Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saam

Filtrowanie Nowe Ponadczasowe

Polecane posty

Dzien Dobry 🖐️ Feeeeeeeeeerdziiiiiiii ,daj jakis znak :-) Cal ,ja kiedys kupilam barwniki spozywcze i ich nie uzywam ,wiec sprobuje nimi pomalowac jaja :-) Wiola ,ładne to wiaderko i z tego sklepu,ktory mnie teraz neka :D,nie kupuj tam:D Ja z Ulanem pozdejmowalismy posciel i juz sie pierze .Ja mam swoja ulubiona i mysle ,ze jeszcze dzisiaj wyschnie i ja zaloze . Potem podjedziemy do sklepow . Ciekawe jak dzis czuje sie Saam ,wszak od dzis juz nie bedzie saam :-).Pewnie do nocy czynil przygotowania i zacieral pewne slady,wyrzucal pojemniki po napojach chmielowych :D Dobrego Dnia Mili 🌻

Gość Zuzanna Amelia ææ
Witam sobotnio

Dzień dobry wszystkim Jestem, jestem Daa:D tylko z czasem u mnie bardzo krucho. Dziś jednak mam trochę luzu, tyle że od świtu procowałam w kuchni, no ale na dziś już koniec. Wczoraj, nie dość że ogarniałam chatę, prałam itd, to jeszcze byłam na dużych zakupach i takie tam 80 zł to pryszcz w porównaniu z moim rachunkiem :D Myślę, że zaopatrzyłam się już we wszystko z wyjątkiem jajek, ale z nimi to mam czas w przyszłym tygodniu. Jeśli chodzi o ser z wiaderka, to Wiola chyba tak to odbiera jak ja ... ser z biedronki albo cokolwiek z biedronki :D:P, bo jak coś może być z biedronki, skoro ona ma suchy szkielet i dwa skrzydła :D:P Saam, znalazłam artykuł w którym podane jest 7 powodów dla których warto pić piwo, ale go tu nie wkleję, bo nie chcę Cię jeszcze bardziej namawiać do jego picia a wręcz powinnam namawiać do rzucenia tego zgubnego nałogu:D Myślę, że od dziś sporządniejesz:D tz będziesz wracał do domu o ludzkich godzinach :D przecież świadomość, że połówka czeka z pysznym gorącym obiadem, nie pozwoli Ci na opóźnione powroty:D Calinessa, jesteś wielka👄 Super załatwiłaś sprawę, bardzo, bardzo się cieszę, bo przynajmniej Ty masz spokój a siostra oczekiwaną pomoc. Jeśli chodzi o pilarki, to też posiadam takowe urządzenie a nawet dwa:D Jedna spalinowa, ale że strasznie hałasuje i są problemy z zapalaniem, to częściej używana jest teraz ta elektryczna i myślę że i Saam, doceni zalety z posiadania właśnie takiej piły. Daa, widzę że mimo słabości, prace u Ciebie też są zaawansowane. Ależ Ci się rozsypał worek z gośćmi, coś podobnego jak u mnie czasami :D Masz rację z tymi innowacjami na święta. Też zawsze sobie obiecuję że tym razem zrobię coś nowego a później wracam do tradycyjnych przepisów:D A dziś właśnie złożyłam placek czeski- królewski, dla niektórych miodownik albo grysikowiec. To ulubione ciasto mojej synowej, więc piekłam go specjalnie dla niej, choć w zamrażarce ciast różnistych skolko godno:D Olivier, pozdrowienia dla Ciebie 👄 Jolu, dlaczego znów nie wpadasz na topik ? czyżbyś znowu miała aż tak dużo pracy ? Wiolka, znalazłam fajny przepis na te babeczki serowe, może zechcesz skorzystać ? ; http://www.ewawachowicz.pl/przepisy666.html Jak dla mnie wyglądają obłędnie i pewnie na święta je też popełnię. kurcze nie chce się otwierać link do babeczek, ale myślę że jak wpiszesz babeczki czekoladowo serowe mini Ewy to wyskoczy co trzeba. Moje dzieci już w drodze, ale jeszcze wiele godzin jazdy przed nimi a we mnie coraz większy strach:( No dobra, już kartka z kalendarza; Dziś 19 marca. Imieniny obchodzą: Bogdan, Józef Mam bardzo fajnego sąsiada o imieniu Józef, więc wszystkim Józefom gorące życzenia imieninowe 👄 https://ekartki-tamara.pl/kartki/37/1/d/e-kartki-imienne-meskie-1536.jpg Przysłowie: „Gdy na święty Józef bociek przybędzie, to już śniegu nie będzie” U mnie boćków nie widać, ale pewnie dlatego że mało wychodzę z domu, pewnie krążą gdzieś nad pobliskimi łąkami. Świętujemy także z takich okazji jak; Dzień Wędkarza Dzień Jedności Kaszubów Dzień Stolarza Teraz już muszę mykać do pracy, więc miłego dnia Wam wszystkim życzę. Trzymajcie kciuki za szczęśliwą drogę dla moich dzieci👄

