Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

od stycznia będę zarabiać o 270zł mniej

Polecane posty

Gość gość

bo mój pracodawca ozusuje moje zlecenie i zamiast 2270 za 200godz. pracy dostanę 2000zł. Gdzie uciec z tej pracy? Oczywiście mój szef stosuje podwójne standardy jak u Orwella a ja mam już dość. Całe lata byłam bez pracy, miałam chorą osobę w domu i takie szuje to wykorzystują. Oczywiście pod płaszczykiem tego, że muszę "zasłużyć"

Gość gość
tak od stycznia. Mam w pracy osoby, które robią to co mi się niesłusznie zarzuca i robią to nagminnie, ale to ja nie zasłużyłam.

Gość gość
To dobrze 2 tysiące to bardzo dużo jak ozusują to w przyszłości będziesz mieć wyższe emerytury polska to kraj z jednymi z najwyższych zarobków na świecie i polska to jeden z najstabilniejszych i najbogatszych krajów świata

Gość gość
no faktycznie to są kokosy: 2000 na zlecenie za 200godz. pracy w miesiącu

Gość gość
Uciekaj z tej roboty nawet się nie zastanawiaj! Jaja sobie robi koleś.

Gość gość
Jedynie w porównaniu z Europą zachodnią to mało ale na tle świata polskie zarobki są jedne z najwyższych na świecie

Gość gość
Na 220 krajów świata jedynie w 45 krajach świata zarabia się więcej niż w Polsce polskie zarobki są wyższe niż w połowie krajów Europy chodzi o kraje dawnej Jugosławii zsrr Albanię Gruzję armenie azerbejdzan Turcję Kazachstan Rumunię Bułgarię

Gość gość
Polskie zarobki są dwa razy wyższe od średniej światowej a czym wyższe składki tym wyższa emerytura czyli nie zarobisz mniej bo te pieniądze na składki pójdą

Gość gość
Nie robi sobie jaj sprawdziłam on prawdę pisze

Gość gość
to jest takie ceckanie pracownika żeby wydoić. A że ktoś w depresję wpadnie no to co.

Gość gość
żyć mi się nie chce. Moja mama tyra, żeby mi podstawić jeść pod nos, bo ja nie mam siły sobie zrobić, kupić. A wymagana ode mnie do tej pory dyspozycyjność to do 230godz. Firma obraca milionami.

Gość gość
Nie narzekaj dwa tysiące to dużo da sie spokojnie wyżyć nie znasz sie na prowadzeniu firmy co z tego że milionami obraca musi zapłacić innym pracownikom podatki opłaty to nie jest tak firma tych pieniędzy nie bierze dla siebie tylko na składki idą

Gość gość
moloch, duży kompleks z budżetówki. Bierze z naszych podatków. To popracuj 200godz. i wywracaj się o własne nogi ze zmęczenia. Pewnie, to masa pieniędzy.

>>>od stycznia będę zarabiać o 270zł mniej bo mój pracodawca ozusuje moje zlecenie i zamiast 2270 za 200godz. pracy dostanę 2000zł.<<< x Ty jesteś tak tępa, czy tylko udajesz ? x To nie pracodawca wymyślił to ozusowanie i nie pracodawca dostanie te pieniądze. x Przecież to jest obietnica wyborcza PiS, i za zabrane Tobie pieniądze wypłacą obiecane 500zł na dziecko. x Tak wygląda ekonomia wg PiS-u :(.

Gość gość
misio nie badz chamem, dobrze? Pracodawca obraca milionami z państwowej kasy a takie chamstwo jest najbardziej rozbestwione. Ci, co na państwowym cycu.

>>>misio nie badz chamem, dobrze?<<< x Przepraszam, jeżeli Cię uraziłem . x >>>Pracodawca obraca milionami z państwowej kasy a takie chamstwo jest najbardziej rozbestwione. Ci, co na państwowym cycu.<<< x Z tym się zgadzam :(. x Na całość patrzę jednak z perspektywy pracodawcy, który ostatnio zatrudniał wyłącznie studentki, bo nie stać go było na inne zobowiązania. Zdarzało się, do pracy tych studentek nawet dopłacać, więc nie było to wykorzystywanie innych. W sytuacji pełnego ozusowania umowy zlecenia studentki, ja musiałbym zamknąć firmę dwa...trzy lata wcześniej, a te dziewczyny nie miałyby dobrej pracy (bo 10zł netto na rękę + dodatki i specjalne upusty na interesujące ich towary, wszystkie sobie chwaliły :) ). Dlatego krytycznie oceniam pomysł PiS-u.

Gość gość
czyli płaciłeś tym studentkom tyle, co mój pracodawca mi. Tylko on dał mi 2 umowy z czego jedną na 2zł.brutto, żeby nie płacić składek. A teraz od tej drugiej zapłaci składki.