Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do ludzi nie popierajacych PiS

Polecane posty

Gość gość

Mamy teraz Wolna Polskę, mamy legalny, demokratycznie wybrany rząd, a wy dalej popieracie PO, nie wiem, TVN wypral wam mozgi, jesteście malo inteligentni, macie żydowskie kozenie, nie wiem, stad pytanie do was, co wami kieruje ze próbujecie zniszczyć demokracje ktora po raz pierwszy od 45 roku wygrala

Gość gość
Nie po prostu wy macie pochodzenie chlopskie i wszystko co jest przejawem kultury, nauki, kompetencji nienawidzicie ze szczerego serca. To zreszta widac po waszych facjatach, malo szlachetne rysy twarzy, kartoflane mordy i kaprawe chciwe oczka

Gość gość
Wyborcy PO czy nowoczerstwej to w dużej mierze banda durniów mająca o sobie wysokie mniemanie. Środowisko kierujące tymi partyjkami nie dorosło do demokracji. Oni uznają tylko "demokrację" gdy rządzą.W innym wypadku im demokracja już nie odpowiada.

Gość gość
bo wy jesteście zaściankową ciemnotą jesteście sierotami po wielkim przemyśle które nie potrafią same nic osiągnąć i nie macie prawa rządzić bo się do tego po prostu nie nadajecie

Gość gość
Nie jestem za PO ani PiSem, ale PiS chociaż stara się pomóc potrzebvującym jak niepełnosprawni i ich opiekunowie, gdzie PO ze wszystkiego chce robić interes.

Gość gość
My może i chlopstwo ale POLSKIE chlopstwo a wy popatrzcie na swoje mordy i innych wyborców po i sretru - krzywe i wielkie kichawy, po bokach pejsy, wzrok bazyliszka i cyniczny uśmieszek. Nasi dziadowie nie donosili Niemcom na innych jako kapo a ojcowie nie bili rodaków pod szyldem zomo. wolę swoje chlopstwo i prostotę niż zakłamanie,bute,pychę i brak honoru jak to się ma w przypadku lemingów i czerwono-pejsatych pomiotow

Gość gość
Czepianie się wyglądu na tle politycznym to bardzo wysoki poziom rozmów, widać jakie doły społeczne tu piszą i przesiadują, zarówno ze strony zwolenników PiS jak i reszty :)

Gość gość
Fornal nie może reprezentować państwa.

Gość gość
baron pancerny dziś A jak myślisz, czemu większość w Polsce to tacy durnie? IMHO, przez wieki nas mordowano. Tz kogo mordowano? No przecież nie chłopów i robotników, ci i dziś nawet bez znajomości języka chętnie są zatrudniani za granicami naszego umordowanego (dosłownie) kraju. Mordowano ELITY, nie te, które dziś mamy. Te dzisiejsze, często "oderwane granatem od pługa" nie służą Polsce, tylko tym, którzy umożliwili im wyrwanie się z biedy. Na tym zbudowano PRL. Z tego systemy wywodzą się całe polskie elity intelektualne, polityczne itd. To jak ma być? Ten system wszedł do Polski strzelając jej obrońcom w tył głowy. Co zrobiono gdy już ten system zmienił ustrój? Nic. Kompletnie nic. Bo wcześniej ludzie tego systemu strzałami w tył głowy to sobie zapewnili. Nie ma konkluzji, nie ma wniosku, przedstawiłem tylko fakty.

Gość gość
A ja mam pytanie do zwolenników PiS. Dlaczego każdy, kto jest przeciwko waszej ukochanej partii, jest od razu kategoryzowany jako leming popierający PO? Nie przyszło do paranoicznych, zacietrzewionych łbów, że w Polsce istnieją inne partie niż PiS i PO? Obydwie są tak naprawdę takim samym szambem, tylko PiS nieco bardziej radykalnym i więcej tam zamordystów i krzykaczy.

