Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saam

Filtrowanie Nowe Ponadczasowe

Polecane posty

wypiję i...ups!!... M wstał miłego dnia:)🌻 ...włączyłam laptop i już wiem, dziś Dzień Edukacji Narodwej ale nietypowe święta to: -Światowy Dzień Jaja -Międzynarodowy Dzień Zmniejszania Skutków Klęsk Żywiołowych -Światowy Dzień Normalizacji jak dotąd nikt nie dowiódł co było pierwsze, kura czy jajo:D może ten fakt świadczy o nieskończoności wszechświata? i jest to niepojęte bo przecież coś musiało być pierwsze...chyba, że faktycznie było stworzone tak na pstrykk czarodziejską różdżką? no nie, gaszę laptopa bo...teraz się zastanawiam kto stworzył tego co stworzył? ;):D

Wydaje mi się że Celinka powinna już dobrze wiedzieć że wszystko zaczyna się od jajka :p I Dzień dobry! :) I cześć Celinko 🌻 dodam jeszcze iż jestem przekonany że jajko było pierwsze z tego powodu że łatwiej jest stworzyć jajko niż kurę. Poza tym aby gatunek nie wymarł do kompletu z kurą musiałby być kogut. Tak więc wychodzi na to że Stworzyciel zaczął od dwóch jajek. Problem tylko w tym kto wysiedział te jajka? :D ale to już zupełnie inny temat. I Celinece albo gdzieś uciekło albo jej się kartki w kalendarzu pomyliły bo przecież dzisiaj jest Dzień Nauczyciela. Wszystkim nauczającym życzymy wytrwałości w przekazywaniu wiedzy i i satysfakcji z tym związanej bo przecież na ogół uczy się cudze dzieci. I udanego piątku wszystkim życzę :) I I

Pozdrowienia dla Gościa od szczęśliwego dnia 🌻 wypadałoby tą pozytywną energię przynosić nie tylko od wielkiego święta ;) I I

Dzien Dobry 🖐️ E tam Saam ,Celince kartki sie nie pomyliły ,mowie to ja :-) Jaki mamy ładny dzien ,slonce wplywa pozytywnie na caluski organizm ,a ze troche zimno ,no coz ,w koncu to pazdziernik . Wybieglam troche do przodu jesli chodzi o kalendarz i widze ,ze 24 listopada bedzie Dzien Buraka :-).Zagadka jest czy chodzi o buraka -warzywo czy Buraka -czlowieka ,bo tak sie okresla niektorych ludzi :-), Rozmyslam nad telefonem i dalej nie wiem jaki mam sobie zakupic .Chyba za duzo sie oczytalam i mam kogiel -mogiel w glowie :-).Najlepiej bedzie gdy kupie jakis ;normalny' ,wypasionego mi nie trzeba .Jutro chyba sie wybiore do salonu Plusa i tam moze cos doradza . Spokojnego dnia Mili 🌻

Chwila przerwy:) A właściwie saame wolne chwile do 22:Dchociaż nie do końca bo mam małego gościa, kaszlącego:( nie poszedł do przedszkola i czekamy na mamę, aż wróci z pracy. Syn maluje dom i będziemy mieszkać w super pozytywnym kolorze według mnie zgaszonym pomarańczowym ale fachowo to się nazywa capucino. o Saam:) a skąd ta pewność, że Stworzyciel szedł na łatwiznę? Stwarzając same jajka zwierząt je znoszących to tak jakby stworzyć same narządy rodne ssaków. A jakoś nie słyszało się by w raju były pierwotnie same jajka, ci/pki i fiutki :P:D Ja twierdzę, że zdecydowanie pierwsza była kura i kogut i inne pary stworzeń...również tych z jajkami, których się nie znosi tylko nosi też:D:D o Daa:) nie ma co zgadywać, weźmiemy na tapetę wszystkie rodzaje buraka:) Z telefonem nic nie doradzę bo i tak zrobisz po swojemu;) o Wiola:) pochwal się jak spożytkowałaś swoją energię;) Bo ja tylko zdążyłam wypucować chate na błysk, obiad był od wczoraj. I dalej widzę jeszcze robotę dla siebie...ale to na później. ...Znalazłam ten kolorek by Wam pokazać. Co ciekawe farba pokrywa powierzchnię takim drobniutkim barankiem i super to wygląda. http://polki.pl/work/privateimages/sources/we-dwoje/p/a_i/41/9/1/8937/b/b_1_8937.jpg

Ja też chcę taki kolorek! A jeszcze bardziej chcę taki domek 😭 I popracowe i pozakupowe hej! I Cześć Danusiu 🌻 jak będziesz w Plusie to bierz to co mają najlepszego. Najnowszy model jaki mają w promocji. Może zdążysz wtedy nauczyć się obsługi nim telefon zdąży się zdezaktualizować. Ja na Twoim miejscu zaczekałbym do grudnia. Będą wtedy świąteczne promocje i więcej okazji. I Jutro wyjeżdżam a dzisiaj przygotowuję się do wyjazdu. Proszę mieć mnie za usprawiedliwionego gdybym nie mógł się pokazać na topiku. W sumie to nawet nie wiem czy wrócę do domu w sobotę późnym wieczorem czy dopiero w niedzielę. Mam zamiar popracować przy odświeżaniu nowego (w sensie ich własnosci) gniazda młodych. I I

