Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przyszlamamunia

Rodzac dziecko przed osiemnastka swiadomie marnuja sobie zycie? dyskusja

Polecane posty

Gość gość
patologia rodzinna :) Jednak niedaleko pada jabłko od jabłoni :D

Gość
przyszlamamunia dziś bez przesadny ze do 30 czy 35.r.z.:P ja np. chcialabym najpierw chociaz skonczyc studia. juz trudno nie pracowalabym, ale wiedzialabym ze poznaiej jakby co (kopnie mnie w d) sama sie utrzymam i znajde normalna prace, a nie za 1500zl z czego nie da sie normalnie utrzymac.;) mam na serio slabosc do dzieci, ale musza mi wystarczyc dzieci rodzenstwa.:P na pewno bym teraz nie planowala, ale jakbym zaszla i miala kogos na stale to jednak mysle ze bym sie cieszyla...wiem ze spokojnie dalabym sobie rade bo duzo razy zajmowalam sie dzieckiem siostry i to sama przez kilka godzin. robilam nawet co co myslalam ze nie dam rady-zmienianie pieluch.:D raz tez sie na mnie i siebie zwymiotowala i chociaz sama mialam ochote zrobic to samo to jakos wszystko ogarnelam...:P jednak liceum to podstawa bo bez niego ma sie w tych czasach zamkniete wszystkie drogi...

Skoro można uprawiać seks od piętnastego roku życia to i ciąża nie jest problemem :) Chyba, że ktoś wpadł, bo zapłacił swoją dziurą za paczkę fajek na imprezie to inna sprawa :) Nie mi to oceniać, bo nie znam nikogo takiego.

kto sie pobierał młodo - ten sie pobierał kto wcześnie zachodził w ciążę - ten zachodził ale jaki to jest argument ? Teraz kobiety się uczą , szukają pracy , starają sie żyć samodzielnie i dopiero wtedy szukają męża . Ty zaczęłaś od doopy strony i teraz po prostu próbujesz " uładzić " swoją historię .

Gość gość
allium dziś Masz racje popieram wszystkie twoje słowa .

U kobiet tak. Maturę zdam w tym roku i już tą przepustkę będę miała. Zajmowanie dzieckiem tez nie jest mi obce, gdyż tak jak wspomiałam - miałam w domu niemowlaka. Mimo, że to był mój brat czynnie uczestniczyłam w opiece nad nim. No cóż, póki co nie myślę o studiach z wiadomych względów. Z resztą - pójście na nie byle by iść... Nie, nie. Interesuje mnie coś innego w tym momencie. Co zapewne będę doskonalić na różnego rodzaju kursach i warsztatach.

Gość
przyszlamamunia dziś u nich to byla wpadka wiec nie bylo nad czym myslec, jednak jak ktos to planuje w tym wieku to chyba powinien sie 2 razy zastanowic. masz racje to facet jest nie w porzadku, jednak nie ma sie co czarowac- na wiekszosc nie mozna liczyc.;)

Gość
przyszlamamunia dziś to dobrze ze chcesz sie uczyc...:P myslalam ze masz zamiar wszystko rzucic i usiasc na laurach.:P w pewnym sensie cie rozumiem bo niektore kobiety maja silny instynkt macierzynski- mnie dzieci rodziny strasznie rozczulaja, lubie sie kims zajmowac-co nieraz przerzucalam na facetow:D:P... jak ktos tam zostawia mi dziecko na 3 dni to potem jakos trudno mi sie z nia rozstac.:) w ktorym jestes miesiacu?:)

Teraz kobiety, blablabla. Rzeczywiście. Jakby wszystkie kobiety wsadzały sobie w o***t nogę od stołu, a gdybym ja to negowała - byłaby pewnie taka sama reakcja i oburzenie. Rozumiem, że mam najpierw skończyć szkołę, która niezbyt jest związana z moimi zainteresowaniami, potem znaleźć pracę, a na koniec SZUKAĆ męża. Zważmy na to, że nawet na wykształcona kobieta w ciąży i przez następne trzy lata tak czy siak będzie na łasce męża :) Taka sama sytuacja. A nie, bo potem wróci do pracy. Ja też pójdę do pracy po tym jak dziecko skończy 3 latka.

dzieciak z ciebie :D jak widać na wszystko masz wytłumaczenie - głupie i dziecinne ale masz :D a prawda jest taka ,ze jesteś panną , która wpadła i to wszystko :)

Jestem w 7 miesiącu już :) Za niecałe dwa miesiące mam termin, ale wiadomo - może przytrafić się niespodzianka wcześniej. Nie, czemu miałabym osiąść na laurach? Jest mi ciężko usiedzieć dłużej niż dzień na tyłku, nawet przez okres ciąży. Ja wiem, że niektóre kobiety usprawiedliwiają nic nierobienie dobrą wypłatą męża. Ja chcę rozwijać swoje zainteresowania, a potem być może na tym zarabiać. :)

Gość
przyszlamamunia dziś zawsze mnie to okreslenie smieszy-szukac meza:P jakby to byla jakas rzecz, transakcja.:D chyba to powinno wyjsc naturalnie z milosci, a przeciez nie decydujemy kiedy kogos takiego poznamy....:)