Gość igulka777
Nie popieram Pisu bo czuję się Europejką i mi wstyd jak ta partia robi wstyd w świecie. Jak obywatele innych krajów europejskich patrzą na nas z politowaniem i tylko myślą jak nas wykluczyć i wygnać ze swoich ziem. Ponadto uważam, że w zgodzie należy żyć przede wszystkim z najbliższymi sąsiadami a nie z tymi zza oceanu którzy mają nas w nosie. Kolejny powód to to że członkowie PiSu kłamią i żyją za bardzo przeszłością. I jakoś jak narazie jako osoba niepełnosprawna nie poczułam żeby ta partia czy ten rząd zrobił mi "dobrze" Zaraz usłyszę zarzut że przecież krótko rządzą i muszę poczekać. Ale w tym krótkim czasie zdążyli rozkręcić afere z TK, ułaskawić Kamińskiego czy 100 razy wspominać i upamiętniać Lecha Kaczyńskiego. A czy mi od tego jest lepiej? Czy nie muszę przez to czekać 1,5 roku na rehabilitację? Czy może moja głodowa renta wzrosła przez to na tyle żebym bez liczenia każdego grosza mogła zrobić podstawowe zakupy. I jestem głęboko przekonana, że za 4 lata mój post będzie tak samo aktualny jak dziś Mam nadzieję, że wyczerpująco odpowiedziałam na zadane w temacie pytanie

Gość gość
igulka777 Jak sie nie podoba wynocha do muslimow za zach granice i nie wracaj.

Gość gość
Ludki ze wsi i małych miast widzą, że: - odremontowaną szkołe, wybudowane 2 orliki, nowe przystanki, nowe drogi ...itd ale za to zamknięto jedna fabrykę a druga ledwo przędzie. I po choja to jak pracy nie ma. Ludki z miast widzą, że: - nowe centra handlowe, nowe tramwaje, stadiony itd a korporacja otwiera biuro i sa nowe miejsca pracy - zyski transferuje sie za granice ale praca za 2tyś netto jest. Dlatego c****erwsi to PiS a drudzy wolą lizanie doopy zagranicznym firmą i oni są PO i Petru

Gość gość
Do 19:50 sam wynocha.

Dlaczego? Ja bym chciała żeby mi dobrze było w moim kraju ale PiS mi tego nie zapewni. A z drugiej strony PiS robi nam taką opinię za zachodnią granicą nikt mnie nie przyjmie jak się dowie, że jestem z Polski. I o ile mnie pamięć nie myli w Konstytucji jest zapisane, że państwo polskie ma obowiązek dbać o chorych,słabszych. Tylko kogo to dziś obchodzi.

Gość gość
z moich obserwacji to tak z 2% Niemców wie kto jest premierem Polski.

Gość gość
Te POwskie psy powinno sie zebrac i wywiezc w sam srodek tych uchodzcow,zeby tak pomieszkaly pare miesiecy. Zdrajcy na uslugach Uni Niemieckiej

Gość gość
Bycie przeciwnym PISowi nie oznacza, że jest się zwolennikiem PO. Wybory były demokratyczne, ale mogą to być ostatnie demokratyczne wybory w tym kraju, bo to co robi PIS, to jawne łamanie prawa, dobrych obyczajów politycznych, i wprowadzanie dyktatury. A ja nie mam ochoty żyć w kraju a'la Rosja, gdzie rządzącym wolno wszystko. Dziwię się, że ktokolwiek mający choć minimum inteligencji może nadal być zwolennikiem PIS, i do tego rzucać jeszcze argumentami o demokracji. Chyba nie rozumie tego pojęcia. Chłopstwo psioczy na unię i zdradę Polski, ale unijną kasę to już chętnie przytuli:P

Gość gość
19;42 dokładnie racja,dzisiejsze elity wywodzą się z tych co jeszcze nie dawno biegali za potrzebą za stodołe otrzymali awans społeczny ale kompleks niższości pozostał ,jak opętani lecą za tym kto im powie ze są lepsi od plebsu gotowi z piórkiem w du/pie chodzić byle ktoś uznał ich za inteligencje

Gość gość
Komuna holubila prostaka i kmiota , kazala sie inteligentnym ludziom klaniac w pas prostakowi. I wlasnie to stad sie wywodzi to powszechne chamstwo w tym kraju niezrownane w skali swiatowe j. Nie wyksztalcila się jeszcze w swiadomosci niepisana zasada wykluczania za chamstwo, prostactwo

