Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PiS został wybrany i dajcie mu spokojnie rządzić

Polecane posty

Gość gość
Dyktatura ? Ona polega na tym że stado baranow z wielkiej plyty demonstruje razem z przegraną partią na ulicach.Przywódcy przegranej partii przyjechali na demonstracje ze swych willi z Wilanowa i Kontatancina Jaguarami i Mercedesami a barany z wielkiej plyty demonstruja w obronie tych milionerów.Jako że jest dyktatura panstwowa policja ochrania przegranych i baranow bez mózgów

gdzie napisałam, ze to ludzie ze wsi? Napisałam, ze to ludzie z mentalnością chłopska przedrozbiorowa. Boje sie tego, ze grają na najprostszych emocjach: obiecują pieniądze na dzieci, większe pensje, niższy wiek emerytalnym likwidacja gimnazjów... Wszystko co trafia do ludzi niewykształconych, ktorzy wierzą ze dostaną za darmo. Którym złość zasłoniła racjonalne myślenie. Ktorzy nie znają sie na podstawach ekonomii i chcą teraz sobie odbić swoje żale. Nie trzeba kończyć uniwersytetów, aby wiedzieć, ze jak nie ma z czego zapłacić, to robią sie długi. Kto jak kto, ale ubodzy to chyba wiedza najlepiej? to nierealne obietnice. A jak ktos jest naiwny, to pózniej będzie jeszcze bardziej rozgoryczony.

Gość gość
misio1 :D :D :D ten statek to Costa Concordia a kapitan Francesco Schettino i nawet nazwisko jakieś takie znajomo brzmiące

Gość gość
misio1 ten statek to Costa Concordia a kapitan Francesco Schettino:)

Gość gość
rokokowa tobie najlepiej by było w jakimś kraju afrykańskim gdzie ludzie pozbawieni są jakiej kolwiek pomocy państwa bo przeciez tacy francuzi czy anglicy którzy maja pomoc od panstwa dla rodzin na dzieci to ciemnota nieroby i pewnie według twojej światowej wiedzy korzystaja w tych krajach z takich dodatków ludzie niewykształceni :) po twoich wpisach sądze że uważasz się za coś lepszego niż inni a możliwośc zmian w kraju cię przeraża bo w gruncie rzeczy to nic nie potrafisz ty tylko wyżej sr/asz niż du/pe masz

Gość gość
14;02 ty to jakiś chyba ułomny jesteś ,będą siedziec i podsłuchiwać jak gadam z kolezanka co sobie nowego kupiłam albo o moich problemach miłosnych albo jak z dziadkiem rozmawiam o jego problemach gastrycznych puknij sie w łep i zacznij mysleć kogo to ma dotyczyć

