Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Profamilia Łódź, poród

Polecane posty

Gość gość

Czy są tu osoby, które rodziły w Profamilii? czy mogłybyście podzielić się wrażeniami, opiniami?

Gość gość
Czy są tu dziewczyny, które urodzily w Profamilia? Czy moge jechać do nich jak poczuje skórcze. Czy to bedzie porod nagły czy mnie odeslą? Wolałabm nie błądzić po łodzi. I czy na pewno nie trzeba nic płacić? Czy mają szanse na kontrakt??? Mam jeszcze troche czasu :p.

Gość gość
Podali ostatnio na FB, ze nie trzeba placic, ale ja im nie wierze. Tyle sa juz bez kasy z nfz, ze powiedza wszystko co trzeba, zeby miec pacjentki w "trybie naglym", czyli tak naprawde z rozpoczeta akcja porodowa. Wiecej pacjentek = wiecej obroncow szpitala i slodkich bobaskow na ich fanpejdzu. Trzeba skruszyc lodowate serca urzednikow z nfz :D

Gość gośćmalamm
Nie wiadomo co będzie. Raczej kolejny raz konkursu nie ogłoszą, bo szykują zmiany. Minister Zdrowia powiedział, że prywatne placówki zamawiają drogie świadczenia i tracą na tym państwowe szpitale. Chcą jakiś nowy system wprowadzic. Jeśli profamilia chce kilkanascie tysięcy za każdy "poród nagły", to mają raczej marne szanse na kontrakt po tym co przeczytałam. http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/radziwill-wycena-swiadczen-medycznych-musi,57,0,2028601.html

Gość gość
Dalej cisza? Ktos coś wie? Podobno wystarczy mieć skurcze, żeby przyjeli do porodu, ale chyba to cos nie tak jest. Przeciez zawsze sa skurcze. Jak by tak bylo, że nfz zaplaci za takie porody to po co te laski placa po kilkanascie tysiecy w prywatnych szpitalach np. w wawie? Powinny czekać aż sie zacznie porod i wtedy stanać w drzwiach, bo nfz zaplaci za tryb nagly? Dla mnie to niemozliwe jest, bo wszystkie by tak robily. To jest dziwna sprawa i daje do myślenia.