Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o radę w wyborze mleka

Polecane posty

Gość gość

Witam. Moje dziecko skończyło właśnie 7 miesiąc, karmie piersią ale chcę kupić mm zeby w razie co mozna bylo podać. Mam problem z wyborem mleka modyfikowanego ponieważ córka reaguje ulewaniem na nabial w mojej diecie. Czy spróbować podać zwykle mleko czy od razu zakupic ha? Dodam ze corka dostaje raz dziennie gotowe kaszki mleczne i nie widzę żeby cos się dzialo.

Gość gość
polecam bebilon:)

Gość gość
a ja bebilon odradzam, przetestowane ze złym skutkiem na 3 dzieci w najbliższym otoczeniu, polecam za to enfamil i hipp combiotic

Gość gość
hipp combiotic -tylko i wyłącznie po tym mleku nic sie nie dzieje i nie działo i mojej córce i kilku innych mam z otoczenia.

Gość gość
Enfamil polecam i w rankingach jest na pierwszym miejscu

Gość gośćqwerty
Pierwsze mleko synka to był NAN-klapa totalna, bóle brzuszka, ulewanie i problemy z kupką. Kolejne mleko Bebilon- dziecko nie odbijało, częste kolki, zatwardzenia, ulewania nie było tylko chlustanie z dużym ciśnieniem :( Strzałem w dziesiątkę okazał się HIPP Bio Combiotik, mały szybko odbija, nie ulewa, kupy są takie jak być powinny, żadnego bólu brzuszka nie ma :) Najlepszą cenę tego mleka ma Rossmann, ewentualnie na stronie dodomku.pl. Polecam to mleko z czystym sumieniem :) Pozdrawiam.

Gość gość
Po bebilonie syn wymiotował dalej, niż widział, porażka straszna, hipp- super

Gość gość
u nas bebilon rewelacja:) bebilon pronutra

Gość gość
My zaczęliśmy od hippa i to byl strzal nie zmieniliśmy mleka az do 13 miesiąca kiedy to córcia z dnia na dzień odrzuciła mleko. U znajomej sprawdził się Nan. Każde dziecko jest inne

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. Trochę martwi mnie to ulewanie po nabiale a do tego podawalam corce juz deser z jogurtem i odstawilam bo zdawalo się ze skóra na policzkach się zaczęła czerwienic i błyszczeć. I teraz sama nie wiem bo niby po kaszkach reakcji nie ma. Może powinnam od razu kupic mleko z hydrolizowanym białkiem?

Gość gość
Jestem w tej samej sytuacji co autorka i też zaczęłam od Hipp, bo ma dużo dobrych opinii. Ale prawda taka, że to dziecko musi "wybrać" co mu służy. U nas akurat córka nie chciała go pić, potem coś ją męczyło nocami i kupiłam najzwyklejsze Bebiko. Jest w porządku, podaję sporadycznie i nic się nie dzieje, pije chętnie. Myślę, że mleka ha już nie ma sensu w tej sytuacji podawać.