Dzień dobry:) o Pogoda u mnie piękna ale co z tego gdy trzeba do pracy😭 do saamych świąt będę miała tylko jeden dzień wolnego, nawet Wielka Sobota pracująca😭 takie to uroki handlowców. o Daa:) sądząc po tym o jakiej godzinie Saam zadobranockował:D to musiało tych śladów być dużo;):D o Wiola:) a ja mam już ser ,,president,, jeszcze we wiaderku:D w sumie kilka rzeczy mam we wiaderkach: ogórki kiszone, śledzie..dla mnie to dobre rozwiązanie bo mam produkty w zapasie i otwieram w odpowiednich momentach. o Ferdzi:) też się cieszę, ze wpadłam na pomysł by tak zrobić. Oczywiście za zgodą siostry ale niby, że ona o tym nie wie...:D Trzymam kciuki za szczęśliwy powrót Twoich dzieci :) o Ale miałam dziwny sen...śniło mi się, że spałam:D i przez ten sen we śnie słyszałam takie przeciągłe miałczenie kota wołającego kocice. Jakoś gorąco mi było w tym śnie, jakby mnie coś dogrzewało:D Otwieram oczy a obok mnie leży na plecach młody rudy tygrys w czarne kreseczki wielkości psa owczarka, tarza się i macha łapkami jak kot do zabawy. Patrzę a z drugiej mojej strony...drugi tygrysek, też skory do zabawy. A ja między ich ciepłymi futerkami. Zdumiona tym egzotycznym widokiem i zabawną sytuacją zaczęłam więc ich obydwóch smyrać po brzuszkach tak jak swoje koty... Ale w pewnym momencie zorientowałam się, że przecież to dzikie zwierzęta, pierwszy raz widzą mnie a ja ich i się wystraszyłam. A jak mnie pożrą na śniadanie?! Zaczęłam myśleć, że lepiej je nakarmić to będzie bezpieczniej. Tylko czym? no jak czym, karmą dla kotów:D ostrożnie wstałam by wziąć tę karmę a one znowu jakoś przeraźliwiej: mraaaaaałłłł!!!! i się obudziłam ...z ulgą:) ale za oknem po podwórku już na jawie łaził mój kocur i mrauczał:D pewnie do kocicy mojej siostry. o Zuzia:) o miłego dnia wszystkim:)

W końcu pojawiam się i ja :classic_cool: znaczy z końcem. Wreszcie Was ktoś uświadomi że nie mówi się "twaróg z wiaderka" tylko "twaróg z wiadereczka" :p l dzień dobry ! :) l witam pięknie wszystkie panie :) 🌻 x5 l Kiedyś twaróg był z krowy. A teraz w sumie to nie wiadomo. Jeszcze godzinka i do domu. A tam już "tłoczno". Tak do końca to nie wiadomo czy więcej plusów czy minusów takiego stanu. Na przykład wracając z pracy nie można już w progu zrzucić kapsla by jak najszybciej ukoić zmęczenie i ugasić pragnienie. Najpierw trzeba przejść cały ceremoniał: buziaczek, kapciuszki, obiadek, pogadanka. A czas leci i później może go zabraknąć na drugie :D l Udanej soboty wszystkim :) l l