Gość 14.55 Jakiej pomocy od państwa Ty oczekujesz? Zeby żyło, myślało, wszystko robiło za Ciebie? Jeśli tak, to jesteś niewolnikiem i chyba Ty najlepiej będziesz sie czuł/czuła w kraju gdzie jesteś pod kontrola imkloszem jak dziecko w przedszkolu. Dadzą jeść, zaprowadza do lekarza jak boli brzuszek, pozwolą na zabawę w określonych godzinach i położą spać jak przyjdzie pora. A jak dziecko chce zrobić coś samo, to nie wolno, albo jest kontrola rodzica. W wieku przedszkolnym to norma, w wieku dorosłym to niewolnictwo. Dorosłe dzieci, które żądają wiecznej opieki od państwa robią sie sfrustrowane, bo nie potrafią sami żyć. I maja pretensje do tych zaradnych, ze oni potrafią a reszta nie. I wkurza mnie granie na najniższych emocjach. Wiek szkolny podwyższony. I co teraz? Robi sie tylko większy bałagan. Ale niewykształconych ludzi to nie obchodzi. Ich obchodzi tylko utarcie nosa platformie i pokrzykiwanie na przeciwników nowego rzadu (bo według nich oni musza być ze starego układu). Juz samo przekonanie, ze jak ktos przeciw to z nimi pokazuje jak ograniczeni są ludzie ślepo wierzący swojemu panu (czyli niewolnicy, mentalność chłopska przedrozbiorowa). A jak jeszcze ktos stawia znak roznowsci miedzy mentalnością, a faktycznym miejscem zamieszkania - to ja nie mam więcej pytań. Krytykę i argumenty jako przytyk przyjmuje tylko nieogarnięte człowiek, bo nie ma wystarczajaco rozwiniętej inteligencji. Dawniej było chłopstwo, mieszczaństwo i wąska grupa książęca. Każdy znał swoje miejsce. Chłopi nie decydowali o losach państwa, a książęta nie musieli chłopom podlizywać i okłamywać zeby zdobyć poklask. Mówiąc o mentalności mam na myśli ludzi prostych, ktorzy nic nie wiedza o świecie, o mechanizmach, nie wspomnę juz o ekonomii, a ktorzy najgłośniej krzyczą i wyciągają łapy po pieniądze. Skądś te pieniądze trzeba brać. Trzeba mieć rozum i wiedzieć, ze pewne hasła nie są możliwe do realizacji i nie nabierać sie na nie.

Wiecie na czym polega.a inwigilacja za PRL? Jak w filmie jabłka były zbyt czerwone to film ocenzurowano i ludzie mieli problemy. Jeżeli niczego nie chcesz od życia, tylko żyć za pieniądze państwa z dnia na dzień, nie chcieć niczego więcej tylko szpitala na starość, to będziecie szczęśliwi. Jeśli ktos chce od życia więcej, to zle czuje w miejscu kontrolowanym. Tak jak nastolatek mimo krzyków zostaje w domu z rodzicami, bo ma ugotowane i poprane, tak dorosły człowiek idzie na swoje bo chce żyć po swojemu, na własny rachunek i na własna odpowiedzialność. Jeśli za wcześnie sie wyrzuci nastolatka z domu, to są kłopoty. W dorosłym życiu tym za wcześnie wyrzuconym nastolatkiem są ludzie, ktorzy tak wierzą w bzdurne obietnice (dorosły widzi, ze bez pokrycia). Rozgoryczony nastolatek dołącza do gangu, bo ten za niego myśli i działa jego rekami. I wierzy bossowi ślepo. Jesteście dorośli, czy jednak nastolatkami?

A sytuacja nie przeraża mnie z tego względu, ze sobie nie poradzę. Bo ja akurat dam radę, znam języki, dużo jeżdzę , odnajdę sie w każdym cywilizowanym kraju. Przeraża mnie to, ze Polska idzie w dziwna stronę, bo jestem patriotka (chociaż są grupy, które chcą mieć monopol na to słowo).

Gość gość
Uwielbiam mentalność PiS-uarów. Zamordyzm i totalitarne ciągoty pod płaszczykiem łapaj złodzieja i bij Niemca ku uciesze niewykształconej gawiedzi leniwców na lewych rentach. Lemingi i tak sobie poradzą, bo potrafią pracować. Leming zwolni was z roboty i będziecie to Jarusia popylać po pięć stów na dzieciaka. Kościółek, rosołek, zasiłek, "nie będzie Niemiec pluł nam w twarz" i każdy kto ma lepiej to pewnie ukradł-to jest wasze życie. Leniwce podatni na populistyczne brednie.

Gość gość
Doopa zwana (p)Rezydendem podpisze wszystko co mu przykurcz każe, a gawiedź obchodzi tylko, że Jędruś się ładnie prezentuje i przynajmniej wąsów nie nosi jak poprzednik. Wyborcy tej sekty boją się obcych, ciągle bredzą coś o żydach (mają coś do pierwszej damy?), zagranicą byli tylko na Ukrainie po bimber od Oksany, z języków znają tylko "vodka" i "pakupit", ale każdy obcy jest zły, a Jarek da Merkelowej tak do wiwatu, że aż się będzie kurzyło i od 2016 każdy Polak będzie urlop spędzał na Bali jak ci przebrzydli Niemcy, których tak nie cierpią Janusze i Grażyny, którzy nie wyściubili dotąd nosa poza własne podwórko.

