Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

umowa zlecenie za 9 zl brutto praca 8 godz

Polecane posty

Gość gość

czy bede podlegac tym nowym przepisom od 1 stycznia ze wszystkie skladki bede miec oplacane? czytam to na tych stronach gazeta prawna niby wszystkie umowy ale znajac nasz kraj to wszystko tak pieknie wyglada tylko na papierxe w rzeczywistosci beznadzieja Ktos jest w temacie?

Gość gość
Ale co, liczysz na to, że pracodawca Ci ze swojej kieszeni to poopłaca? Jak Ci odliczy wszystkie składki i podatek od tych 9 zeta, to z 5 Ci na czysto może zostanie...

Gość gość
Może warto zmienić pracę skoro nie jesteś zadowolona ze swojej i boisz się, że wraz z wejściem nowych przepisów coś się pozmienia? Ja od jakiegoś czasu pracuję w http://topaz24.pl/praca/ i bardzo sobie chwalę warunku zatrudnienia ;) Nie mówię, że też masz iść do sklepu, ale może to będzie w Twojej sytuacji dobre rozwiązani ;)

Też zastanawiam się jak umowy o dzieło i zlecenie będa oskładkowane i co na to pracodawcy

Gość gość
na temat wynagrodzenia na roznych stanowiskach mozna poczytac na gowork

Właśnie mnie też to interesuje - jak teraz to będzie wszystko wyglądać. Przeraża mnie fakt, że utną mi z polowę pensji znając życie - na co mi ZUS, jak równie dobrze mogę sobie zbierać na konto i samemu się zabezpieczyć na starość, o ile jej w ogóle dożyje.

Gość gość
na co mi ZUS, jak równie dobrze mogę sobie zbierać na konto i samemu się zabezpieczyć na starość, o ile jej w ogóle dożyje. xxx naprawdę uważasz, że z pensji ok 2 tys zł jesteś w stanie się utrzymać i odłożyć na jakieś 20 lat życia bez pracy na starość???