Gość Wiollkka
Hej No właśnie Saam,o to mi chodziło:-DCienko bym się widziała przy 10litrowym wiaderku,ile trzeba było łyżką się namachać:-D:-D:-D Ferdżi wreszcie jesteś😘nie martw się,dzieci na pewno szczęśliwie dojadą do domu;-)z tą biedronką to też dobre:-DTo coś dobre dla Caal i Daa,bo One mało jedzą:-DNa przykład schab z biedronki.Kawał kotleta z biedronki:-D:-D:-D Daa kupiłam wszystko do mufinek,ale blaszki do nich są dość drogie,bo za jedną płaciłam 30zł.Potem zobaczę co Ferdżi za przepis zapodała. Caal też kupiłam ten ser,miał niską cenę.Pewnie już go próbowałaś,dobry jest?Bo ja kupuję z Włoszczowa. To miłego popołudnia;-)

Ferdzi Droga ,choc mam multum roboty ,to nie zapominam trzymac kciukow aby Twoi szczesliwie dotarli do domu ,bedzie dobrze :-) Wiola ,no to gdzie kupowalas te blaszke ,bo na takie male muffinki widzialam po ok 19 zl.Ja mam jeszcze drozsze od Twojej ,ale to ze sklepu Aledobre . Co do twarogu wiaderkowego :-) to kazdy ma jakis swoj ulubiony ,ja dzis kupilam poplatany z pomieszanym ,tzn.chcialam z Piatnicy i w tej slynnej Biedronce byl ,ale jest logo Piatnicy i zarazem Delikate :-) Chyba bedzie ok.bo ma az 18 % tluszczu . Znow pokusze ; http://www.smakiweroniki.pl/wp-content/uploads/2013/12/Puszysty-sernik-na-krem%C3%B3wce1.jpg A tu muffinki czekoladowo -sernikowe :-) http://smaker.pl/przepis-muffinki-czekoladowo-sernikowe,100366,izaa-a.html .....nie chca sie pokazac :-)

Gość balsaam
popołudniowe hej l Dobiega końca ostatni zimowy dzień. Białej Pani możemy pomachać łapką żegnając się prawie na rok. l Henio feat. Julia Kurszewska - Koniec zimy l https://youtu.be/yPZ0hZhhaV8 l l

Gość saam nie sam
Jutro, w Niedzielę Palmową o godz. 5.30 rozpocznie się astronomiczna wiosna. Jeżeli palma jeszcze nie przygotowana to trzeba koniecznie się za to zabrać. l Wielkanocne ozdoby - Jak zrobić palmę l https://youtu.be/PbE5TTsgP3k l l

Wychodzi na to że obudzimy się juz na wiosnę. Ale przed nami noc. A panie mogą Józkowi nie darować tej nocy. l dobranoc :) l kolorowych ciepłych .... l l

Ferdzi nie powiedziala czy jej dzieci dotarly juz i moze oddychac cala piersia :-o Wiola tez nie dala znac jak jej wyszly muffinki :( Saam ,zycze przyjemnej nocy :-) Oby do wiosny :-) Dobranoc 🖐️

Hmmm...jak na powrót Ochrony to Saam ma coś za dużo luzu;):D o dobry wieczór :) o Wiola:) tak, znam ten ser. W pewnym sklepie kupowałam go na kilogramy, gdy miałam robić sernik. Nakładali go z takiego większego 5-kilowego plastikowego pojemnika. o Bociana nie miałam okazji zobaczyć bo mało dziś nieba widziałam ale palmy wielkanocne widziałam. Przeróżne. A sypało się z nich😭 wciąż trzeba było sprzątać suszone kolorowe drobinki. o Trzeba zmykać spać, może znów się coś ciekawego przyśni.... Dobranoc

