Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja corka ma 28 miesięcy i dalej karmie piersia

Polecane posty

Gość gość
mam wrażenie że matki dkp nic w głowie innego nie mają oprócz mega laktacji i ssssssania, ciągle tylko ssać i sssać taki rodzaj orgazmu matka + dziecko mnie nigdy nie przekonasz że 2/3/4 latka przy piersi to cud-miód i malina gratuluję wygrałaś w kafeteryjnym plebiscycie odkurzacz do ssania piersi, bardzo przydatny , gwarancja 30 lat myślę, że to brak porządnego seksu

Gość gość
Tak tak wygralas całe Internety. A twoje dziecko będzie bardziej uzdolnionej i madrzejsze od naszych bo lizalo twojego cyca przez 4 lata. Szkoda że razem z mlekiem wyssało z ciebie resztki mądrości.

Gość gość
przeciez nie chodzi o samo mleko w sobie-nawet bebilon na swoim opakowaniu pisze ze najlepsze jest mleko matki chodzi o sposób karmienia 3-4 latki potrafią pic ze szklanek, kubków po co je zmuszac do ssania piersi? dzieci to dzieci owszem-jak są malutkie to jest ok ale niedopuszczalne jest aby swiadome przedszkolaki ssały matczyna piers, no ludzie to moze gdy beda studentami to w czasie sesji tez podasz? nie krepujesz sie dac 4 latkowi to i nie krepuj 20 latkowi skoro dziecko to dziecko...

Gość gość
Mleko matki jest najlepsze dla dziecka no i ok . Zadne mm nie jest tak dobre jak mleko mamy . Nie rozumiem po co 3-4 letnie dziecko ma ssac pierś matki ? Po co samodzielne dziecko traktować jak niemowlę ? w jakim celu ?

Gość gość
gość dziś Chodziłaś do szkoły? Masz chociaż wykształcenie podstawowe?

Gość gość
gość dziś gość dziś Chodziłaś do szkoły? Masz chociaż wykształcenie podstawowe? a jaki to ma związek z tematem? co brakuje ci argumentów merytorycznych to sobie poużywasz obrażając innych tak? powodzenia...

Gość gość
Wydaje mi sie, ze gosc wyzej nie probuje cie obrazc pytajac o wyksztalcenie. Chodzi raczej o twoje wypowiedzi, podane w nich watpliwosci byly wyjasniane w szkole, wiele wlasnie w szkole podstawowej.

Gość gość
Chyba te wątpliwości, które wyjaśniają czemu 4 letni dzieciak ciumka cyca hehe . A gość z 13.35 dobrze mówi. Karmcie te dzieci do starości, a cycki na plecy zarzucajcie. W końcu lubicie jak ktoś wam sutki miele.

Gość gość
Nie, chodzilo raczej o zanik odruchu ssania. Gosc z 13.35 pyta sie, dlaczego nie karmimy do pelnoletnosci. Pokazuje tym samym swoja ignorancje. Pamietam do tej pory lekcje biologii o odr****ch warunkowych oraz bezwarunkowych, o odruchu Moro oraz odruchu ssania u dzieci. Z czasem one gina, wiec pytanie jest zenujaco glupie, wlasnie na poziomie dzieciaka z podstawowki.

Gość gość
Dobrze wiesz ignorantko ze nie giną-mozna zawsze wrocic do ssania. Czesto dziecko musi sie go NAUCZYC. Dzieci szkolne niektóre sa dalej karmione piersią wiec jak wytłumaczysz zanik owego odruchu? Ba! Faceci potrafią wyssać mleko z piersi! Raczej dziecko samo sie odstawia jak zauważa ze nikt oprócz niego tego nie robi i kazdy dziwnie patrzy albo sie śmieje. Dzieci sa bezlitosne w tej kwestii i to ze beda sie śmiały bo ktos jest wysoki/niski jest bez wypływu rodzica na taka kwestie ale w przypadku ssania piersi rodzic juz ma wpływ. Wolicie dokładać świadomie dzieciakom?

Gość gość
Bosheee. Nauczyc sie odruchu. Przeczytaj jeszcze raz co napisalas.

Gość gość
Może twoje by się śmiało, jaka prymitywna matka tak wychowa swoje dziecko. Moje dziecko nigdy nie było szykanowane ani wyśmiewane z powodu karmienia piersią a karmiłam 4 lata, w przedszkolu nie wiem czy ktokolwiek wiedział ale jest oczywistym, że to jest odpowiedni wiek na zakończenie karmienia. I z dnia na dzień dziecko przestało potrzebować tej piersi i bez żalu pożegnało się.

Gość gość
16:41 lecz sie serio... Naprawde wmieklzm jak to przeczytalam.Wsrod psychicznie chorych sa rozni ludzie takze kobiety kp do 2,3,4,Jezu nie wiem ilu jeszcze lat..Takie jest zycie. Ona wie ze jest zboczona,ze 99proc spoleczenstwa patrzy i mowi o niej z obrzydzeniem. W mojej pracy byla jedna ktora rozpedzila sie i wyznsla ze kp do 2lat.Do tej pory reszta z naszej firmy a wie o tym z 30osob,faceci tez,czpasem mowia o niej ze lubi dawac ssac dzieciom bo maz nie chce.Takie posmiewisko.Szkoda dziecka tylko bo niczemu niewinne po prostu ssie bo matka wciska cycka.Brzmi nawet napisane w zdaniu o h y d n i e

Gość gość
Tak, nauczyc sie SSANIA bo wiele dzieci nie potrafi poprawnie ssać. Co w tym nienormalnego? No wyjaśnij dlaczego faceci dorosli potrafią wyssać mleko z kobiecej piersi? Wyjaśnij dlaczego sa dzieci kp nawet w wieku szkolnym? Przeciez ten odruch juz u nich zanika w wieku 4lat co nie? Takie farmazony pleciesz ze az mi Ciebie szkoda

Gość gość
Uczy się ale techniki prawidłowego ssania, tylko niektóre wcześniaki urodzone dużo przed czasem nie mają odruchu ssania, czy takie noworodki, które rodzą się z zaburzeniami neurologicznymi. Inne mają odruch ssania, tylko technika nie zawsze jest prawidłowa, czasami wędzidełko podjęzykowe jest za krótkie i trzeba przyciąć. Płody, które mają 12 tygodni potrafią ssać palec, co widziałam osobiście na badaniu USG.