Gość
przyszlamamunia dziś myslalam tak bo wiekszosc niestety taka jest.:P np. zona mojego brata. Rzucila zaoczne, prywatne studia o watpliwym kierunku, do pracy tez nie ma zamiaru nigdy wracac bo po co?:D:P jak tak chce to ok, ale zeby chociaz zajmowala sie domem-moj brat raczej sprzata, gotowac tez jej sie niechce bo jak mowi-nie za bardzo umie, niezbyt lubi i w ogole nie ma czasu .:D :D:P

ale ty nie możesz usprawiedliwiać swojego nic nie robienia dobrą wypłatą męża .... bo nie masz męża :) nie wiedziałaś ,ze ktoś siedzi pod materacem ale nie wiedziałaś też o sposobach zabezpieczeń przed ciążą - co trochę dziwi bo taka podobno jesteś ogarnięta :) No ,ale wszystko jeszcze przed tobą :) całe życie :) na koniec jeszcze proponuję mniej fantazjować np . o pracy po ogólniaku a skupić sie na tym co rzeczywiście możesz zrobić . Bo z tego co czytam to tylko piszesz o tym co to masz zrobić i ani słowa o tym co już zrobiłaś :) ale .... powodzenia i siły życzę - bo będize ci potrzebne . Wesołych Świąt :) i nie , nie zmarnowałaś sobie życia :) jesteś jeszcze taaaaka młoda to nie moze być o tym mowy ale je sobie utrudniłaś :)

Gość gość
Hehehe juz cie widzę autorko z ksiazka po paru miesiącach bez spania. P********z bzdury bo dziecko jeszcze siedzi w brzuchu. Juz sobie wyobrażam ciebie za jakiś czas. Zaniedbana bo na pewno facet nie będzie ci finansował twoich ciuszków i mazideł ani fryzjera, bezrobotną kurę domowa z mopem w jednym ręku i patelnia w drugim.

Dokładnie! U mnie to przyszło wcześniej. I jestem z tego dumna. Nie dlatego, że ja jego MAM, a dlatego że mamy siebie nawzajem i mimo sprzeciwu ze strony naaajbliższych to potrafimy być razem. Gdybym w jakimś sensie nie dojrzała do takiego życia to z pewnością nie radziłabym sobie z prowadzeniem domu. Jak wysłali mnie w szkole do poradni pedagogicznej to Pani dyrektor miała wielki ból pośladków, bo jak sama przyznała, nie poukładało jej się z mężem to mi z pewnością też się nie poukłada :)

Gość gość
Nie rozważam nad sobą, bo z pewnością w takich sprawach nie potrzebuję porad osób przesiadujących przed komputerem x Cóż, lepiej "przesiadywać przed komputerem", niż na nieletnim partnerze, kończąc to ciążą :P Bezpieczniej i rozsądniej :D Ci "przesiadujący" też zapewne nie chcieliby korzystać z rad młodocianej niezamężnej matki :P

Odsyłam na swego czasu popularny temat na facebooku "Nie zostanę matką/ojcem w 2016 roku" gdzie z jeszcze większą zawiścią komentują "dojne krowy" i "worki g****a" oraz "wpadki" :) Miłego dnia

Ogólnie rzecz biorąc to robiąc coś, cokolwiek - człowiek nawet lepiej się czuje. Szkoda, że rzuciła studia. Może w zamian znajdzie inne zajęcie?

Gość gość
Skończy się to tym, że dziadkowie będą mieli na starość kolejne dziecko do wychowania. Nic, tylko taką przemądrzałą strzelić w pysk. NIC NIE MASZ, ani mieszkania, ani pracy, ani wykształcenia.. ale jaka mądra! co to nie ja, do tego wielce z siebie zadowolona... Ciekawie by było jakby się rodzice na ciebie wypieli teraz, a mogliby i nie mogłabyś ich za to winić. Siano w głowie jeszcze.

no jak widać ty nie uznajesz :) mam nie tylko rodzinę i dzieci ale nawet mój najmłodszy syn jest od ciebie kilka lat starszy . I tak szczerze mówiąc trwogą napawa mnie myśl ,ze może poznać taka pannę jak ty - bez szkoły i ambicji za to z parciem na udawanie dorosłego życia :)

Hah, ja przemądrzała, a odzywa się jaka osoba. Co masz osiągnięte w życiu, że mnie pouczasz? Jakoś wypięcie rodziców oprócz przykrości nic więcej by nie wniosło do mojego życia. Nie mieszkam z nimi i nie czerpię od nich pieniędzy :)

Bez ambicji? Po której z mojej wypowiedzi to stwierdzasz? :) Każdy wybiera taką drogę, jaka mu się podoba. Dyskutowanie na temat tego co ja osiągnę, bądź nie osiągnę jest dość zabawne.To zależy tylko ode mnie.

Owszem. Nie uznaję i jak najbardziej jestem z tego dumna. Skoro nie uprawiam seksu z kim popadnie, a z chłopakiem z którym jestem i co jeszcze mniej spotykane w tych czasach - którego kocham, to raczej nie mam się czego wstydzić.

nic od ciebie nie zależy :) nie masz p racy , nie masz pieniędzy , nie masz prawa decydowania o czymkolwiek :) mieszkasz nie w swoim mieszkaniu jesteś skłócona z rodzicami ...a i rodzice kawalera pewnie nie myślą o tobie najlepiej . jedyne co masz to plany :)

dlaczego niespotykane ? teraz każda dziewczyna która sypia z chłopakiem twierdzi ,ze go kocha i że robi to z miłośći - cóż w tym nadzwyczajnego i cóż ciebie pośród nich wyróżnia ? chyba tylko to ,ze większość jednak decydując sie na seks zdaje sobie sprawę z jego konsekwencji . Ty o tym nie myślałaś i teraz jesteś w ciąży . Ciekawa jestem czy tatuś dziecka też jest tak zachwycony jak ty ?:)