Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tabletki antykoncepcyjne, powtórka z rozrywki

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 21 lat. A oto mój problem: w ubiegłym miesiącu pominęłam jedną tabletkę antykoncepcyjną (zażywam Ovulastan) w trzecim tygodniu, więc zgodnie z instrukcją ulotki rozpoczęłam nowe opakowanie bez robienia 7-dniowej przerwy. Niestety, z tym opakowaniem sytuacja się powtórzyła i znowu jedna tabletka z trzeciego tygodnia została pominięta. Stąd moje pytanie: czy powinnam znowu zażyć opakowanie bez robienia przerwy, czy raczej wreszcie tę przerwę zrobić? Czy w takim wypadku szanse na ciąże są duże? Może któraś z was miała podobną sytuację i jest w stanie coś podpowiedzieć?

Gość gość
dodam, że wczoraj zażyłam ostatnią tabletkę z tego drugiego pod rząd opakowania, więc krwawienie powinno wystąpić do piątku (i mam nadzieję, że faktycznie wystąpi)

Gość gość
zgłoś się do swojego ginekologa. Jeżeli wiesz, że takie sytuacje "o zapominaniu" Ci sięzdarzają to może ustawiaj sobie przypomnienie w telefonie, ze pora na tabletkę? :/

Gość gość
Problem polega na tym, że mam ustawione przypomnienie, a żeby było śmieszniej mój ginekolog nie odbiera telefonu ani nie ma go w siedzibie :/ co do tabletki byłam pewna, że brałam ją każdego dnia, a 2 dni po sylwestrze kiedy wyciągnęłam opakowanie zauważyłam, że poprzednia jest nieodpakowana. Zdziwiło mnie to bo pamiętam moment z każdego dnia kiedy zażywałam tabletki. Istnieje szansa, że pomyliłam się i zamiast wziąć kolejną z blistra wzięłam tę z końca, ale nie mam niestety pewności, stres gubi człowieka

Gość gość
Prosiłabym o dalsze wypowiedzi, szczególnie tych z was, które miały taką lub podobną sytuację :(