Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytek945

Suplement diety Vitotal a tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość Pytek945

Witam wszystkich :P Otóż: Od roku biorę tabletki antykoncepcyjne, nigdy nie brałam do nic nich osłonowego, ani innych specyfików. Zawsze miałam jakiś tam problem ze zdrowiem, ale tylko na takiej sadzie, że musiałam uzupełnić te braki tabletkami, np. żelazem czy magnezem. Teraz wpadłam na pomysł, że mogłabym zaczać brać na wzmocnienie organizmu suplement diety Vitotal. I teraz mam pytanie moje drogie, jak sie zapatrujecie na łączenie antykoncepcji z suplementami diety? Przecież w nich znajdują sie substancje, które niby zachodzą w reakcję z antykoncepcją i osłabiają ich działanie. Jeśli chodzi o anty, to ja biorę Vibi, są to moje pierwsze tabletki i jestem z nich bardzo zadowolona. Jednak boję się, że suplementy mogą mi zaszkodzić. A najgorsze jest to, że suplement Vitotal nie posiada żadnej ulotki, w których mogło być wyszczególnione czy można brać z innymi tabletkami czynie.

Gość gość
witaminy to witaminy na skuteczność tabletek antykoncepcyjnych mają wpływ inne tabletki hormonalne lub antybiotyki

Gość Pytek945
Czyli suplementy diety, w których jest np. ten cały żeń-szeń czy chrom,wcale nie maja wpływu na anytkoncepcje?

Gość gość
żeń szeń raczej niewskazany do kobiet planujących ciążę może powodować poronienia albo wady płodu

Gość Pytek945
Dobrze wiedzieć, że nie jest wskazany dla kobiet starających się o dziecko. Ale jak to ma się do tabletek antykoncepcyjnych? A któraś z was bierze suplementy diety i antykocjepcje razem?

Gość gość
Nijak, napisalam ze skutecznosc tabletek anty moga obnizac antybiotyki, wtedy w ulotce jest to zazwyczaj zaznaczone Niektore leki moga powodowac wady rozwojowe w ciazy, wtedy tez jest to zaznaczone ze trzeba szczegolnie sie zabezpieczac przed ciaza uzywajac dany lek

Gość pani buka
Hej, bez obaw dziewczyny:) vitotal to zbior witamin adekwatnych do potrzeb kobiet, a witaminy na antykoncepcję nie wpływają, nie macie się czego bać, pozdrawiam;)