Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

thompson

Mój facet znowu przytył

Polecane posty

mam problem, mój facet odkąd jesteśmy razem bardzo utył, przestał ćwiczyć i cały czas by tylko coś wpi***... :( Jak nakłonić go do diety?

Gość gość
Prosty sposob: lodowkę na kłodkę...

Gość gość
sama ją stosując :-)

Gość gość
Przede wszystkim pytanie, jak on to widzi, czy zauwaza problem, czy jest mu z tym wygodnie. Bo jesli to drugie, to duzo nie zrobisz, a jesli to pierwsze, to tradycyjnie, wspolne spacery, cwiczenia, jakis basen, zdrowe jedzenie, wiem, same ogolniki, ale lepiej sie nie da przy tak lakonicznym opisie sytuacji.

No on mówi, że uwielbia jeść i lubi swój brzuszek... I nie chce w ogóle ćwiczyć...

Gość gość
Wiec obawiam sie, ze duzo nie zdzialasz. Blech, znioslabym faceta, ktory chce schudnac a nie moze, ale takiego, ktory lubi byc gruby... No coz, i na takich sa amatorki. Wspolczuje. Moze sama zacznij jakis hardkorowy fitnes, moze wtedy zrozumie, ze dobra figura to tez lepsze zdrowie i wiecej energii, i sie zarazi pasja. Choc troche watpie.

skoro dzieje się to od kiedy jesteście razem to albo się poczuł pewnie tzn. że nie musi się już starać, albo niechcący mu w tym pomogłaś, czyli "za dobrze" gotujesz ;) W pierwszym przypadku radziłabym mu wjechać trochę na ambicję i zasugerować, że przestaje być dla ciebie atrakcyjny, może rzucić luźno komplement w stronę lepiej zbudowanego kolegi albo aktora. W drugim przypadku może zacznij małe zmiany w przygotowywanych posiłkach, np. mniej tłuszczu, gotuj mniejsze porcje, żeby nie było dokładki itp. namawiaj na spacery i wspólne spędzanie aktywnie czasu. To, że nie chce się odchudzać to u facetów norma, więc ukryj to odchudzanie we wspólnym, aktywnym spędzaniu czasu. Odchudzanie mężczyzn różni się trochę od tego jak my to robimy, myślę, że dobrze jak więcej o tym poczytasz, na pewno wpadną ci do głowy jakieś inne triki, tu jest fajny artykuł z poradami - https://portal.abczdrowie.pl/odchudzanie-mezczyzn Powodzenia i daj znać o efektach