Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polska Bogiem Wielka

Żyję w masońskim kraju...

Polecane posty

Gość Polska Bogiem Wielka

Nie mogłam spać, czytałam sobie po sieci różne artykułu i trafiłam na artykuł o hymnie Polski. Jestem zniesmaczona do granic możliwości. Wychowałam się w bardzo patriotycznej rodzinie, katolickiej, z wartościami i tradycjami. A dziś czytam (choć może to kłamstwa lewactwa), że: - autor melodii hymnu: Kurpiński (aranżacja tradycyjnego utworu) - mason - autor słów: Wybicki mason - bohater hymnu: Dąbrowski - mason i to trzykrotny - bohater hymnu: Bonaparte - mason - bohater hymnu: Kościuszko - mason Do tego mieliśmy Rok Korczaka - masona. Dwaj najwięksi ludzie opozycji po 89 - Olszewski i Wildstein - masoni wysocy rangą, co sami przyznali w wywiadach. Piłsudski - mason. Karaszewicz-Tokarzewski - mason. Znalazłam w sumie ponad 60 masonów od czasów XIX wieku wśród najwyższych rangą ludzi w Polsce przed i powojennej! Budzi to moje obrzydzenie.

Gość gość
Heh Goethe, Puszkin, Czajkowski, Picasso - to wszystko też byli masoni. Parszywy świat :/ Zresztą popatrz po Bułhakowie...

dzieki tym "masonom" ktorego stwierdzenia nie wiem czemu sie jakby brzydzicie to po prostu zycie im zawdzieczacie. zyjecie dzieki nim wy głupie tę.pe k***y i prostytutki to ze macie szefów to jest wasze dobro za duzo sie filmow naogladaliscie i zapomnieliscie jak to wszystko działa. od zawsze ktos musi byc na gorze kto tego pilnuje a masonów było moze 10-15 w tym naszym okresie od rzymu i antycznej grecji ale co wy mozecie wiedziec skoro jedynie co wiecie to to kto wam cos powie albo was oswieci. jestescie daleko w d***e a wasza wiedza jest równa zeru mozecie wiedziec naprawde duzo ale jestescie za tepi zeby sie do tego przylozyc i zagarnac wiedze. po prostu nie wiecie w jakim isc kierunku i szukacie pasterza. bo jestescie owieczkami i lubicie nimi byc. a wełna którą z was sciagamy to wasza forsa . masoni wlasnie musza prowadzic takie bydlo jak wy zebyscie sie nie zgubili. jest kilku wilków którzy chca rozszarpać tych pasterzy w naszym spoleczenstwie ale wy boicie sie tych wilkow bo ciagle wiecie ze moga was zagryzc i sie tego obawiacie jestescie banda przyglupow a to forum to porazka

Gość narodowy radykal
Masonów jest dużo więcej, kilka tysięcy w samej Polsce. Można np. poczytać ich strony www, wystarczy wpisać "WLNP" albo "Le droit humain Polska" albo "Prometea loż" albo "Wielki wschód". Wydają czasopmisma (np. Ars Regia).

i to są masoni k***a wedlug ciebie? samozwancze grupy młodzikow te pusta maso? i co myslisz ze oni robia na tych spotkaniach? zarzadzaja ropą, złotem, diamentami i gotówką światową? ja. pie.dole nie myslalem ze tu sa tacy tepacy ktorzy sie za madrych uwazaja. nie dziel sie ta wiedza błagam cie. bo ogłupiasz i wprowadzasz w błąd. nie masz zielonego pojecia co znaczy słowo "MASON" typie.

Gość Virtus iunxit
Może pozostawię cię w twoim agresywnym stanie z twoimi agresywnymi reakcjami oraz... definicjami.

virtus czy tam virus nie udzielałeś się to niech tak zostanie. nie masz nic do dodania to nie dodawaj tego komentarza. nie potrzeba nam twojego zdania, twojej wizji wlasnego odczucia tego co tu napisalem. siedz se tam w tym twoim domku w jednym z województw i proszę nie wysilaj się

Gość Virtus iunxit
To ja będę decydował co pisać, kiedy, jak i gdzie. I nic na to nie jesteś w stanie poradzić.

Gość gość
zydowskie k****y j***c ich na ostro w opor

Gość wole masona od betona
No cóż, gdyby nie masoni, Katolicy nie mieliby nawet swoich świątyń, np. katedry Notre Dame :) W końcu to masoni im je projektowali, budowali, a teraz na nich psy wieszają. Kościół katolicki nie pozwoli sobie na konkurencję hehehe

Gość gość
Sęk w tym,że w kościele masoni wyższego stopnia.

Gość uważny ktoś
Najśmieszniejsze to jest to, że ikoną polskiej prawicy narodowo-katolickiej jest premier Olszewski, mason 33 stopnia, a drugi, Bronisław Wildstein (ten od listy WIldsteina) był również mistrzem. Obaj to przyznali otwarcie, nie mogli zaprzeczać, zbyt dużo ludzi wie. Ale co najlepsze- ś.p. prezydent Lech Kaczyński z radością przyjął odrodzenie się loży B'Nai Brith, którą zdelegalizował prezydent Mościcki. Czy to nie dziwne? A już nie powiem, co mówi się o pewnym papieżu (ale nie odważę się podać nazwiska w Polsce) w kontekście II soboru i masonerii...

