Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milenia12

Czuje sie okropnie, zareczyny

Polecane posty

Gość gość
Pusta jest i tyle.

Moim zdaniem Autorko przesadzasz.To tylko gadżet a pierścionek za kilka tysięcy nie świadczy o sile uczuć.Człowiek się liczy a nie błyskotka.

Gość gość
gość dziś Zgadzam się z tobą w 100%, podobnie powinno być w małżeństwie, jeśli to kobieta odchodzi, to ona powinna spakować swoje rzeczy i odejść, tak robią faceci. Niestety każdy facet wie jakie są baby, pazerne na kasę, więc nie zrezygnują z niczego co ma jakąś wartość.

Gość gość
póki co autorka nie zamierza go zostawiać, po prostu jest jej przykro

Gość gość
Skoro jest jej przykro to niech powie o tym swojemu facetowi, a nie żali się na forum. W jakich wy teraz jesteście związkach, skoro nie potraficie rozmawiać szczerze z partnerem nawet o przykrych rzeczach? Wcale się nie dziwię że większość małżeństw jest małżeństwem tylko na pokaz, skoro ludzie nie potrafią ze sobą rozmawiać i sobie nie ufają.

Gość gość
problem z kafeterią polega chyba na tym, że tu jest dużo samotnych osób albo takich które chciałyby oświadczyn, ale partner ma to gdzieś. Dla nich taka farsa to spełnienie marzeń i w zyciu nie zrozumieją czemu komuś może być smutno.

Gość gość
Pustak czeka na brylanty:D:D Skad sie takie szmaty biora? Facet powinien kopnac w d**e i wyrzucic na ulice taka zdzire:(

Gość gość
Dla nich taka farsa to spełnienie marzeń i w zyciu nie zrozumieją czemu komuś może być smutno x A dlaczego jest im smutno? Bo nie umieją rozmawiać, najwidoczniej facet nic o niej nie wie skoro oświadczył się w sposób który totalnie się jej nie spodobał. I takie właśnie mamy dziś związki... bezmyślne, jedno o drugim nic nie wie, a chcą zakładać rodzinę. Trzeba było się skupić na rozmowach, a nie wyłącznie na seksie.

Gość gość
czytałaś temat? Autorka pisała, że rozmawiała z nim, on powienien wiedzieć, że nie chciała publicznie bo mu to wcześniej mówiła. Jego zachowanie pokazuje tylko jak bardzo ma w d***e to co ona mówi.

Gość gość
Sorki autorko, ale popełniłaś ogromny błąd przyjmując takie oświadczyny, jeśli sytuacja była dla ciebie niekomfortowa, nie wyglądało to tak jak powinno, to nie powinnaś ich przyjmować i mówię ci to jako facet. To źle wróży na wasze ewentualne małżeństwo, bo jeśli w związku nie ma starania się obu stron, tylko wszystko robi się na odwal się, to i małżeństwo będzie tak wyglądać.

Gość gość
czytałaś temat? x Owszem czytałem i w pierwszym poście nie ma wzmianki o tym że mówiła mu jak wyobraża sobie oświadczyny, już pominę że cały ten post jest chaotyczny ;)

Gość gość
z Apartu to co najwyżej było pudełko, tam takiego chłamu co się gnie nie sprzedają :P

Gość gość
Mam pomysł..jak taki nie trwały to złam go albo wydłub oczko i oddaj na gwarancje do Apartu.A on srebrny jest???

Gość gość
żadna gwarancja nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych, poza tym trzeba mieć dowód zakupu.

Gość gość
czyli nie czytałeś, bo autorka pisała o tym kilka postow niżej :)

Gość gość
gość dziś x No to jej błąd że nie napisała tego od razu w pierwszym poście, nie czytam wszystkich wypowiedzi, bo na tym forum 90% z nich to idiotyzmy i szkoda na to czasu :) Na ogół ludzie czytają sam początek i to co na końcu, no chyba że biorą udział w dyskusji od początku, to wtedy wiadomo... jest się na bieżąco.

Gość gość
ten temat nie ma pełnych dwóch stron....no ale nie wazne, po prostu nie doczytałeś.

Gość gość
czemu kobiety boją się odrzucać zaręczyn?

Gość gość
juz nie przesadzajcie. ja dostalam pierscionek za 1200 zl z apartu (sprawdzilam) z bialego zlota z brylantemm i tez mi sie nie podobal,bo wolalabym z zoltego zlota i z wiekszym brylantem. mj narzeczony wie o tym,bo kiedys mu to powiedzialam w klotni. na dodatek mam na niego uczulenie, bo w bialym zlocie z apartu jest nikiel (jestem uczulona od dziecka na nikiel). jeju no kazda dziewczyna chcialaby miec wymarzony pierscionek z okazji zareczyn i tyle. moj narzeczony wygarnal mi materializm no ale tak juz ten swiat wyglaada. zwiazek to nie jest sceneria z basni, kobiety to nie syrenki ariel czy biedne kopciuszki. czasem pojawiaja sie puste, glupie dyskusje. teraz, kidy mam juz moj nieidealny pierscionek pare miesiecy,nie zamienilabym go na nic innego nawet za wart miliony,a to dlatego,ze ma dla mnie wartosc sentymentalna. nawet jesli nie bede go nosic (uczulenie; teraz sie staram,choc schodzi mi skora z palca), nawet jesli sie porysuje, bedzie mial wgniecienia, gdzies wypadnie brylant i zostanie sam okrag, bedzie to MOJ PIERSCIONEK ZARECZYNOWY.