Gość gość
PIS oraz PO to zabawa w złego i dobrego policjanta. Co 4 lata jeden zgania na drugich, ludzie muszę i tak wyjeżdżać.. Kto na tym forum zdaje sobie sprawę, że za 20 lat Będzie 15 mln Polaków jak nie mniej? https://pozyczka-bez-zaswiadczen.pl/

Gość gośćjedynkaaaaaaaaaaa
jakie chłopskie?,ja mam szlachetne rysy i piękną twarz po matce i uważam że głosowanie na PO to hańba i głosują tak tylko osoby interesowne pozbawione mądrości ,realnej oceny sytuacji ,ulegające wpływom ,bez kręgosłupa moralnego ,i zwyczajnie egoistyczne które nigdy by nie pomogły słabszemu bo po co ,a to cecha małych duchem

Baronie dlaczego mi zarzucasz, że w coś trafiłam niechcący. Jestem świadoma tego co piszę i moje wypowiedzi są jak najbardziej przemyślane. Nie wiem skąd też wywnioskowałeś, że jestem za PO ? Bo wcale tak nie jest. Zgadza się natomiast to, że Bronisław Komorowski miał kilka słabszych chwl. Jednak Andrzej Duda bije go na głowę. Nie generalizowała bym też ludzi tak jak ty to robisz i nikogo bym nie obrażała.Bo i po co? Co znaczy muslimy? Akurat znam rodzinę Muzułmanów są moimi sąsiadami. Bardzo mili, pomocni i życzliwi ludzie. Mają syna 15 letniego zawsze dzień dobry powie, zakupy pomoże przynieść itp. A inna sąsiadka bardzo religijna, chodząca niemar codziennie do kościoła jest tak niesympatyczna,naskakująca na wszystko i wszystkich. A to ktoś drzwi za głośno zamyka a to kobieta źle klatkę umyła, miosobiście też nie raz przykrość sprawiła jeszcze jak dzieckiem byłam. Potrafiła stanąć nade mną i się śmiać kiedy się prewróciłam(mam problemy z równowagą i z poruszaniem się) Nie powiem boli do dziś ale przecież nie będę sąsiadce wypominać po latach. To tylko przykład właśnie po to żeby nie generalizować.

Gość gość
"Nie popieram Pisu bo czuję się Europejką i mi wstyd jak ta partia robi wstyd w świecie." x to jest mentalność kolonialnego murzyna świetnie opisana przez ziemkiewicza. taki murzyn chciały nie być murzynem tylko należeć do klasy tych, ktorzy kolonią rządzą i ją eksploatują wiec każda próba wyzwolenia kolonii spod okupacji murzyna przeraża bo mu przypomina że do tej klasy nie należy i należał nie będzie i "musi się wstydzić" poczciwe nasze murzynisko za tych którzy zamiast poporządkować się swoim "cywilizowanym" panom chcieli by sami stanowić o sobie a nie być niczyją kolonią. tak samo ma "igunia" więc dla "iguni" wszystko co skrytykują niemcy jest automatycznie powodem do wstydu i dlatego tego pisu ona się caly czas musi wstydzić a największym dla niej wyróżnieniem jest jak pan pogłaszcze ją po jej murzyńskiej główce i pochwali. wtedy nie straszna jej bieda, niewolnictwo czy głód i nie może zrozumieć że inni murzyni nie chca być chwaleni przez swoich kolonialnych panów tylko wolni.

Gość gość
"Jednak Andrzej Duda bije go na głowę." x nie rozśmieszaj mnie. duda jak spotyka się z kimkolwiek to jest to zawsze spotkanie na poziomie. czy to byl premier cameron czy wizyta w chinach czy u polaków ze wschodu. wystarczy popatrzeć jak te wizyty wyglądają żeby być pewien że ten prostak komorowski do pięt mu klasą nie dorastał. a to że wy nienawidzicie pisu i macie pretensje do dudy że realizuje to co obiecał wyborcom w wyborach, że zmienia polskę, no to już jest tylko wasz problem.

