Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wesola pannica

Wy tez rechoczecie ze smiechu patrzac na bezsilnosc i histerie KOD? :)

Polecane posty

Gość gość
18:11 nie łudź się, że da sie to to systemowo załatwić. dalej będą wyprowadzać forsę, nie tak to inaczej. ta krytyka, że tamci to złodzieje, bo firmy wyprowadzały pieniadze nie ma sensu, ale pis zrobił z tego, jak jeszcze z paru innych tematów sztandarowe hasła wyborcze dla ludzi, którzy po prostu potrzebowali wroga. poza tym, to są firmy prywatne, ze swoimi pieniedzmi mogą robić co chcą.

Gość gość
podobnie zresztą jak wiele innych patologii np wśród komorników które istniały od lat a które "specjalistów" z PO w ogóle nie obchodziły, poza posłanką lidią staroń która była w PO i walczyła z tymi patologiami. ale teraz już w PO nie jest bo to jest partia aparatczyków i lobbystów którzy za nic mają patologię, wręcz na nich żerują i obywatele ich g****o obchodzą. więc to bynajmniej nie jest tak że pis wymyśla sobie jakieś niestworzone rzeczy z którymi chce "walczyć" tylko likwiduje patologie które istniały długie lata a których zainteresowana tylko dojeniem obywateli platforma przez lata nie ruszyła.

Gość gość
"nie łudź się, że da sie to to systemowo załatwić. dalej będą wyprowadzać forsę, nie tak to inaczej." x ale są sposoby aby ten proceder poważnie utrudnić/ograniczyć więc bajeczki że "się nie da" to są stare teksty platformersów służące temu żeby siedzieć na d****h, załatwiać własne biznesiki a na państwo i obywateli srać. x "poza tym, to są firmy prywatne, ze swoimi pieniedzmi mogą robić co chcą. " x tak samo jak ja i ty, ale najpierw musimy zapłacić podatki. tak samo powinny banki, korporacje czy sieci handlowe.

Gość gość
nie wiem, czy dokładnie tak t to mówią ci od A. Smitha, napewno tak mówi JKM. Kraj musi funkcjonować, więc podatki są konieczne, a wszelkie manipulacje robi się z wyczuciem, żeby nie przekombinowac. pis nie rozwiąże problemów tak łatwo, jak sie niektórym wydaje. Raczej czeka nas bajzel. Obym sie mylił.

Gość gość
Lewaki to przegrywy :)

Gość gość
ja nie wiem czy będzie łatwo czy nie łatwo, od tego są specjaliści. natomiast wiem że PO przez lata swoich rządów nic sobie z tego nie robiła, tylko podwyższała podatki przeciętnym kowalskim i zaciągała gigantyczne długi.

Gość gość
18:23 jasne, ale skąd tylu fachowców od finansów na kafe? każdy wie najlepiej? kto z tu obecnych słucha ludzi, którzy na gospodarce i finansach zęby zjedli? kto słuchał, co odziałaniach pisu mówi Belka, prezes NBP? Albo Balcerowicz? śluchałeś kolego ich krótkich wykładów na ten temat? pewnie zaraz napiszesz, że cie to nie obchodzi, bo wiesz swoje co nie?

Gość gość
18:26 poczekamy na efekty. na razie na dzień dzisiejszy broszka dała podwyżkę mundurowym, więc musimy teraz zapitalać, żeby na to forsa była. a więc, zaczynają od wydatków, które dochodów nie przyniosą.

Gość gość
ale przecież to są twórcy tego całego systemu i wcale nie jedyni specjaliści. to są ludzie którzy najpierw zrobili "reformę emerytalną" i wprowadzili ofe a potem sobie ją "odwrócili" i ofe praktycznie już nie ma. kosztowało to wszystko miliardy a jedyny efekt to taki, że "stopa zastąpienia" zmniejszyła się z 60 proc do około 30 i większośc polaków w wieku produkcyjnym będzie musiało sprzedawać to co uda im się w ciągu życia zgromadzić żeby jakoś na tej emeryturze wyżyć. więc ja nie wiem co oni o pisie mówią i faktycznie mnie to nie obchodzi nie dlatego że kwestionuję ich kompetencje tylko dlatego że kwestionuję ich obiektywizm i uczciwość.