.Heh ,Saam ,sugerujesz ,ze jestem Burakiem ? :D.Jesli chodzi o obsluge nowych urzadzen ,to moze i faktycznie potrzebuje czasu aby pojac ich obsluge ,ale mysle ,ze bez przesady ,to jest tylko maly telefon :-p Cal ,obys tylko teraz nie pomylila adresu ,dom jak nowy :-) Wiecie ,Wiolka sie z akochala :-)i stad nie ma czasu aby do nas zajrzec ,ale zeby az tak ? :D . ...Cal ,bylam znow na podgladzie ,Twoj domek ,to ten obok zielonego ?.Jednak chyba ten zielony :-)

Gość Zuzanna Amelia ææ
Witam przedweekendowo.

Wieczór dobry Hehe Daa pudło:-Dbyliśmy z młodym na tenisie,jestem fajnie zmęczona.Teraz to dopiero będzie mnie nosić:-D:-D:-D Caal kiedyś miałam takim kolorkiem część pokoju pomalowanego,teraz wracam do tapet;-)też do południa walczyłam ze sprzątaniem nawet okap ściągłam i go wyszorowałam:-P Co Daaduś jutro pieczemy dobrego?;-)

Gość Zuzanna Amelia ææ
Upieczcie sernik

Jest zmeczona i jeszcze ja nosi :-).Wiolka Ty latawico :D:D Wiesz ,powinnam upiec np.drozdzowke lub plesniaka z wisniami ,ale pewnie skonczy sie :-) na muminkach ,bo to szybko i zawsze sie udaje :-) Wlasnie musze jeszcze dzis podskoczyc do sklepu ,bo skonczyl mi sie olej i mleko ,a przy okazji pewnie kupie cos jeszcze .Czekam na Ulana ktory jest na spotkaniu biznesowym .

Dobry wieczór:) o Daa:) ani zielony ani biały bo to z drugiej strony ulicy. Tyle, że tak się drzewa rozrosły, że chaty prawie nie widać z ujęcia tych map satelitarnych. Brama, płot i syna auto na ulicy. To stare mapy bo np. mojego autka nie ma i innych obecnych szczegółów. Oj tam, o tej godzinie będziesz Ułana męczyła zakupami? Rano pod domem kupisz sobie olej i mleko. o Wiola:) grasz w tenisa? takiego co to dziewczyny w miniówkach biegają z rakietą?:P super:) U mnie mycie okapu należy do M i szafki kuchenne pod sufitem też on myje. Jak ma mi panikować, że spadnę z taboretu to niech myje:) o Saam:) pakuj się spokojnie, przepustkę masz już wypisaną. Co dwie pary rąk to nie jedna. Zawsze to szybciej renowacja przebiegnie. No i koniecznie zamelduj nam swój powrót;) o W dniu jaja ugotowałam jaja na kolacyjke. Chciałam na miękko ale się nie udało i są na twardo. Przegapiłam czas.

Tak drożdżówkę:-Dchyba,że upieczesz Daaduś i mi poślesz kurierem:-D:-D:-Da no właśnie dobry pomysł hehe.Za drożdżowe się nie biorę:-Dja dzisiaj dostałam bonusa na lenora całe 1,50zł:-D:-D:-Dnormalnie czyste szaleńsywo,ale dobre i to.

U mnie dziś internet taki wolny kręci i kręci.Caal uważaj na te jaja na twardo,potrafią nie źle zapchać:-P;-)No coś tam pykam Caal,ale to wyssałam ze szkoły,ciągle mnie ciągali na zawody szkolne,za to miałam fory z innych przedmiotów:-Didę robić i ja coś na kolacyjkę mam smaka na sałatkę grecką:-D

E tam Wiola, w całości tych jaj nie wpychałam:D a i były z dodatkami tzn z kanapką z masłem i chrzanem żurawinowym. A Twoja grecka to pewnie sałata z fetą i pomidorami, papryką, ziołami i oliwą. Też lubię ale najczęściej jadam ją w pracy w bistro. U mnie też coś muli się kafe i trzeba jej ulżyć i zrobić przerwe w pisaniu. Kupiłam nowe lakiery i muszę pokombinować z paznokciami. Jak wyschną to zajrzę:)

Zakupy szybkie zrobione ,pochowane ,stracilam 98 z groszami i nie wiem na co :-).Owszem ,zakupy moglyby poczekac do jutra ,ale z rana moge na 'dochodzeniu 'piec .Jak dojde ,to tez pojedziemy na zakupy ,takie grubsze :-). Ulan jeszcze pojechal na spotkanie ,a jakze ,niech sie szkoli :-) Cal ,juz kiedys rozmawialismy o Twoim domku ale wiesz mam skleroze i juz nie pamietalam jak to jest .Na tej mapie wlasnie Twoj numer pokazuje okolice tych dwoch domkow .

No i nie wiem pchać czy nie:-Dnie mam tyle cierpliwości co Saam:-Dnawet nie widzę mojego posta:-0