Gość gość
I jaki to ma związek z tym zanikaniem owego odruchu? No jak to sie dzieje ze facet potrafi wyssać pokarm i szkolne dzieci rownież?

Gość gość
Nie do wiary że ten temat wciąż na topie. Ja karmię piersią, zamierzam skończyć przed roczkiem, więc jestem gdzieś pośrodku, ale absolutnie mi nie przeszkadza ani to że ktoś wcale nie karmi czy też karmi długo. Dlaczego to was tak ekscytuje, czy ktoś ma zwisy, czy ma życie seksualne.... Przecież to nie waszym biustem ktoś karmi swoje dzieci. Żyj i daj żyć innym. Są gorsze" zbrodnie" niż karmienie piersią kilkulatka.

Gość gość
A skąd wiesz, ze potrafią wyssać szkolne dzieci? Mi mąż nie wyssał odkąd przestałam karmić na każde żądanie, czyli po pierwszym roku życia dziecka, masz takie osobiste doświadczenia?

Gość gość
Wystarczy wygooglować sobie i zobaczyc ile dzieci w późniejszym wieku potrafi dalej ssac efektywnie piers. Wątków na Kafe o mężczyznach wysyajacych pokarm z piersi tez jest masa. Nie musze miec osobistych doświadczen podobnie kardiolog nie musi miec chorego serca zeby sie na tym znac.

Gość gość
Jeśli już to są bardzo sporadyczne wyjątki w internecie znajdziesz wszystko, a facet może wyssać na początku jak mleko często samo leci, jest go bardzo dużo, najczęściej nadprodukcja. No ale wy nie wiecie, że mleko przez 4 lata samo nie leci...

Gość gość
Tiaaaa w internetach jest wszystko i znajdziesz wszystko-znajdziesz nawet "badania naukowe dotyczące dkp" i co zle sa? Wiec dlaczego opinie zwykłych przeciętnych Kowalskich juz nie sa? Bo nie sa sygnowane skrótem "dr" czy jak?

Gość gość
Koleżanka kp na zadanie do 2lat i maz zawsze przy grze wstępnej spijał jej mleko.... i to niby takie super było....wiec i takie sa przypadki....

Gość gość
pedofilki :(

Gość gość
Odruch ssania sam zanika. Starsze dziecko z pewnoscia nie ma odruchu ssania bo ten zanika szybko. Jezeli slyszeluscie o koms tam spijajacym mleko to ssac kazdy jakos moze ale to nie bedzie dzieki odruchowi ssania, ten jest tylko u dzieci i szybko znika. Mylicie dwa pojecia, odruch ssania i umiejetnosc ssania, to drugie kazdy tam jakos potrafi robic, pierwsze zarezerwowane jest dla dzieci kp.

Gość gość
Odruch sasania ma kazdy człowiek juz w łonie matki wiec nie pisz farmazonów ze jest zarezerwowany jedynie dla tych kp bo to ma KAZDY

Gość gość
Wedlug mnie dwa lata kp to takie minimum. Dlaczego mialabym zastepowac podawanie mojego mleka jakims gorszym. To tak jakby zakonczyc ciaze w 6 miesiacu, bo ktos uznaje, ze dziecko jest juz docs duze i przezyje. Moze i tak ale lepiej poczekac te 9 miesiecy at dziecko bedzie gotowe. To samo z kp. Karmilam ponad dwa lata, corka sie odstawila z dnia na dzien bez problemu. Mam pytanie, dlaczego matki dajace mm tak bulwersuje kp? Jakies szalenstwo sie zrobilo w tym watku. Gdyby ktos was w ten sposob krytykowal jak wy tutaj to byscie sie wsciekaly, ze to wasza sprawa jak karmicie. Czemu wiec tak samo nie traktujecie innych mam, to ich sprawa czy kp tydzien, rok czy dwa.

Gość gość
To byl skrot myslowy, oczywiscie odruch ssania jest zarezerwowany dla dzieci aby mogly byc kp. Jezeli matka nie chce karmic, to podaje butelke, smoczek itd zamiast piersi.

Gość gość
Hahaha a gdzie jest napisane ze trzeba dac mm zamiast piersi? Nigdzie! Odstawienie od piersi dziecka ponad rocznego nie wiąże sie z żadnym zastępowaniem w diecie piersi jakims innym mlekiem. Jest to zbędne!

Gość gość
Nie trzeba zastepowac mleka ludzkiego innym, mozna oczywiscie nadal kp. Mozna tez podac mleko krowie, kozie, owsiane, mm. To juz zalezy od matki i dziecka. Kp powyzej roku nadal zaspokaja zapotrzebowanie dziecka na 40% witamin i mikroelementow, to bardzo duzo. Kp mamy spokojna glowe, ze dziecko dostaje wszystko co potrzebuje, naturalnie, od mamy.