Gość Zuzanna Amelia ææ
Kolorowych wszystkim

Gość gość
ok

Gość gość
I

Witajcie kochani niedzielnie Wciąż czekam na dzieci, dopiero o 7 przekroczyli granicę Pl. Daa, od wczoraj jadą samochodem z wyspy z tym że prom odpływał dopiero o 17 naszego czasu. Mam nadzieję że koło południa się zjawią. Jak na razie wszystko w porządku, tylko to czekanie:O Przygotowuję obiad i czekam. Wczoraj i nie tylko wczoraj, ogólnie mało mnie teraz na topiku, bo moja choroba zadziałała na mnie strasznie deprymująco i jakoś totalnie zablokowała. Teraz kiedy młodzi będą, też pewnie mnie tu za dużo nie będzie, no ale jak tyko będzie taka możliwość to na pewno kuknę. Pisałyście o formach na babeczki i stwierdzam że kupujecie w strasznie drogich sklepach :D Moja forma, ma już co prawda kilka lat, ale nie kosztowała więcej niż 20 zeta. Wiadomo że z niej są małe babeczki, a nie tak duże jak w kokilkach Daa, no ale takie małe są fajne, poręczniejsze i szybko się je dekoruje, a wyglądają elegancko na paterze. Pisaliście też o palmach. Na ten temat powiem tylko tyle, że wczoraj ścinałam gałązki jałowca i gałązki bukszpanu do palmy dla wnusi. Widziałam, że jakieś suszki też zebrała w wysokich trawach, więc pewnie palma będzie piękna, zresztą ona ma talent w rękach, podobnie jak Calinessa. Saam mimo że nie sam, jednak trochę luźniejszy był, bo pewnie żonkila padła zmęczona podróżą i gorącym przywitaniem z mężusiem:D a mężuś wykorzystał odrobinę wolności :D Wiolka i co spodobał Ci się przepis Ewy W? czy jednak znalazłaś coś lepszego? Ja chyba nie będę piekła sernika na święta, no może te serniczki mini, bo coś mnie do nich ciągnie, ale myślę, że do tego to wystarczy jeden mały serek z Piolosa, albo w kostce zmielony z "prezydenta" Wszystko zależy co zaleci synowa :D Zawsze mówię, Ty mów co chcesz a ja to wykonam :D i tak jest dobrze, bo czasem zrobię coś a im to nie odpowiada, więc po co wychylać się przed szereg ? :D Daa, a jak Twoi wczorajsi goście ? zachwycali się Twoimi babeczkami ? Ja wczoraj zachowałam się może mało grzecznie, ale odprawiłam gościa z pod drzwi :D Był już wieczór, żonkil w wannie a ten sobie przyjechał z jakąś robótką i koniecznie chce z żonkilem rozmawiać, a do domu wejść nie chce. Powiedziałam więc, że albo wchodzi, albo dobranoc, bo nie pozwolę żonkilowi wyjść z domu świeżo po kąpieli. Chyba był mocno zaskoczony, że okazałam się takim Cerberem :D No, ale trudno, na przyszłość ma się umawiać telefonicznie i tyle, pojechał z kwitkiem:D ojej czas leci, dzieci tuż, tuż , a ja wciąż jeszcze nie zaglądałam do kalendarza. mamy dziś 20 marca. O tym że dziś Niedziela Palmowa, chyba przypominać nie muszę. Imieniny obchodzą: Aleksandra, Anatol, Klaudia Przysłowie: „Gdy mokro w Palmową Niedzielę, rok się sucho ściele” U mnie na razie sucho, ale jest pochmurno, więc pewnie coś pokropi. świętujemy dziś także ; Międzynarodowy Dzień Inwalidów Dzień Bez Mięsa Międzynarodowy Dzień Astrologii Międzynarodowy Dzień Frankofonii Międzynarodowy Dzień Szczęścia Międzynarodowy Dzień Wróbla Dla siebie wybieram dzień szczęścia, bo będę szczęśliwa jak dzieci dojadą do domu. Wklepię Wam też bardzo dobry cytat; „Uśmiech jest najlepszą kosmetyką do użytku zewnętrznego i najlepszym lekarstwem do użytku wewnętrznego.” - Phil Bosmans Uśmiechajmy się więc :D Dziś jednym linkiem zapraszam wszystkich ; http://s18.postimg.org/pa2n9xusp/kawaherbataczekolada.jpg i zapraszam także na ciasteczka, które wczoraj piekłam dla wnusia:D https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ_zREX8OsSSPZVTDsbI3az1EenFO23t9IO5KCp2icgQNXCHhF1 Teraz już muszę lecieć do kuchni, bywajcie zdrowi, miłej słonecznej niedzieli.