Gość gość
w sumie o samym pisie mówią niewiele albo wcale, mówią za to o pewnych posunięciach i ich prawdopodobnych skutkach. ja jak mam komuś ufać, to raczej ludziom, którzy w danym temacie przepracowali wiele lat. ja też bym sobie życzył, bogatszej Polski, ale nie droga przez krzyczenie, że tamci wszyscy byly złodziejami, a ci wszyscy, to ludzie uczciwi o złotych sercach. Wystarczy popatrzeć na tytuł tego tematu żeby zobaczyć, jakie metody stosuje pis. Przeciez to jedna wielka nagonka. Jak dla mnie to metoda, żeby ludzie kłócili sie między sobą .

Gość gość
no a przede wszystkim, biorąc pod uwagę jakich "cudów" narobiły wcześniejsze rządy i jak dobre wyniki miał PIS w latach 2005-07 to należałoby dać im przynajmniej te "100 dni spokoju" i zacząć rozliczać gdy będą widoczne efekty ich działań - odpowiednio albo dobre albo złe, a nie rzucać się na nich jak wściekła sfora. x tobie się może to w głowie nie mieści bo jesteś antypisowskim kundlem ale ja w 2005 głosowałem na donalda tuska. x zresztą jakbyś myślał to byś widział że poza kundlami z PO i nowoczesnej to nikt się na ten pis tak wściekle nie rzuca. a oni nie mają tej polsce nic do zaproponowania poza "wojną z pisem". nowoczesna jeszcze niedawno nie miała żadnego programu a skompromitowana tym wymyslila jakiegoś "odgrzewanego kotleta" w postaci 3x16. a tak naprawdę to oni ani w kampanii ani teraz nie mają nic do powiedzenia poza ciągłą wojną z pisem. tak jakby nasza polska była krajem mlekiem i miodem płynącym ktory pis chce zniszczyć a wybory wygrał nie dlatego że ludzie są już w****ieni tylko "przez przypadek". z nudów i dobrobytu na nich zagłosowali.

Gość gość
" Wystarczy popatrzeć na tytuł tego tematu żeby zobaczyć, jakie metody stosuje pis." x a słowa pani bieńkowskiej: "Mówię ci, żenada z tym całym górnictwem i z tą gospodarką, po prostu takie zaniedbania... Prawda jest taka, że właściciel, czyli Ministerstwo Gospodarki, generalnie w d***e miało całe górnictwo przez całe siedem lat. Były pieniądze, a oni, wiesz, pili, lulki palili, swoich ludzi poobstawiali, sam wiesz, ile zarabiali i nagle pierdyknęło." to nie dają ci do myślenia że to wcale nie jest prawda co mówią o tym jacy to "z***biści specjaliści" się zajmowali tą naszą gospodarką i w jakim ona jest świetnym stanie? i ty mi chcesz powiedzieć że "dotąd było dobrze ale zły pis przyszedł i to dobre porazwalać chce"? ja nie wiem czy ty naprawdę jesteś przez kogoś opłacany czy jak, mi to się w głowie nie mieści że można takie głupstwa jak ty wygadywać zupełnie w oderwaniu od faktów i rzeczywistości, opierając się tylko na krytyce pisu ze strony właśnie tych co to "pili i lulki palili i w d***e mieli...." przecież nie tylko górnictwo. nie ma zadnych powodów żeby twierdzić że górnictwo było akurat zarządzane źle a wszystko inne dobrze. więc sorry ale nie przekonasz mnie jakimiś zarzutami wyssanymi z palca przez ludzi którzy traca stanowiska a którzy przez lata wszystko mieli w d***e.

