Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość005

Przeprowadzka do innego miasta

Polecane posty

Gość gość005

Witam. Jak mam się do tego zabrać? Może ktoś z Was ma takie przeżycie dawno za sobą, i może podzielić się doświadczeniem. Stara ze mnie baba a obawiam się jak dziecko :). Z góry dziękuję za każdy wpis :)

Gość gość
Kupujesz bilet, wsiadasz do pociągu byle jakiego i jazda :) nie ma za co :)

Gość gość
musisz mieć kase na start, i na przeżycie nim prace znajdziesz, chyba że masz pasywny dochód

Gość gość
Wszystko co zapakujesz w kartony zapisz na każdym kartonie i do którego pomieszczenia. Letnie rzeczy z letnimi, zimowe z zimowymi. Pościel, bielizna osobista itp. Później ułatwi Ci to szukanie i nie będziesz się czuła że przeprowadzka Cię przerosła. Puszki i żywność (jak masz) pakuj lekko bo szkoda kręgosłupa. Szklane naczynia i bibeloty owiń gazetami albo papierem nie zapominając aby papierem/gazetami wypełnić wnętrza naczyń, wtedy zmniejszysz ryzyko stłuczenia i pękniętego szkła. Zyczę dobrej drogi i sukcesu w nowym miejscu.

Jak się przeprowadzałam do Wrocławia to miałam ogromny problem - nikt mi nie pomagał i musiałam jeździć wte i wewte polskim busem :P po trochu po trochu przewiozłam swoje rzeczy :D to był koszmar. Teraz już zmądrzałam trochę i na kolejną przeprowadzke wzięłam firmę sobie :D tutaj ta firma: www.favore.pl/446824_transport-krajowy-i-miedzynarodowy-towarow-przeprowadzki-barycz-przemysl-podkarpackie. Szybko i bezproblemowo ;)

Gość gość
Przede wszystkim wynajmij zaufana firme, żebyś nie musiala się obawiac o swoje ukochane przedmioty. Ze swojego doświadczenia mogę polecic ci http://www.przeprowadzki-marmad.pl/ , przeprowadzalam się z nimi kilka miesiecy temu i bylam zachwycona profesjonalizmem

Gość gość
Firma przeprowadzkowa to jedno, ale dodatkowo warto zaopatrzyc się w specjalne materialy które dodatkowo zabezpiecza Twoje rzeczy np. folie strech, czy tasmy jednorazowe. Sprawdz sobie oferte http://forankra.pl/, znajdziesz u nich szeroki wybor tego typu akcesoriow

Gość gość
No taka przeprowadzka z miasta do miasta to niezła operacja logistyczna a wiem bo sama przeprowadzałam się z Krakowa do Lublina. Przede wszystkim trzeba wynająć do tego porządną firmę (ja od siebie mogę polecić Wojtal Trans www.wojtal-trans.pl. No i wcześniej zrobić sobie na kartce dokładną rozpiskę żeby o niczym nie zapomnieć.

Gość gość
Ja korzystałam z folii od www.vipak.pl , które okazały się swietnym rozwiązaniem podczas przeprowadzki. Wszytsko było stabilne i nic nie uleglo uszkodzeniu.

Gość artecha
Ja mam już parę przeprowadzek za sobą, także mogę Ci powiedzieć, że to nie jest wcale takie straszne, jak się wydaje ;) Tutaj masz poradnik, który na pewno Ci pomoże: http://www.japa-przeprowadzki.com.pl/poradnik.html Masz tam wszystko opisane, co robić, żeby przeprowadzka nie była koszmarem :)

Przeprowadzka kojarzy się z czymś trudnym zupełnie nie potrzebnie ,Moja znajoma też bała się pzeprowadzki ale kupili mieszkanie na http://www.bliskitarchomin.com/ w Warszawie są mega zadowoleni buduje tam GrupoLar developer myślący o komforcie klientów

Gość gość
dobrze by było żebyś te bardziej delikatne rzeczy owinęła w folię pęcherzykową albo w stretch, ja tak zrobiłam i nic się nie uszkodziło w czasie przeprowadzki. Folię kupowałam tutaj www.tasma.krakow.pl i do tego taśmy szerokie do zaklejenia pudełek.

Gość gość
Nie wierzę, same reklamy:D

Gość DomiNika

przeprowadzka bez dobrej firmy przeprowadzkowej może okazać się klapą więc radzę skorzystać z takich usług 😉 ja przeprowadzałam się wielokrotnie i zawsze z tą samą, zaufaną firmą - Wiki przeprowadzki