nie czytalam. Legalizacja nijak sie nie ma do ilosci wpadek! Bedzie och nadak tyle samo a nawet wiecej bo wiedzac o mozliwosci aborcji baby beda sie pieprzyc na potege nieuwazajac "bo przeciez aborcja to usuniecie zlepka komorek"wy nie jestescie wyzwolone- wy jestescie glupie. Antykoncepcja to dla was czarna magia i szukacie alternatywy. A jakby mozna sie bylo sterylizowac? Ile z was by tak naprawde poszlo?

Gość gość
kretynko z 7.01 nie pisz, wy i wy ile mamy ci jeszcze pisać, że się nie skrobałyśmy. Po prostu mamy inne zdanie niż ty, a to dla ciebie oznacza skrobanie co miesiąc? Lecz się idiotko! Lekarze nie chcą tego robić, bo się boją konsekwencji prawnych, utraty prawa wykonywania zawodu i prowokacji dziennikarskich tudzież policyjnych.

Gość gość
Ja bym poszła. Mam dziecko i nie chce więcej. Chciałabym się podwiązać ale w Polsce nie wolno. O to nikt nie walczy a to przeciez "antykoncepcja" na 100% ale o legalizacje morderstwa to juz walczycie.

Gość gość
"Słyszałam historie o dziewczynie ktora usunęła zdrowa ciążę a potem jak juz chciała dziecko to urodziła roślinkę. Teraz pewnie wyjedziecie z przykładami ile to zdrowych dzieci macie po aborcji. Kutwa nawę nie umiecie ponieść konsekwencji swoich czynów i nieodpowiedzialności. Pożal się boże wyzwolone idiotki." xxxxxxxxxxxxxx Wow słyszałaś historię!!!! No nie mogę wyjść z podziwu dla ciebie i twoich przypowieści co parę wpisów :o To, że się ktoś nie zgadza z tobą to nie znaczy, że się skrobał w ogóle kiedykolwiek. Ja mam dwie córki pięcioletnie i syna w drodze. Nigdy nie wpadłam i nigdy się nie skrobałam więc nie wiem jakie konsekwencje mam ponieść i jakie niby dziecko urodziłam po aborcji. Zamknij już ten przygłupi ryj i pomóż mamie w kuchni albo lekcje odrób!

Gość gość
W odróżnieniu od was niektórzy lekarze maja sumienie.

Gość gość
9.33 Na chuj się odzywasz jak to nie do ciebie? Poczuwasz się? Mamie nie musze pomagac bo z nią nie mieszkam i juz się wyuczyłam.

Gość gość
gość dziś a kto niby walczy o legalizację "morderstwa" idiotko? Ja o nic nie walczę. Uważam, że dobrze jest tak jak jest czyli legalna jest aborcja w przypadku gawłtu, ciężkich wad płodu lub zagrożenia życia matki, a jak ktoś to to robi nielegalnie to jego sprawa. Co cię obchodzi cudza macica moheronie je/bany? Tyle stron tu szczekasz jak połamana. Musisz nie mieć swojego życia, że cię obchodzą jakieś teoretyczne ciąże obcych bab :o

Gość gość
gość wczoraj Nie mówię, że masz je chwalić, ale właśnie zaprezentowałaś retorykę obrońców życia. Porównywanie do morderców i gwałcicieli? Poważnie? Nic do chuja pana nie zrozumiałaś, bo jesteś zaślepiona swoimi wizjami! To przedstawię Ci to bardziej obrazowo: mamy kobietę w ciąży, wszyscy dookoła wiedzą i widzą. Kobieta oddaje dziecko do adopcji i co słyszy? "Co to za matka? Wyrodna szmata! Jak można oddać własne dziecko? " itp. jak myślisz, spłynie to po niej, czy będzie się czuła jak kupa g****a, mimo, że ludzie nie wiedzą, dlaczego oddała? Dlaczego ofiary gwałtów nie zgłaszają się na policję i mają poczucie winy? Myślisz, że dlatego, że nie były pewne, czy dać się zgwałcić, czy nie? Dlatego, że po tym świecie chodzą jeszcze idioci, którzy twierdzą, że gwałt, to wina ofiary, bo: ubrała nie taką sukienkę, piła alkohol, bo żona ma obowiązek dać mężowi zawsze i wszędzie. Jeszcze całkiem niedawno, nawet na przesłuchaniach padały pytania typu: w co była pani ubrana? Wesoło, prawda? Z aborcją też tak jest, Tobie się wydaje, że to taka prosta decyzja? Poważnie myślisz, że ktokolwiek wstaje rano i myśli "teraz pójdę kupić bułki, a po południu pójdę się wyskrobać" ? To nigdy nie jest łatwa decyzja, więc ogólnodostępne konsultacje z wykwalifikowanym w takich tematach psychologiem mogłyby pomóc. A tak w ogóle, to masz bardzo wybiórcze poglądy. Jak wszystkie, to wszystkie. Dlaczego nie nazwiesz morderczynią kobiety, która usunęła ciążę z gwałtu, usunęła płód z wadami letalnymi, postanowiła jeszcze trochę pożyć, niż osierocić dziecko? Skoro jesteś taką obrończynią życia (jak zwykle oczywiście dotyczy to tylko płodów, bo żywych ludzi można wyzywać i mieć ich w d***e), to zaszalejmy i zróbmy z Polski drugi Salwador! Co ty na to, żeby wsadzać na lata do więzienia kobiety, które poroniły? :) A tak na marginesie, to zastanów się, dlaczego według naszego prawa za morderstwo idzie się do więzienia, a za aborcję nie? Dlaczego księża nie chcą chować zarodków i płodów? Przecież to też ludzie.