Gość gość
Też nie rozumiem publicznych oświadczyn, bo to sprawa między dwojgiem osób i nikim innym dla poklasku czy dla pewności. Kobiety są sentymentalne, a nie materialne i chodzi nam by właśnie ten pierścionek zaręczynowy przetrwał z nami lata, a potem może nawet ktoś inny z niego skorzysta. I na tym myślę zależy też autorce. Ale teksty o sprawdzaniu na stronie ile co kosztowało to też lekkie przegięcie. Mój facet mi powiedział że nigdy nie kupi nic od szajsowatego apartu i innych sieciowych jubilerów, bo płaci się za markę,a nie za to co powinno czyli jakoś. O wiele bardziej ceni pracę rzemieślników i swój pomysł , więc jeżeli dostąpie zaszczytu oświadczyn, to nie będę zawiedziona ;) A swoją drogą to nawet w aparcie nie ma chyba tak tanich pierścionków, koleś czasem nie kupił na allegro a potem zapakował w pudełko? Sama nie wiem, może powinnaś poprosić go pomoc w reklamacji skoro pierścionek ma już wgniecenia?

Gość gość
17:58 O kuźwa, ale czad ! To się nazywa determinacja !

Gość gość
Koleżanko (18:23) bierz przykład z koleżanki (17:58), która nie oddałaby swojego pozbawionego brylantu pierścionka nikomu. A Ty piszesz "ktoś inny z niego skorzysta" ? Buuuu....

Gość gość
Muszę przyznać, że ten wątek mi się podoba. Jest barwny i wciąga :)

Gość gość
Rozumiem autorke. Ja bym sie czula zle po pierwsze ze robi z oswiadczyn jakas hece na oczach wszystkich :O - co to jakis teatr czy co? :O A po drugie, ze daje mi jakies badziewie nie w moim goscie i do tego taioche bez jakosci. No bez przesady. Nie daje sie byle czego nawet znajomym na urodziny a co dopiero pierscionek na zareczyny. I niestety, tak juz bylo, jest i bedzie, ze cena czesto podaza za jakoscia a rowniez odzwierciedla to jak ktos sobie nas ceni. Nie czulabym sie dobrze noszac byle jaki pierscionek i wiedzac, ze facet nawet minimum wysilku i staran nie wlozyl zeby wybrac cos co mi sie bedzie podobac. Pierscionek nie musi byc zaraz z wypasionym wielkim brylantem ale sa przeciez inne piekne, kamienie szlachetne i mozna znalezc cos w ladnej oprawie ze zlota czy z platyny. Nie jestes 7 letnia dziewczynka zeby nosic badziewie z jarmarku. On sobie tableta kupuje tez moze z Aldi? :O

W Aparcie mają dobre pierścionki nawet te srebrne,więc chyba pudełko tylko miał z tej firmy :P . Poza tym dlaczego przyjęłaś skoro teraz płaczesz?

Gość gość
Koleżanko (21:46) wyraźnie zaniżasz poziom wypowiedzi :( Nie umywa się do słów koleżanek (17:58) oraz (18:23). Więcej uczuć proszę. To przecież są zaręczyny ;)

Gość gość
Ja nie mogę narzekać bo i oświadczyny miałam super ( z zaskoczenia) i pierścionek jaki mogłam sobie wymarzyć, a dokładniej taki jaki chciałam ( kiedyś dla żartu po miesiącu znajomości opisałam jaki ma być- 5 lat później taki dostałam). Ale mam koleżankę, której chłopaka nie było stać na porządny pierścionek. Kupił za stówę srebrny. Cieszyła się jak głupia, może nie miała jak się chwalić, ale liczył się fakt. Musiała go czyścić często i bardzo uważać żeby nic się nie stało. Jej mąż zaczął dobrze zarabiać i chyba na piątą rocznice ślubu kupił pierścionek za ponad pięć tys no śliczny. Od tego zdarzenia minęło około dwóch lat. Często się widujemy i srebrny pierścionek ma na palcu zawsze ten drogi- tylko na większe imprezy gdzie idzie z mężem, bo boi się że ktoś ją napadnie;))wniosek- liczy się miłość ;) a autorko nie myślałaś o tym, że może dopadły Cię wątpliwości i lekki stresik? bo to normalne;))

Gość gość
Dziecinny wątek...i tak ślubu nie będzie daj sobie spokój! Do nauki!

Gość gość
niby pierścionek nic nie znaczy, ale pokazuje stosunek narzeczonego do narzeczonej. Ja nie miałam żadnych kamieni szlachetnych, ale mój mąż sam zaprojektował i dał do wykonania, więc namęczył się trochę :) Mam bursztyn z inkluzją, bo oboje kochamy biologię, ewolucję itp :D

Jak czytam takie tematy to wychodzi,że zaręczyny nie mają być z miłości tylko aby się pierścionkiem przed znajomymi pochwalić..