Gość gość
gość wczoraj narazie żadnych nie widze, dajmy im czas, j*****j platformy nikt nawet po 8 latach nie oceniał bo media mieli w swoich rękach sądy i trybunały i nikt nawet nie ważył sie złego słowa powiedzieć na te mendy, a jak teraz PiS doszedł do władzy to to całe proPOwskie środowisko ma jeden wielki ból d**y x Czyli 80% Polaków. Tych którzy głosowali i tych, którzy nie głosowali w ogóle. Dlaczego tyle ludzi nie poszło na wybory? Bo nie mieli na kogo głosować. Wyszła opcja Kukiza, ale Kukiz dał swoim wyborcom po pysku. Media? Nie rozśmieszaj ludzi. TVP od "zawsze" była propisowska, a do zmanipulowanej TVN bardzo chętnie pisowscy politycy przychodzą udzielać wywiadów, brać udział w dysputach itd. Wyprano ci mózg gadką z TVN, nie oglądasz, to i nie wiesz ilu pisiarzy siedzi w tej stacji. Mało tego, połowa pisiarzy to działacze byłej PZPR.

Gość gość
rokokowa panna wczoraj Dokładnie, obiecanki cacanki, w myśl obiecać to nie grzech. Odnośnie tych gimnazjów. Czy to jest najwyższy priorytet państwa zlikwidować gimnazja? Zwłaszcza, że wprowadziła je AWS? Dla wyborców Pisu, informacja, bo zapomnieli, że AWS tak jak i PiS to partia Jarosława Kaczyńskiego. 6latki z powrotem do przedszkoli, a co z obowiązkiem przedszkolnym 5latków, dla których teraz nie będzie miejsca w przedszkolach? PO totalnie zrąbała wprowadzenie 6latków do szkół, coś tam poprawiali, coś było lepiej, ale Pis wprowadzi całkowity chaos. Ja jestem ciekawa, czy oni tylko cofną obowiązek 6latka w szkole ( wtedy rodzic zrobi z edukacją dziecka co chce, czyli puści 6latka do klasy 6latków, puści 6latka do klasy 7 latków, czy zostawi w zerówce), czy zlikwidują klasy 6latków w szkołach i oczywiście problem z przedszkolami zostawią samorządom.

Gość gość
gość wczoraj 14;02 ty to jakiś chyba ułomny jesteś ,będą siedziec i podsłuchiwać jak gadam z kolezanka co sobie nowego kupiłam albo o moich problemach miłosnych albo jak z dziadkiem rozmawiam o jego problemach gastrycznych puknij sie w łep i zacznij mysleć kogo to ma dotyczyć x Ale dokładnie tak będzie. Wystarczy, że koleżanka pozna faceta, który się policji nie podoba, ona będzie z nim na stopie koleżeńskiej i całe jej środowisko będzie pod nadzorem. Więc ty też! A dziadek? Dziadek 60-70 letni, no to jak w tym wieku, to może to jakiś ubek był? Albo jeszcze kto inny i warto go mieć na oku? Pomyśl trochę.

I tym sie różnimy od siebie, ze ja i mi podobni myślą o Polsce jako całości, a wy tylko o własnym podwórku i nie obchodzi juz nic innego. Chłopstwo interesowało tylko pole, szlachcica cały folwark i sytuacja ekonomiczna innych folwarków, książęta cały kraj. W której grupie jesteś?

Gość gość
Doopa zwana pRezydentem zabrała sokowirowke wieże stereo i żyrandol i poszła.