Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wygląda wasz codzienny makijaż?

Polecane posty

Gość gość
ja zero makijazu- mam jedwabne rzesy ktore uzupelniam co 2 mce wiec nie maluje oczu a podkladu nie uzywam bo mam piegi i bardzo je lubie, pomadki tez nie bo po 10 min juz moj facet zje ja razem z pocalunkami. polecam takie naturalne zageszczanie ( efekt jest naturalny)

No ja nakładam krem - czekam az sie wchłonie. Nakładam podkład 1 warstwe, czekam chwilke i nakładam druga warstwe. Lubie mocne kreycie. Nakładam cienie (na wew.kacik jasniejszy cien, na zewnetrzne mocniejszy i rozcieram puchaczem). Rysuje sobie eyelinerem kreske na górnej powiece i czarna kredka robie kreske na dolnej - lekko rozcieram pedzelkiem z ciemnym cieniem. Nakładam 2 warstwy tuszu do rzes. Jak jeszcze gdzies mam zabarwienia do nakladam korektor albo dokładam troche podkładu - wszystko utrwalam pudrem w kamieniu. Potem podkreslam sobie brwi. Nakładam bronzer pod kosci policzkowe i troszke rozswietlacza na kosci lub rózu. Na koncu albo balsam do ust jak mam "mocne" oko lub szminke nude... a jak mam delikatne oko to moge poszalec z pomadla. Jesli chodzi o cienie to ostatnio uwielbiam żółto-pomaranczowo-brazowe oko ;) Mega :) I dostaje wiele komplementów... np ze nie wiedziałam ze takie kolory "zółty" moze tak slicznie wygladac na powiece.

Gość gość
ja bym nie mogła sobie czegoś do rzęs przyklejać.

Gość gość
Korektor, krem BB, rozświetlacz, brązer, puder w kamieniu, róż, tusz, kredka do brwi i kredka (cielista) na dolną wewnętrzną powiekę - są zawsze zaczerwienione jakbym płakała. Okazjonalnie cień i eyeliner.

krem bb, bronzer, kredka do oczu- ostatnio wyczaiłam niedrogo MAC- na chinskim allegro :P tusz do rzęs, a na usta obowiązkowo pomadka, ostatnio zakochałam się w kolorze nude na ustach- kupiłam fajna szminkę od gr Sheer Shine Stylo Lipstick – Połyskująca Pomadka do Ust dobrze się rozprowadza, nawilża i ładnie połyskuje :)

Gość Olcia_margolcia
podkład, tusz do rzęs, rozświetlacz, bronzer :) A właśnie, macie jakieś fajne tusze do rzęs?

Gość luvinka
krem podklad korektoe bronzer, miękka kredka ,tusz , jak zimno to pomadka na usta. tusz mam -ulubiony loreal Flw sculpt :D <3

Gość Olcia_margolcia
Też go mam, myślałam, że pojawią się tutaj jakieś inne hity :)

Gość mandarynka111
Moje odkrycie ostatnich tygodni. Strasznie ten tusz lubię, tak mi ładnie pogrubia rzęsy i już się bez niego nie ruszam z domu, oczywiście na rzęsach ;) Zatem: fluid, korektor pod oczy, róż na policzki, tusz i już!

Gość Olcia_margolcia
Makijaż ma podkreślać urodę, a nie zmieniać twarz nie do poznania. Szkoda, że niektóre dziewczyny o tym zapominają.

Gość gość
wstaje myje twarz smaruje kremem koniec :P (czasami użyje tuszu do rzęs :D )

Trochę podkładu lub kremu BB. Latem to głównie troszkę talku zwykłego dla dzieci aby zmatowić buzię :P Do tego różne odcienie brązowych cieni ( w zależności od humoru) i tusz do rzęs. Na usta pomadka ochronna.

Gość gość
Olcia - to co makijaż ma robić zalezy od osoby która go nakłada, szkoda, że o tym zapomniałaś.

Gość gośćewunia
Zero albo troszkę różu policzki i lekki tusz do rzęs, a czasami sam róż. sporadycznie pomadka w kolorze nude.

Gość gość
podkład, puder, 2 cienie, eyeliner, tusz do rzęs, szminka matowa i bronzer na policzki

Gość gość
ja maluję brwi eyebrow kitem od miss sporty, do tego tusz i kredka z maybelline, podkład loreal i jakaś pomadka - gotowe. :)

Gość gość
Eyebrow kitu nie znam od nich, ale mam tusz miss sporty. Podobno nowy, taki w czerwonym opakowaniu. W każdym razie fajna silikonowa szczotka :)

Gość gość
Ja mam makijaż permanentny, robiły mi go panie z Biotekpolska. Mają pigmenty, które nie uczulają i makijaż wychodzi bardzo ładnie.

Gość gość
Do mojego codziennego makijażu używam dobrych i sprawdzonych kosmetyków. Podstawą jest jednak https://www.pierrerene.pl/pl/kosmetyki/twarz/podklady/fluid-skin-balance-professional ten fluid, który pozwala na fajny makijaż. Świetnie kryje, długo się utrzymuje, nie ściera się. Oprócz tego perfekcyjnie dopasowuje się do struktury skóry. To jest wprost jeden z moichulubionych podkładów!

Gość awirunka
ja nie wyobrażam sobie makijażu bez kresek na górnych powiekach :) ponieważ ich codzienne malowanie sprawiało mi sporo problemów zdecydowałam się w końcu na makijaż permamentny w salonie Jest Pięknie w Warszawie. Uważam, że pracująca tam Dominika Kossakowska to najlepsza linergistka w mieście :)

Gość Misia5667

Ja lubię sie mocniej umalować. Smoky często. Ważne, żeby mieć odpowiednie kosmetyki i nie musieć co chiwla poprawiać makijarzu. ostatnio znalazłam taką drogerię na necie eZebra czy jakoś tak, nawet duży wybór