Gość gość
18:42 a znajome ci są wypowiedzi broszki na temat Polskiej gospodarki? ty tu się tu produkujesz a szydło mówi, że Polska jest w rozkwicie i w bardzo dobrym stanie finansowym. Nie szukam linków, wierzę, że jeśli chodzi o obecny rząd, jesteś sam w stanie to zrobić. oni w kampanii tak mówili, teraz, jest inny ton, polska juz nie jest w ruinie, nie słuchasz uważnie broszki. a jak tak, bo słucham jednych i drugich, co nie jest tu modne, a szkoda.

Gość gość
18:49 zacytuj mi jakieś głupstwo , które napisałem i pogadajmy o nim. dasz radę? bo tylko mnie atakujesz i wyzywasz, jakbyś w amoku był.

Gość gość
Nie kloccie sie. Prawda jest taka, ze PIS jest jak dotad najlepsza partia i taka jest prawda. Panie i Panowie lewaki, z faktami sie nie dyskutuje.

Gość gość
no wszystko to co wypisujesz jest w kontekscie tych podsłuchanych rozmów i w kontekście stanu polskeigo państwa jednym wielkim głupstwem. jak w lato pojawiło się trochę upałów to się okazało ze nasza energetyka jest w stanie sprzed kilkudziesięciu lat i nie było tam od lat żadnych inwestycji. w wyniku "reformy służby zdrowia" pieniądze miały "iść za pacjentem" a okazuje się że kolejka na wstawienie endoprotezy kolana w niektorych szpitalach (dobrych szpitalach) to nawet 30 lat!!!!!! to dosyć daleko "za pacjentem" te pieniądze idą, nie sądzisz? polska przegrywa całe masy spraw w trybunale praw człowieka ze względu na przewlekłość postępowania sądowego. ja już chyba z rok czekam na pierwszą rozprawę w sprawie działki, miała się odbyć w listopadzie ale się okazało że sędzia zachorowała i rozprawa będzie w kwietniu. no i te koszmarne długi które ty nazywasz "inwestycjami" choć to żadne inwestycje nie są a jeżeli nawet to takie że każda firma by zbankrutowała jakby tak "inwestowała". my nie zbankrutujemy bo 35 mln obywateli będzie to spłacać latami no ale to chyba nie powód do dumy dla tych co takie "inwestycje" robili. no wiec twoje opowiadanie jak to jest "z***biście" a wszystkiemu co złe to winny jest pis to same głupstwa.

Gość gość
Lewak, to chyba Ciebie zrobił.

Gość gość
ja sie nie kłóce, a wszystkie te nienawistne tematy zakładają pisy. i ciągle nie mogę dostać odpowiedzi na pytanie, dlaczego jaruś nie był internowany. i kto widział najnowszy model stołeczka na miesięcznicę. :P

Gość gość
19;03 nie jarzę, jakie podsłuchane rozmowy?? masło maślane, znowu zaczynasz zaczepną pisowska gadke o niczym :( ludzie jak z wami rozmawiać? jesteś głupi, że nie wiesz, że firmy energetyczne są prywatne? na rząd zwalasz winę, za upały?po prostu żenada :( chłopie, tamto było i minęło, czy wy pisy naprawdę żyjecie tylko przeszłością? teraz pis rządzi i o tym rozmawiamy. Ja pitolę, znowu będzie, "tamci zepsuli, my tylko naprawiamy" :(

Gość gość
Ta drabinka, nazywa się jarosławka.

Gość gość
takie matoły jak ty chciałyby pewnie żeby nie rozliczać tych którzy rządzili krajem tylko szkalować pis. nie rozliczać PO z tego co zrobili tylko rozliczać pis wg tego co o nim opowiada petru. naprawdę trzeba być jakimś zaślepionym debilem żeby coś takiego wymyślić.

Gość gość
Jaka pisia niemoc, tylko ubliżać potraficie.

