Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko ma gorączkę i skarży się na ból nóg, pomocy !!!

Polecane posty

Gość gość

Witam. Córka ma zapalenie gardła, ropne naloty od trzech dni. Dostaje amotaks. Jednakże gorączka jest wysoka, ok 39st, po podaniu leku schodzi po 1,5-2 godz. Ma mocny katar. Martwi mnie jednak czemu skarży się na nogi i w tej chwili jest gorąca a stopy ma zimne? ?? Co się dzieje? Od wczoraj bierz antybiotyk a gorączka ciągle jest.

Gość gość
Na działanie antybiotyku musicie jeszcze zaczekać. Ja właśnie wróciłam z synkiem ze szpitala. Też złapał jakiegoś paskudnego wirusa. najpierw biegunka, później gorączka do 40 stopni i gdy myslałam, że jest juz lepiej przestał chodzić na nogi zupełnie. Uginały mu się w kolanach, gdy na nie stawał. Okazało się, że to zwykły ból mięśniowy, ale że nie ma jeszcze 3 lat i nie zna takiego rodzaju bólu płakał i ni chciał nawet próbować chodzić. Przeszło po 1,5 dniu.

Gość gość
Dzieci często tak mają ze goraczka wysoka a ręce, stopy zimne. Moj syn tez zawsze tak ma, lodowate jak goraczka rośnie a ciepłe się robia jak temperatura zaczyna spadać. Z nalotami w gardle to chyba angina? Przy tej chorobie goraczka moze utrzymywać się trochę dłużej. Możliwe ze jutro juz będzie ok.

Gość gość
Pytasz na forum? Idź do lekarza. Amotaks nie jest lekiem przeciwgorączkowym ani przeciwbólowym tylko przeciwinfekcyjnym. Dziecko widocznie bierze lek na tyle krótko, że ilość bakterii jest jeszcze duża i organizm broni się podwyższając temperaturę. Jeśli leki działają zbyt krótko, to zastosuj metody niefarmakologiczne, jak chłodząca kąpiel czy oklady albo skonsultuj z lekarzem zmianę dawki lub substancji leczniczej. W nogi może też wdał się stan zapalny spowodowany infekcją, a może akurat jest w wieku intensywnego wzrostu i ma młodzieńcze zapalenie kości czy coś podobnego. Myślę, że nikt o zdrowych zmysłach nie postawi Ci diagnozy przez forum.

Gość gość
Gdy moja córka ma gorączkę to skarży się na różne bóle, a to brzuch, to głowa czy właśnie nogi. Pediatra uspokaja że to przy gorączce u dziecka normalne.

Gość gość
podaj dużo płynów do picia i niech odpoczywa wszystko wroci do normy

Gość gość
biedne dzieciaczki :o zdrowia zycze i mamuśkom cierpliwosci i wytchnienia

Gość gość
To moze grypa

Gość Kelerxx
Na przeziębienie można stosować takie bańki ogniowe - http://www.medplus.pl/ . Myślę, że jest to skuteczna metoda na radzenie sobie z przeziębieniem, więc warto sobie takie bańki ogniowe zakupić.

Gość Migea
Wygląda to nawet na angine. Na działanie antybiotyku musisz poczekac dzień lub dwa, zanim zacznie działac. Gorączkę zbijaj Milifenem, ibuprofen radzi sobie z gorączką o wiele lepiej niz paracetamol, w razie potrzeby zamiennie co 4 godziny. Jak temperatura rosnie bardzo szybko, dziecku jest zimno, stad byc może zimne stopki