Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ubezpieczenie dziecka, mam na zasiłku

Polecane posty

Gość gość

witam! mam takie pytanie, niedługo idę z dzieckiem do szpitala a od 2 miesięcy jestem na zasiłku dla bezrobotnych 100% czy dziecko które od zawsze (kiedy pracowałam) było wpisane przy mnie do ubezpieczenia nadal jest ubezpieczone? mimo że nie mam aktualnie pracy ? pytanie może głupie ale nigdy nie byłam w takiej sytuacji

Gość gość
A w urzędzie pracy nie składałaś takiego pisma? Nie pytali się Ciebie? Powinnaś wypełnić wniosek i przypisać sobie dzieci właśnie tam, może się przejdź do urzędu i zapytaj. Jeśli nie masz czasu to nic się nie stanie, bo dzieci do 18 roku obejmuje ubezpieczenie ogólne, powiesz najwyżej że jeśli nie mają ubezpieczenia z urzędu to zaraz po powrocie ze szpitala się tam udasz i je zapiszesz na siebie, nie powinno być problemu.

Gość gość
dzięki no właśnie nie pamiętam już :-o mam mętlik w głowie od wczoraj - kiedy dostaliśmy skierowanie do szpitala i chyba mam wyłączone racjonalne myślenie :-/

Gość gość
pamiętam że w PUP musiałam pesel dziecka podawać, może to chodziło o to ubezpieczenie? dzięki za odp jeszcze raz, najwyżej przejdę się do PUP jak mnie ktoś w szpitalu zmieni