Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niemowle 6 mcy u 6 kg wagi

Polecane posty

Gość gość

moje dziecko urodziło się z waga 2600 niedawno skończyła pol roku i waży 6 kg jak na nią patrzę to wygląda na 3 mcy nie na 6 , wszystkie niemowlęta które spotykamy są takie wypasione a moja kruszyna :((

Gość gość
Malo je nie chce obiadkow kaszel itd ale patrzy na to co my jemy np. Pizza kotlet itd

Gość gość
Jakby tego było malo to jeszcze chlusta :(( wysiadam psychicznie przy tym karmieniu .. Nie wiem co mogę zrobić by chociaż trochę zrobiła się klocusiem

Gość gość
Jest taka reguła ze dziecko do pól roku musi podwoić wagę urodzeniowa a do roku potroic więc jest ok. Mój syn ma 3 m-ce I waży 7680 ale to kolos::)

Gość gość
Kupilam juz mm z nadzieja ze może ja podtucze ale narazie marne skutki wypije max 120 i koniec

Moja ma 8 msc i waży 6,8 kg i nie jest to powód do zmartwień. Jacy są rodzice? Może dziecko jest drobne po Was? Rozwija się w porządku? Moja córcia wstaje przy meblach, raczkuje, siedzi... a większość jej cięższych rówieśników ledwie pełza. Każde dziecko jest inne i zaakceptuj to.

Gość gość
Autorka, mój syn ważył 2440 jak się urodził. Potem bardzo szybko przebieral. Teraz ma 18 mies.,waży 10kg i jest szczupły i jest ok. Fakt,mam problem ze spodniami,bo spadają mu z pupy ale kupuje takie z regulacją w pasie. Znajomych syn jest w tym samym wieku i jest sporo większy i nie biega,bo nie daje rady się tak zwinnie poruszać. Wolę jak syn jest drobniejszy niż za duży miałby być.

Gość gość
Twoja córka dobrze waży. Skoro ur się 2600g i ma pół roku to nawet jakby ważyła 5200g byłoby w porządku. Bo podwoiła wagę. Mój mały ma też pół roku waży 9.2kg ur się 3,8kg i ma 83cm nawet po nim tego nie widać.

Gość gość
Wyluzuj moja 5 lutego skończy pół roku i waży 6800. To że twoje tak mało przybiera to wina tego że ulewa, lekarz powinien zwrócić na to uwagę, probowalas podawać nutriton z mlekiem?

Gość gość
Mój syn miał wagę 2860, teraz ma 16 miesięcy i wazy 13kg

Gość gość
Ale przez pierwsze 3 miesiące dostawał mleko Bebilon dla dzieci z mniejszą waga urodzeniowa i wcześniaków. Po 3 miesiącach zmieniliśmy mleko na zwykle bo ważył juz 6 kg

Gość gość
Teraz jest inaczej. Wagę dziecko powinno podwoić na 4-5 miesiąc. A potroić na rok. ALe nie tragedia jak tego nie robi. Trzeba badać sprawdzać itp. Pewnie jest szczupla bo chlusta. Probowalas zagęszczenia do mleka?? Jest takie jakies z bebilonu. Albo bebiko 2r z kleikiem.

Gość gość
Mój 3,5 miesięczny synek ma 7.5 kg. Urodził się z waga 3.300. Karmiony piersią.

Gość gość
Też mi się wydaje,że podwoić wagę urodzeniowa do 4 mies, a potroic do roku. Przez pierwsze trzy mies dziecko przybiera najwięcej, potem stopniowo coraz mniej. A co na taką wagę mówi pediatra? Sprawdź ile ważyłas Ty i mąż w tym wieku, może ma to po którymś Was.

Gość gość
Nie nie zageszczam mleka niczym , według pediatry grunt ze przybiera na wadze , ostatnio marnie ale przybiera :(( jest przebadana i według niego jest oki a ja sobie włosy z głowy wyrywam żeby zjadła a ona troszkę wypije i odwraca się z usmiechem moje zycie to ciagla walka o kazdy lyk... Mam dosc , wyc mi sie chce czy ona nie moze wypic butli jak inne niemowleta ??z z uśmiechem a jak wypije to chlusnie bynajmniej nie z przejedzenia. Moje życie to ciągła walka z malsa

Gość gość
To może idź do innego pediatry?

Gość gość
Czy ona ne ma refleksu?

Gość gość
O temat dla mnie :-) Moja córka ma prawie 8 m-cy i waży 6300. Urodziła się 2880. Nic jej nie dolega, jest żywa i *****iwa. Miała szereg badań, ale wg mojej pediatry ona MUSI przytyć. Szlag mnie już trafia. Musi bo musi się zmieścić w normie. Po prostu mało je i jest chuda. Mleka nie wypija więcej niż 80 ml, choć generalnie kp. Innych posiłków po kilka łyżeczek. Przez lejek jej przecież nie wcisnę.