Wpadłam na moment, by podziękować za trzymanie kciuków👄 Moje dzieci są już w domu:D Nie obyło się bez niespodziewanki, bo ledwie wysłałam post a usłyszałam klakson pod oknem:D Żartownisie byli już blisko domu a mnie powiedzieli, że dopiero przekroczyli granice :D Maleństwo pierwszy raz przeniosłam przez próg domu na własnych rękach:D Wszyscy zdrowi, szczęśliwi i oczywiście strasznie zmęczeni. Teraz wszyscy śpią, a ja miałam czas by Wam zdać relację. Trzymajcie się cieplutko, miłej niedzieli.

Gość Wiollkka
Dzień dobry:-) Wiosna jak na razie tylko w kalendarzu,bo u mnie jest brzydko,zimno i mokro. Ferdżi ale pewnie jesteś szczęśliwa.Super że wszystko ok;-) Dzięki Ferdzi za Ewcię,te Manowo kokosowe mnie kusza,ale gdzie ja dostanie takie cudne foremki,co Daa? Daa jeszcze nie piekłam wczoraj,dopiero na Święta,wczoraj jak pojechałam do kuzynki po jaja,to dopiero rano wróciłam.Tak fajnie się rozmawiało że zostałam,długo się nie widziałyśmy.Te blaszki Daa kupiłam w kauflandzie,ale teraz chcę jeszcze ładniejsze;-)zapodawaj gdzie Ty kupujesz. Saam pochwał się nam swoją palemką:-) Idę zatłuc kotlety,potem do lasu narobię troszkę chałasu.Miłej niedzieli życzę.Caal śmigasz dziś do pracy?

Gość Wiollkka
Ale źle mi się pisze z tego telefonu,myślę,że się doczytacie;-)

Mnie się źle pisze bo nie mam swoich okularów. Całkiem się popsuły. Trzeba jak najszybciej zrobić nowe. l dzień dobry! :) l cześć Ferdzi 🌻 l hej Wiola 🌻 l Moja palma już poświęcona. Pokazać nie mam jak. Zresztą jest kupna to nie ma czym się chwalić. U mnie nie ma tradycji robienuą palem. Zresztą wuerzby nawet nie rosną w pobliżu. A nawet jak by znalazł to nie wolno wycinać bo park narodowy. l U nnie pora na rosołek, z dużą dawką lubczyku rzecz jasna. l Udanego popoludnia palmowego :) l l

Gość gość
Witam miło.

Dzień dobry o Niedawno wróciłam z giełdy samochodowej ale wróciliśmy z niczym😭 w sumie mogłam już zamienić rower na autko,,Rover,, :D w miarę fajnie wyposażone, syn uznał, że stan techniczny dobry tylko drobnostki do poprawki ale nie miało najważnieszego -klimy. A sprzedający nie chciał zejść z ceny więc odpuściliśmy. Za 4 tysiaki można spokojnie kupić inne z klimą. Ale trzeba przyznać, ze dzisiaj na giełdzie było ogólnie mało autek. Tylko 1/3 placu była obstawiona autami. Lecę do pracy, miłej niedzieli wszystkim:)