Gość gość
gość dziś Nie walczymy o legalizację "morderstwa", tylko o godne warunki i poszanowanie drugiego człowieka w 3 dozwolonych sytuacjach. Nawet te 3 przypadki nie są szanowane przez lekarzy.

Gość gość
Ofiary gwałtu często same sa sobie winne bo same prowokują takie sytuacje. Jak chodzą po nocy ubrane jak k***y to niech się nie dziwią później.

Gość gość
gość dziś a ty myślisz, że teraz z tobą piszą te wszystkie wyrachowane zimne skrobankowiczki, że piszesz WY to, Wy tamto?? One na takie fora nie wchodzą, a z takich jak ty się śmieją i mają to gdzieś, a ty piszesz takie bzdury, że aż żal czytać. Jak nie przypowieści o tym co słyszałaś i widziałaś (mamy paść na kolana przed twoimi opowieściami z du/py?) albo wprost robisz z siebie nieuka i ignoranta. Widać, że w życiu nic nie przeczytałaś oprócz swoich wypocin w internetach. Powtarzam - MAMIE POMÓŻ SMARKULO!!! albo do matury się poucz, bo twoje koleżanki od 3 lat są na studiach, a ty jełopie bez szkoły nie dość, że nie pracujesz to jeszcze się nie uczysz. Tak moja droga kurs tipserki to nie jest nauka, a bycie utrzymanką to nie jest praca. Won debilu!

Gość gość
Po wpisie z 9.45 mam 100% pewności, że to troll. Apelowałam już o to raz. Nie karmcie tej ku/rwy bez własnego życia, jarającej się temacikiem na kafe, a ty wypier/dalaj do kuchni, bo teściowa sama zapierdziela, a ty na kafe dzień i noc. Coś jej się chyba od ciebie należy za to, że u niej pasożytujesz!

Gość gość
gość dziś To żadne bzdury, to fakty. Już dawno udowodniono, że w krajach, gdzie jest dostęp do aborcji, jest ich mniej. Nie musisz wierzyć, ale taka jest prawda. Wytłumaczę raz jeszcze, jeśli nie rozumiesz tekstu czytanego. W kraju, gdzie kobieta nie jest szykanowana, wyzywana od morderczyń, czuje się ona lepiej. Jeśli może porozmawiać z psychologiem, z odpowiednią wiedzą, zastanowić się, wysłuchać za i przeciw, podawanych w merytoryczny sposób, a nie w postaci wrzeszczenia i wyzywania, to owszem, taka kobieta może zrezygnować, ale nie dzięki presji przeciwników, tylko normalnemu podejściu i jest traktowana, jak człowiek, zatem jej komfort psychiczny jest nieporównywalny z tym, co może odczuwać w dzisiejszych warunkach.

Gość gość
ja nie chce mieć dziecka ani teraz ani za 10 czy za 100lat, zabezpieczam sie jak tylko mogę biorę tabletki a on nie dochodzi do środka, gumek nie możemy stosować bo mój M ma alergie na latex i by się udusił gdyby go założył, tabletki biorę każdego dnia o tej samej godzinie co do minuty, jednak tabletki są dobre w 99% i jeśli się zdarzy przez zwykły przypadek że dojdzie do środka i będę tym 1% i zajdę w ciążę to oczywiście wzięłabym tabletki poronne, a jeśli by nie podziałały to pewnie zgodziłabym się na aborcje

Gość gość
gość dziś Oto cudowna prezentacja kultury gwałtu. To nie sukienka gwałci, tylko gwałciciel, idiotko!

Gość gość
gość dziś Nie lepiej od razu kupić pigułkę po, zamiast zamawiać z wiadomej strony poronne?

Gość gość
9.45 maturę juz dawno zdałam i nie robię żadnego kursu tipsiarskiego. Z mama nie mieszkam i juz dawno mnie nie utrzymuje. Gowno wiesz o mnie to się nie wypowiadaj i odrobine szacunku bo nie jestem gpwniara.

Gość gość
9.53 Zgadzam sie. To nie prawda ze nie można kupic tych tabletek po. Ella one jest najbardziej dostępna i kosztuje 100zl

Gość gość
To o gwałcie to nie ja napisałam. I absolutnie się z tym nie zgadzam.

Gość gość
oczywiście że wziełabym tabletke po ale nie wiadomo czy zadziała (są przypadki gdzie kobiety brały te tabletki a i tak były w ciąży) i niewiadomo też czy w ogóle będzie taka tabletka w moim małym mieście, gdzie nawet tabletki anty muszę zamawiać kilka dni wcześniej

Gość gość
* nie wiadomo

Gość gość
Ja mam dlatego w domu kupioną tabletkę na wypadek sytuacji awaryjnej.

Gość gość
przeczytałam że lekarze nie chcą robić aborcji. Zgadza się nie chcą jej robić na NFZ za to prywatnie już bardzo chetnie

Gość gość
Prywatnie robią bo są pazerni na kasę. Wkładek wewnątrzmacicznych tez na fundusz nie chca zakładać bo prywatnie można za to wziac za 150zl a na nfz musiałby za darmo to robic.

Gość gość
gość dziś W prywatnych gabinetach sumienie nagle nie przeszkadza, w porównaniu do państwowych.