Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KtóryKrajWamImponuje

Gdyby nie było Was na tym świecie i mielibyście się dopiero narodzić

Polecane posty

a jednocześnie moglibyście sobie wybrać kraj w którym mielibyście przyjść na świat to który z obecnych krajów byście wybrali i dlaczego? Który Wam najbardziej imponuje?

Gość gość
Syria, bylbym teraz uchodzcą i mial kupe kasiory z zaiłków i mogl walic bez konsekwencji chrzescijanki

Gość gośćść
żaden kraj mi nie imponuje, tylko Polska się dla mnie liczy. Gdybym rodziła się jeszcze raz i mogłabym wybrać to bez względu na wszystko byłaby to Polska :)

Gość gość
Pis sie odezwał ;p tylko Polska

Gość gość
Pewnie, że Polska, a żadnym pisiorem nie jestem :P po prostu żaden kraj mi nie imponuje. Byłam tylko w kilku, a o reszcie słyszałam, wiec co mi ma imponować, moje własne wyobrażenie o nich? Zażyczyłabym sobie bogaty kraj i urodziła się mimo tego w jakiejś dzielnicy slamsów, wolę nie ryzykować :D

Gość gość
No ja zdecydowanie w Szwajcarii:) A dlaczego? A dlatego że: Standardowe nadanie obywatelstwa Aby ubiegać się o regularne nadanie obywatelstwa w Szwajcarii, musisz mieszkać w kraju przez conajmniej 12 lat. Szwajcarski rząd sprawdza, czy wnioskodawcy są zintegrowani w szwajcarskim społeczeństwie. Badanie to opiera się na sprawozdaniach kantonalnych i gminnych. Jeśli zdasz ten egzamin, Federalny Urząd ds. Migracji przyznaje zezwolenie na nadanie obywatelstwa. Drugi etap tego proces to nadanie obywatelstwa przez gminę i kanton. Należy spełnić dodatkowe wymagania gminy i kantonu, w którym mieszkasz. Aby uzyskać więcej informacji o dodatkowych wymogach dotyczących miejsca zamieszkania, odwiedź Federalny Urząd ds. Migracji. Uproszczone nadanie obywatelstwa Uproszczone nadanie obywatestwa przeznaczone jest dla zagranicznych małżonków i dzieci Szwajcarów. Aby ubiegać się o uproszczone wydanie obywatelstwa, trzeba żyć w Szwajcarii przez conajmniej 5 lat i być minimum 3 lata po ślubie. Możesz również ubiegać się o uproszczone nadanie obywatelstwa z zagranicy, jeśli jesteś w związku małżeńskim z obywatelem Szwajcarii, przez okres co najmniej sześciu lat. Dla porównania w Polsce Obywatelstwo polskie można uzyskać: Z mocy prawa Przez nadanie obywatelstwa polskiego Przez uznanie za obywatela polskiego Przez przywrócenie obywatelstwa polskiego Z mocy prawa Z mocy prawa obywatelstwo polskie uzyskuje małoletnie dziecko, jeżeli: 1) co najmniej jedno z rodziców posiada obywatelstwo polskie w momencie urodzenia dziecka (zasada prawa krwi), lub 2) urodziło się na terytorium Polski, a jego rodzice są nieznani, nie posiadają żadnego obywatelstwa lub ich obywatelstwo jest nieokreślone (zasada prawa ziemi) Dziecko nabywa obywatelstwo polskie, jeśli zostało znalezione na terytorium Polski, a jego rodzice są nieznani. Jeżeli małoletni cudzoziemiec, przed ukończeniem 16 roku życia, był przysposobiony (adoptowany) przez osobę lub osoby posiadające obywatelstwo polskie, przyjmuje się, że cudzoziemiec nabył obywatelstwo polskie z dniem urodzenia. Nadanie obywatelstwa Obywatelstwo polskie nadaje Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej. Prezydent w swojej decyzji nie jest ograniczony żadnymi warunkami, które powinien spełnić cudzoziemiec, aby zostało mu nadane obywatelstwo polskie. Oznacza to, że Prezydent może nadać obywatelstwo polskie każdemu cudzoziemcowi, bez względu na to – na przykład – jak długo przebywa w Polsce. Nadanie obywatelstwa polskiego następuje na wniosek cudzoziemca. Wniosek o nadanie obywatelstwa polskiego osoby zamieszkałe legalnie w Polsce wnoszą do Prezydenta za pośrednictwem wojewody właściwego ze względu na miejsce zamieszkania osoby zainteresowanej. Jeśli cudzoziemiec przebywa za granicą, to wniosek należy złożyć za pośrednictwem właściwego konsula. Adresy do Urzędów Wojewódzkich i do wydziałów konsularnych Rzeczypospolitej Polskiej są dostępne tutaj -> Wniosek składa się osobiście lub korespondencyjne. Dokumenty wydane w języku obcym należy złożyć wraz z ich tłumaczeniem na język polski sporządzonym przez tłumacza przysięgłego lub przez konsula RP.

Gość gośćść
gość dziś tutaj PiS nie ma nic do tego, po prostu kocham Polskę :)

Gość gość
Polska. Chciałbym mieć tych samych rodziców. Żaden kraj nie jest idealny.

A czy wiecie że Szwajcaria była niegdyś krajem tak biednym jak Polska? :) W tej chwili są najbogatsi przeciętny mieszkaniec ma majątek wart pół miliona dolarów. Jak do tego doszło? W jaki sposób z poziomu Polski awansowali tak wysoko? Oto dlaczego-http://qck.pl/9EL

Gość gość
Wszędzie tylko nie w PL.

Gość gość
19:36 Najbardziej podoba mi się ten fragment który jest odzwierciedleniem mojego życiowego motta ,,Szybciej pod prąd Problem z bogactwem Szwajcarii polega na tym, że doprowadza do białej gorączki polityków krajów Unii Europejskiej. Szwajcarzy pokazują, że osiągnęli najwyższy na świecie standard życia prowadząc politykę odwrotną do tej zalecanej przez Brukselę. ''

Gość gość
A tutaj tylu miłośników postPEDAŁÓW I UE :D