Gość gość
Mój syn też się ur z taką waga. Jak miał 6,5 mies ważył 7,800 ale spokojnie. Twoja córka ma normę :-) nie patrz na inne dzieci, bo oszalejesz. Widocznie taka jej uroda

hehe... i dlatego omijam pediatrę szerokim łukiem. Chodzę tylko na szczepienia.

Gość gość
Kojarzę twoje wpisy Blanka, też się czasami udzielam w temacie niedowagi ;-) Ja od 8- miesięcznej dziewczynki. Szczerze nie za bardzo się przejmuję lekarzem, jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam, ale denerwujące jest to ciągle drążenie. Zwłaszcza, że inny lekarz nie kazał się tym przejmować, ale teraz akurat zatrudnili w przychodni taką panią książkową... Mój starszy syn byl identyczny. No, może nie aż tak skrajnie mały, ale to jednak chłopak. Męczyliśmy się z jego jedzeniem dobrych kilka lat. Wiecznie niedowaga na bilansach, żył powietrzem. Teraz ma lat 7, je normalnie wszystko i waży oraz mierzy prawidłowo. Piszę tak dla pocieszenia. Myślę, że gorzej mieć dziecko otyłe, bo jednak malucha nie można odchudzać oraz niesie to większe ryzyko chorób.

Gość gość
Moja córka urodziła się ze sporą wagą bo 3700 a na 7 miesięcy waży 7200. Jest drobna i tyle, pediatra mówi ze ok. Dziewczynki słabiej przybieraj a na wadze. Syn urodzony z wagą 3300 ,w wieku 6 miesiecu ważył ponad 8 kilogramów.

Gość gość
moja corcia tez na pol roczku miala 6200kg (urodzeniowa 3800), wygladala na mlodsze dziecko,ulewala a jeszcze w tym czasie miała zapalenie płuc i lezała w szpitalu...nosila rzeczy na 68. teraz ma 1rok i 4 miesiace,jest na 70 centylu,je tyle,jakby chciala nadrobic zaleglosci.ulewac przestala ok.9m-ca. miala zrobione oczywiscie wszyskie badania pod katem tych wolnych przyrostow

Gość gość
Tak tylko ja mam wrażenie ze ciągle ja boli brzuszek i przez to tak marnie je, jest na moim mleku a ja za niedługo będę tylko o bułce i wodzie przez te jej bóle . kiedyś wylądowała w szpitalu bo nic nie chciała jeść , dostawała kroplowki ibprobiotyk p po wyjściu przez 2 tyg było super wypijala nawet po 160 ml i nie ulewala brzuszek nie bolal , no ale szybko to się skończyło . odnosze wrażenie ze lepiej się czuła po probiotyku podawalam go przez miesiąc , nie wiem czy teraz znów mogę jej to podać ?? No ale co ma być cały czas na probiotykub??

Gość gość
Moja córka, aktualnie ma 8m- cy a nie waży 8kg, urodziła się z wagą 3,5kg....do tego jest długa, przeskoczylo siatkę centylowa.....jak się na nią patrzy to taki drobiazg....inne niemowlęta są przy niej wielkie....tez ulewala okrutnie, zresztą ulewa to tej pory. Taka jej uroda, zwyczajnie. Tez się na początku przejmowałam patrząc jak na siatce centylowa wzrost i waga są od siebie oddalone. Ale już przestałam, bo mała rozwija się prawidłowo. Myślę też o synku koleżanki, który chudzielcem jest od urodzenia do teraz....a ma już 7 lat...tez taka ma urodę... jeśli martwi Cię to, porozmawiaj z lekarzem i tyle

Gość gość
Moja córka urodziła się 8.8.2015 z waga 2540g i 54 cm w 37 tyg. Dziś wazy 6800g i dla mnie to mało, ale od 5 dni zjada kaszkę, ok 100 mlna kolacje, i popija mlekiem z piersi, jest piersiowa, oraz daje jej zupki, zje około pol słoiczka. Wcześniej przybierała ok 120-130g na tydzień, teraz nie wiem jak będzie przybierać po tych kaszkach i zupkach, dowiem się za 3 tyg.

Gość gość
Ja p*****le jak czytam że 3 miesięczne dziecko waży 7 kg i jest karmione cycem to mi ręce opadają po co tak tuczycie te dzieci? Jak widzisz ze jest grube to karm co trzy godziny a nie cyca tylko dlatego że zawyje, idiotki