Dzien Dobry 🖐️ Dzisiaj bardzo dlugo 'dochodzilam'i dlatego tak pozno sie witam :-).Co nie znaczy ,ze 'dochodzilam 'lezac z nozkami i raczkami do gory :-).Bylam na mojej mszy ,gdzies w okolicy Radomia :-),ulozylam pranie w szafie ,umylam glowke ,zrobilam obiad i przed chwila wyciagnelam czekoladowa babke z piekarnika .Nie pieklabym ,ale jak juz wczesniej pisalam jutro bede miala przejezdnych gosci ,beda ok 2 godzin ,bo maja umowione dwie wizyty lekarskie w odstepie wlasnie dwoch godzin .Pod kloszem na ciasto stoja jeszcze 2 duze muffinki i tak prawde mowiac chyba juz opuszcza mnie wena na pieczenie babeczek :-),co nie znaczy ,ze w ogole ich nie bede piekla :-) Ferdzi ,to nie wczoraj mielismy gosci ,a w piatek i babaczki im smakowaly ,a jakze :-) Ciesze sie ,ze Twoje dzieci z dziecmi :-)dotarli szczesliwie do domu .Moge sobie wyobrazic jak sie denerwowalas ,gdy byli w drodze . - Wiola ,blaszke na wieksze muffinki czy babeczku kupowalam w sklepie ' ' ,na mniejsze muffinki i te przecudnej urody kokilki kupowalam w tych 'garneczkach ':-) Widzisz Wiola ,ja kupuje jaja u dziada (wlasciwie to Ulan kupuje :-)),a Ty jedziesz po te jaja do kuzynki :-) Cal ,co prawda ja czesto jestem otumaniona ,ale gdy przeczytalam ,ze sa jakies samochody na chodzie za 4 tysiace to pomyslalam ,ze sie pomylilas .Chyba zlomu bys nie kupila :-) Dobrego popoludna :-) Wiola ,musialam skasowac nazwe sklepu gdzie kupowalam wieksze dolki :-),bo mi pokazalo spam ,moze teraz przejdzie ' Aledobre'

przedwieczorne hej ! l cześć Celinko 🌻 l witaj Danusiu 🌻 l Udało mi się wyrwać na dłuższy poobiedni spacer. Szuksłem oznak wiosny ale nic szczególnego nie wypatrzylem. Co prawda przyleciał nad jezioro niewielki klucz olbrzymich bialych ptaków ale nie wylądował w zasięgu wzroku. Być może były to łabędzie nieme ale nie wiem czy akurat one mogą być symptomem wiosny. Widziałem też w przydroznym rowie małego niebieskiegó kwiatuszka podobnego wielkoscią do przebisniegów. Pewnie uciekł z pobliskich ogródków.. Do wazonu przynioslem wierzbowe kotki. l l

Saam ,mowisz ,ze udalo Ci sie wyrwac na spacer :D.Wyobraznia zadzialala i widze jak sie czailes na odpowiedni moment ,aby dac noge :D. Ja po poludniu postanowilam przejrzec zawartosc moich zakladek w lapku i powyrzucac wiekszosc bo zgromadzilam tam chyba ze 100 odnosnikow .No niestety po otwarciu kilkunastu i usunieciu kilku ,odechcialo mi sie i wzielam sie za czytanie gazet ,bo lezaly i czekaly na swoj czas :-) Teraz Ulan poszedl na Droge Krzyzowa .Mogliby ksieza pomyslec ,ze jest zimno i na ogol chodza starsi ludzie i zorganizowac ja na wczesniejsza godzine . Tak mysle nad rzezucha ,moglabym tez ja wysiac ,ale nie lubie tego 'smrodu' :-)

Gość saam
I już ta godzina. Nawet w niedzielę nie potrafię się wyrobić na przyzwoitą porę. Ale mocno nad tym pracuję i myślę że już wkrótce będą efekty. Ale do świąt to wiadomo że będzie gorączka więc trzeba zapomnieć o odpoczynku. Palmowa Niedziela otworzyła Wielki Tydzień. Do świąt więc już tylko rzut beretem. l dobrej nocy wszystkim życzę :) l kolorowych palmowych ....

Tez przyszlam zyczyc spokojnej nocy :-) Saam ,lepiej nie wywolywac goraczki :-) ,badzmy wszyscy zdrowi na swieta i tak w ogole . Dobranoc 🖐️