Gość gość
Wpiszcie "famous masons" i wejdźcie na Wiki "List of freemasons". Tam są dwie listy alfabetyczne (A-D, E-Z) A jeszcze lepsze: wpiscie w youtube: masoni a sprawa polska A teraz najlepsze: youtube i masoneria w kosciele katolickim Golgota Beskidów szok

Gość gość
"Wychowałam się w bardzo patriotycznej rodzinie, katolickiej, z wartościami i tradycjami." tak tylko że katolicyzm to też nie jest nasz :P kolejny szok, przykro mi. katolicy wyrżnęli rodzimowierców tak jak muzułmanie dziś katolików, prostestantów i ateistów w Europie

Gość gość
No bez jaj ludzie! Prawdziwi masoni wymarli wraz z dinozaurami i cywilizacją Azteków. Nikt nie wie na czym tak naprawdę opierało się ich credo. To tak, jakby dzisiaj nadal wierzono w Krzyżaków i crucjaty Aleksanda Wielkiego. Dzisiaj istnieją tylko pseudo masoni którzy działają wedle systemu każdy c/h/u/j na swój strój, co się nie zmieniło od wieki wieków. uważam że za dużo ludzi cierpi na syndrom spiskowców. Dmokracja, jak i inne systemy działania, kierują się swoimi prawami. Nic nowego.

Gość gość
A ja wierzę, że świat kontrolują Żydzi. Kaczyński jest Żydem i założę się, że planuję zniszczyć Polskę.

Gość gość
Zydów jest naprawdę za mało aby kontrolowli cokolwiek. Powtarzasz zasłyszane mity jak Hitler.

Nie wiem czy Kaczyński jest żydem, ale żydzi dyktują warunki reszcie świata. Gdzie pieniądz tam żyd.

Dodam Izraelowi na rękę jest emigracja Syryjczyków do Europy.

Gość gość
No, zwłaszcza,że właśnie czytam na Frondzie że żydzi muszą uciekać z własnych domów bo boją się islamistów. No to chyba coś nie pasi znów. Żydzi to naród do handlu i biznesu, nie sprowadziłby na siebie pasożytów imigranckich, którzy w dodatku zgwałcą, pobiją, podpalą, zniszczą i ukradną.

Mam na myśli terytorium, Izraelowi pasje konflikt i emigracja z Syrii.

Gość przerost tresci nad forma
do psychiatry sie nie udacie bo tez pewnei zyd ?a szkoda bo przydaloby sie wam leczenie. nikt pewnie nawet nie wie co to mason jest pomijac juz ze o dobre kilkaset lat epoki pomyliscie. a kazdy niemeic to krzyzak jest :D a wlosi to pretorianie.

Gość gość
kur/wa z Żydami to nie są żadne teorie i mity. Ada Fijał taka aktorka na jakimś spotkaniu w TVN chciała powiedzieć dowcip o karpiu po żydowsku to ją Prokop z resztą pachołków zaczęli uciszać, a dowcip nawet nie był obraźliwy. po prostu Żydzi stworzyli sobie wspaniałą tarczę i on nich nawet mówić nie można :P to inteligentni ludzie więc chyba normalne, że na szczycie są Ci inteligentni i oni jako inteligentna grupa dzierży jakąś władzę, a na pewno media w Polsce :P

Gość Patriota 22
Masoni to ateisci i zydzi i komunisci. To wszystko zdrajcy Polski. NIe ma litosci dla zdrajcow jesli kopia pod mojom Ojczyzna za ktora umierali moi Dziadkowie. Chwal Bohaterom!

Gość Modżom Oj Cizna
Co to jest "mojom"? Jakaś forma OIOMu? A może Modżom? Taka jest twoja ojczyzna? Bo Polak umiałby przynajmniej napisać "moją" poprawnie.

Gość gość
juzef Piłsudski - mason bzdura czytajcie ksiazki masonskie tam jest prawda stanisława krajskiego znawce masoneri stanisław piłsudki był masonem masoneria była przeciwko niepodległosci polski

Gość gość
dodam autortko, ze pewnie uczyłas sie z elemantarza masona- Falskiego(Ala ma Asa). Ludziom sie nie chce nawet poczytac o masonach, sa przeciw, bo ksieza ( ci niedouczeni) nimi straszą. A dlaczego straszą? Bo przyszly mason mial skladac pzrysiege na to, co dla niego wazne - w zaleznosci od przekonan - mogl na biblię, ale nie musiał. czego koscił nie che zaakceptowac, bo uwaza, ze KAZDY powinien byc chrzescijaninem. Dla masonow wazna jest przede wszystkim nauka, wiedza , pomoc ludziom i praca - a wiadomo, ze najłatwiej rzadzic ciemnym ludem.

Tylko pobieżnie stwierdziłem że autorka to skończony idiota, dlatego proszę tak z czystej ciekawości kogoś o objaśnienie mi w kilku punktach co złego robili ci masoni, na czym opierała się ich idea i dlaczego się ich nienawidzi?

Gość Audo vide tace
gość dziś Krajski to taki znawca masonerii jak ja chińskiego. Zadawniowy z Radia Maryja do zwalczania "wroga". Mam przypomnieć, że Sikorski, Karaszewicz-Tokarzewski, Paderewski, Haller, Narutowicz, Piłsudski byli masonami? Masoni zawsze bylo przeciwko dominacji kleru, który podłączył się pod ******arodowo-wyzwoleńczy i świetnie sobie żył, dlatego zostali znienawidzeni przez kościół i prześladowani. Narodowcy posunęli się nawet do zamordowania Narutowicza, pierwszego prezydenta II RP. Do dziś Niewiadomski jest bohaterem nacjonalistów, czczą go jako mordercę masona. Masonem był także Korczas, a jak po nim jedzie kościół? Nie dziwię się masonom ani odrobinę.