Gość gość
Aleś dołożyła, no tak, prostak Komorowski miał "słabsze chwile|" ani się wypowiedzieć, ani zachować krowa w oborze ma więcej taktu niż on a ty o Dudzie, który jeszcze NIC złego nie zrobił, a klasy ma 100x więcej niż jego poprzednik. A co do muzułmanów - pewnie masz na myśli zasymilowanych tatarów, muzułmanie też bywaja mili, ale nigdy nie wiesz czy któremuś w końcu nie odbije i nie zgwałci cię lub zabije za allaha, to jest taka religia, im wolna. Katolicy są różni, podli, mądrzy, głupi, życzliwi, ale przynajmniej nie mordują za swojego boga.

Gość gość
"To tylko przykład właśnie po to żeby nie generalizować. " x no to jest tak głupie że aż niewiarygodne. otóż zrozum może że podejmując decyzje w państwie MUSIMY GENERALIZOWAC. bo sprawa dotyczy wielu tysięcy do nawet setek tysięcy ludzi co do ktorych trzeba podjąć zobowiązanie "przyjmować czy nie przyjmować" i potem się z niego wywiązać. więc to że ty "masz sąsiadów muzułmanów i są to bardzo mili ludzie" nie oznacza że kolejni będą tak samo "mili". bo doświadczenia krajów które muzułmanów przyjmowały świadczą o tym że "mili" to oni dla europejczyków nie są gdy podpalają przedmieścia paryża, sztokholmu dokonują zamachów i podkładają bomby. i idiotyczne myślenie że "u nas tak nie będzie bo moi muzułmańscy sąsiedzi są mili a katolicka sąsiadka podła" to myślenie jakiegoś niedorozwiniętego dziecka.

Taaa jest z czego być dumnym jak prezydent jedzie do Londynu i mówi nie wracajcie do ojczyzny bo nie ma po co :) Faktycznie poziom że ho ho. Co do krytyki Niemców to nie specjalnie mnie ona interesuje. Mam swój rozum i sama widzę co się dzieje w moim kraju nikt nie musi mnie do niczego przekonywać. Jak widzę w relacji na żywo jak zachowuje się np poseł Pawłowicz czy nieumiejący sklecić poprawnego zdania poseł Ast to nie muszę czekać na komentarze innych zwolenników czy przeciwników PiSu.

Gość gość
"Taaa jest z czego być dumnym jak prezydent jedzie do Londynu i mówi nie wracajcie do ojczyzny bo nie ma po co usmiech.gif Faktycznie poziom że ho ho." x no to jest po prostu kolejna prostacka manipulacja bo duda niczego takiego nie powiedział. oto wystąpienie dudy przed polakami w londynie: "Prezydent przypomniał swoją wizytę w Londynie z marca, z czasu kampanii wyborczej, podczas której spotkał się z Polakami mieszkającymi w brytyjskiej stolicy. - Mówiłem wtedy, że chciałbym, żebyście Państwo mogli wrócić do Polski, ale powiedziałem, że nie śmiem apelować o powrót. Nie wyjechaliście, bo chcieliście opuścić swoją ojczyznę. Wyjechaliście dlatego, że nie mieliście w naszym kraju w Polsce warunków do tego, żeby się rozwijać, żeby znaleźć pracę, czy żeby znaleźć pracę, która jest w godny sposób płatna, żeby można było zrealizować swoje ambicje życiowe, oczekiwania, czy na godnym poziomie utrzymać rodzinę – mówił prezydent. Dodał, że zadaniem rządzących w Polsce jest, aby podobne warunki pracy stworzyć w naszym kraju. - Wierzę w to, że w naszym kraju taka zmiana jest możliwa. Po raz kolejny powtarzam, że będę czynił wszystko, jako prezydent, aby takie dobre zmiany nastąpiły – powiedział. (http://www.tvn24.pl)" proszę i teraz uczciwie powiedzieć co w tej wypowiedzi jest nagannego.

Gość gość
Igulka777 dziś To teraz sobie wyobraź kretynko prezydenta,który przyjeżdża do Londynu i mówi -"Wracajcie!Kochani!Wracajcie do kraju bo w kraju zarobicie wiecej niż zagranicą!". x x Co miał powiedziec kretynko? Miał kłamać???