Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelajda56

wiek ciazy wg usg inny niz z om (początek)

Polecane posty

Gość ewelajda56

Moja przyjaciolka dzis miala pierwsza wizyte u gina.wg om powinien to byc 7 tydz, ten jednak z usg pokazal 5 tydzień.Troche sie martwię, bo ja tak mialam w pierwszej ciąży ktora poronilam.Lekarz nie założył jej ksiazeczki, nie dal żadnych witamin co dla mnie trochę dziwne.Nie chcialam jej martwić moimi podejrzeniami i mam nadzieje ze die myle.Czy mozliwe jest by ma pierwszym etapie ciazy byla rozbieżność 2 tygodni? Miala tak ktoras z was? W drugiej ciąży z synkiem usg mi pokazywalo tak samo jak z om.Dodam tez ze czesto boli ja brzuch, jak mnie w pierwszej ciazy

Gość gość
jeżeli ma nieregularne cykle to pewnie może tak być. co do witamin to na tym etapie tylko kwas foliowy. kiedy ma się zgłosić na kolejne usg?

Gość gość
odchylenia do 2 tygodni przez całą ciążę są normalne

Gość ewelajda56
Kazal sie jej zglosic w połowie lutego.Troszke mnie uspokoilyscie. Ja bralam witaminy i tabletki na podtrzymanie od samego poczatku, pewnie dlatego ze z pierwsza ciąża się nie udalo.

Gość gość
ja od początku mam ponad tydzień różnicy między om a usg, rodzę za ok 2 tyg. Na początku brałam tylko kwas foliowy a witaminy dopiero od 5 miesiąca jak mi morfologia zaczęła lecieć.

Gość gość
czasami lekarz ciąże liczą od zapłodnienia i wtedy wychodzi 5 tydzień zamiast 7 ja miałam różnicę 3 tygodni prawie przez całą ciażę, miałam różne badania i było ok córcie mam zdrową, urodziła się co prawda drobniutka ale zdrowa :)

Gość gość
usg wylicza wiek ciąży z uwzgędnionymi już 2 tyg. (jak od okresu) Lekarze też podają wiek wg okresu a nie wg zapłodnienia.

Gość gość
Ja też miałam duża różnice. Do jego u nas lekarze zakładają kartę ciąży w momencie stwierdzenia żywej ciąży, musi być akcja serca. Badań tez odrazu mi nie zlecał.

Gość gość
Ja bylam w 7 tyg a usg pokazywalo piaty, pojechalam na wizyte z mysla ze uslysze serduszko a tu nie bylo, tez myslalam ze owulacja się przesunięta a za pare dni zaczęło sie plamienie:-(niestety wszystko zatrzymało sie na 5 tyg.Dopiero gdy zrobilam bete okazsla się za niska:-(