Gość gość
"chłopie, tamto było i minęło, czy wy pisy naprawdę żyjecie tylko przeszłością?" x jaką k***a zj***e przeszłością? wybory były dopiero 3 miesiące temu. tobie się wydaje że łajdackie i złodziejskie rządy naród ma puścić w niepamięć i znowu dać się nabrać na bajeczki o tym jaki to pis straszny opowiadane przez tych którzy dopiero co doprowadzili kraj do takiego stanu że sami o nim mówili "chuj dupa i kamieni kupa"? niezłego ci już narobili g****a w głowie jeżeli choćby sam w to uwierzyłeś.

Gość gość
19:22 kto mówił, ze nie trzeba rozliczać? kto winny, niech idzie siedzieć. znowu pisoskie domysły, ludzie z wami sie nie da rozmawiać :( kto mówił, że trzeba o czymś zapomnieć? chodzi o to, że wy w kółko piszecie to samo, jak nagrana płyta, a pogadać się nie da:( jarosławka :D

Gość gość
przypominam słowa broszki, że Polska kwitnie i jest w bardzo dobrej kondycji.

Gość gość
"kto mówił, ze nie trzeba rozliczać? kto winny, niech idzie siedzieć." x ale ja nie mówię o rozliczeniach karnych tylko politycznych. ty koleś w jakims własnym świecie żyjesz. nikt nie pójdzie do więzienia za to że sprawa przed sądem trwa kilka lat zamiast kilka miesięcy albo za to że na endoprotezę ktos czeka 20 lat. ale tych którzy do tego doprowadzili trzeba odsunąć od władzy i to zmienić bo tak w cywilizowanym państwie być nie może a do tego właśnie doprowadziły dotychczasowe "antypisowskie" rządy. o takich rozliczeniach mówię kretynie.

Gość gość
przecież polityczne rozliczenia masz na załączonym obrazku, pzrypominam, pis wygrał i robi co chce. moze sie mylę?

Gość gość
"chodzi o to, że wy w kółko piszecie to samo, jak nagrana płyta, a pogadać się nie dasmutas.gif jarosławka smiech.gif" x a co ci mam innego napisać na ten sam temat? te argumenty cały czas są aktualne. rządy tych wszystkich "antypisów" wyglądały od lata właśnie tak jak to opisywała bieńkowska, jedna z nich. siedzieli na stołkach, grubą kase brali a polskę mieli kompletnie w d***e. a teraz się nie mogą pogodzić z tym że wybory przegrali więc szczują na ten pis ile tylko mogą i gdzie tylko mogą. ale naród głupi nie jest i dlatego właśnie wybrał pis żeby to całe towarzystwo na pysk wypieprzyć więc mimo szczucia poparcie dla pisu spada niewiele. zobaczymy jakie będą efekty ich rządów ale jak będą dobre to bye bye kanalie, na zawsze pożegnacie się z władzą.

Gość gość
"przecież polityczne rozliczenia masz na załączonym obrazku, pzrypominam, pis wygrał i robi co chce. moze sie mylę?" x no i ma prawo robić co chce i nie jest to żaden "zamach na demokracje" wbrew temu co te kanalie z kodu wykrzykują tylko właśnie demokratyczna miotła w akcji. po latach łajdackich rządów naród wreszcie tupnął nogą i tyle, czas się z tym pogodzić.

Gość gość
no wiesz. ale tematy sie zmieniaja, a wy ciagle swój stały zestaw. za cztery lata, jak zapytam dlaczego pis np: kazał wystrzelać wszystkie bezdomne koty, a ty napiszesz, że platforma kradła, że sprzedali Polskę, że wyprowadzili miliardy z kraju, sprzedali przemysł, kumpli posadzili na stołki oraz że chodzą i ujadają bo oderwali ich od koryta. A kod to sprzedawczyki i zdrajcy. Prawda? Zestaw obowiązkowy zakodowany w wszych głowach podczas kampanii wyborczej za pomocą psychologicznych sztuczek. Będziecie to ciagle powtarzać bez zastanowienia. I bez końca.