Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość15

plamienia 11 tydzień ciąży

Polecane posty

Gość gość15

Witam, Jestem w 11 tc. Jest to moja druga ciąża- pierwsza poronienie chybione. W 7 tc trafiłam do szpitala z krwawieniem. diagnoza krwiak. przeleżałam tydzień w szpitalu i krwiak sie wchłonął. plamienia jeszcze niewielkie były. od 10 dni był spokój. dwa dni temu znow zauważyłam jednorazowo śluz w kolorze toffi. przez dwa dni było ok aż do dziś- znów brudny śluz. czy to coś niepokojącego? wizyte mam za tydzie. proszę o pomoc.

Gość gość
Leki bierzesz?

Gość gość
Jedź na ip. Niech wszystko sprawdzą, będziesz się czuć spokojniej. Powodzenia

Gość gość15
tak. dyphoston 3x1. Mój lekarz powiedział ze jak nie ma żywej krwi to mam nie panikować ale łatwo mu mówić.

Gość gość
Dlatego udaj sie do lekarza, niech cie przebada, bedziesz spokojniejsza/

Gość gość
Ja obecnie jestem w 34tc i z początyku jak też zaobserwowałam najmniejsze plamirnia to odrazu reagiwałam i jechałam do lekarza ... Lepiej sie wygłupić i pojechać z błachego powodu niż przez zaniedbanie zaszkodzić dziecku

Gość gość15
witam, i bylam u lekarza tak jak mialam zaplanowana wizyte. z dzieckiem wszystko okej. na prenatalnych tez wszystko w normie. wiec te plamienia to falszywy alarm. leki mam juz odstawic. i oby nie bylo juz zadnych niespodzianek. pozdrawiam wszystkie przyszle i obecne mamusie☺

Gość gość
tak z dnia na dzień masz leki odstawić?

Gość gość
Ja tez mialam plamienia w11tyg i bralam duphaston 3xdziennie ale nie odstawilam go z dnia na dzien.tylko stopniowo,najpierw 2x dziennie,potem raz dziennie. Ale zmniejszalam dawke wtedy,jak sluz byl czusciutki tzn.bialy,kremowy. Ty juz odstawilas tymbardziej ze masz podbarwiony sluz. Duphadton powinno sie brac do 15tyg. Ktory jestes tydzien?

Gość gość15
Źle to ujełam. Odstawiam czyli mam brać przez ten tydzień 2X1 w przyszły 1X1. Aktualnie jestem w 13 wiec prawie w 15 skończe brać.

Gość gość
ja też plamiłam a brązowo w 2 ciąży zaczęłam w okolicach 7 tygodnia, i w sumie całą ciążę plamiłam z przerwami miałam różne badania i zawsze było ok, pamiętam że z wiekiem ciąży plamieniu towarzyszył bół tak że jak mnie złapało na dworze to wyprostować się nie mogłam córkę urodziłam trochę wcześniej z oznakami wcześniactwa, okazało się po porodzie że łożysko było wadliwe dość ale córka jest zdrowa, ma już 7 lat :)