Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wymigać się ze spotkania z nowopoznanym facetem

Polecane posty

Gość gość

No więc poznałam faceta. Taka krótka gadka szmatka. Potem on mnie znalazł na facebooku i trochę pisaliśmy ze sobą. Nawet spoko, ale bez fajerwerków. I od pewnego czasu przebąkiwał o spotkaniu gdzieś na mieście. Trochę się migałam, ale teraz mocno nalega. Nie mam ochoty się z nim spotykać. Jak się wymigać? Już miałam ważne spotkanie rodzinne, byłam chora, miałam pracowity weekend. Co tym razem wymyślić? Ja mam 25 lat a on 30.

Gość gość
A po co wymyślasz, nie odpisuj i już.

Gość gość
przestań łgać i powiedz mu prawdę że nie masz ochoty na spotkanie z nim, wymyślanie takich wymówek jest ok gdy ma się 15 lat a nie 25.

Gość gość
No to chyba czas powiedzieć, że nie jesteś zainteresowana - ćwicz asertywność :) W wersji light możesz po prostu nie odzywać się i przestać odpowiadać na wiadomości / telefony, tak jak oni to robią, nawet gdy "są zainteresowani" :).

Gość gość
"Wiesz co, sympatycznie się rozmawia, ale w zasadzie to nie chcę rozwijać tej znajomości. Nie bierz tego bardzo do siebie, zwyczajnie nie czuję chemii, a ja jestem z tych, które muszą ją czuć. Nie chcę robić Ci przykrości, ale nie chcę się spotykać. Myślę, że lepiej będzie zakończyć tę znajomość." I już nigdy więcej nic nie odpisuj. ;)

Gość gość
Dlaczego się migasz? Powiedz po prostu, że nie jesteś zainteresowana. Prosta droga do świętego spokoju i nie dająca nadzieję na cokolwiek temu mężczyźnie. On może przecież mieć jakieś oczekiwania,pragnienia,nadzieje związane z Tobą. Chciała byś być tak zwodzona?

Gość gość
gość dziś to akurat jest mega dziecinne.. trzeba postawić sprawę jasno i tyle, po co ma się facet łudzić. Wy to lubicie komplikować nawet prostą rzecz.

Gość gość
rozumiem że z facetem dobrze się gada ale nie zasługuje on nawet na szanse żebyś go lepiej poznać.... a księżniczka mu nie powie wprost "nie" bo choć nie czuje fajerwerków od 1 wiadomości to jednak boi się że poleci do innej. Bardzo typowa jak na dzisiejsze czasy księżniczka - pies ogrodnika.

Gość gość
Tak ciężko mi cokolwiek napisać. Jest naprawdę miły, ale nic do niego nie czuję. A może pójśc raz i dać mu szansę a dopiero potem olać?

A nie nadaje sie na kolege? Ja spotykam sie z roznymi ludzmi i nie zakladam, ze musi byc z tego milosc. Moze byc znajomosc.

Gość gość
dokładnie tak, idź poznaj go, spotkaj raz czy dwa, jeśli Ci się nie spodoba to zawsze możecie zostać przyjaciółmi i wtedy mu to powiedz wprost bez żadnego kombinowania. Prawdziwe miłości rzadko zaczynają się od motyli w brzuchu, zwłaszcza u kobiety ;)

Gość flegas
Ale czemu tak kręcisz? Czemu musisz wymyślać kolejne wymówki, w końcu na pewno Ci ich zabraknie (chociaż z tego co rozumiem, już ich zabrakło). Ja rozumiem, że możesz nie chcieć się z nim spotkać, sprawa jasna. I myślę, że facet, któremu to powiesz, prosto i klarownie, również to zrozumie i da Tobie spokój. Przynajmniej, jeżeli będzie normalny :) Sam miałem czasem przejścia z takimi dziewczynami, którym proponowałem spotkanie, one niby fajnie, spoko, możemy się spotkać, ale jak przychodziło do konkretów, to już zaczynały kręcić. Mówię o portalach randkowych, niestety było to często zjawisko, że dziewczyny chciały jedynie poflirtować sobie przez internet, bez spotkania na żywo. Tylko niestety większość z nich nadal ciągnęła temat spotkania, tak jak Ty, co chwilę wyszukiwały nowe wymówki. Ale po jakimś czasie już się tego nauczyłem i urywałem kontakt, bo internetowy flirt to nie dla mnie, szukałem dziewczyny, z którą mógłbym stworzyć normalny związek. Inna sprawa, że po jakimś czasie w ogóle zrezygnowałem z portali randkowych i przerzuciłem się na matrymonialny, bo jak zobaczyłem już po pierwszym miesiącu na mydwoje, rozmowa tam jest zupełnie inna, dziewczyny wiedzą czego chcą, nie ma takiego kręcenia, jak u Ciebie, nie boją się spotkać, bo wiadomo, że bez tego nie pozna się tak naprawdę drugiej osoby. Dlatego z doświadczenia faceta mogę Ci powiedzieć z czystym sumieniem: powiedz mu, że nie chcesz się z nim spotkać. Jeśli obawiasz się, że go skrzywdzisz w ten sposób, to uwierz, że bardziej to robisz, kręcąc nim jak zabawką.

Jak nie chcesz się z nim dalej spotykać, to powiedz mu to jak najwcześniej i najlepiej prawdę, bo tak to się nie odczepi jak zacznie mu zależeć.