Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nieregularny okres...czy powinnam z tym isc do lekarza?

Polecane posty

Gość gość

Mam prawie 17 lat, okres od 3. Nigdy nie mialam regularnego okresu, ale wiadomo, ze to normalne. Od zeszlego stycznia okres spoznial sie o ok. Miesiac az do sierpnia. Tu spoznil sie 3 miesiace i pojawil w grudniu (mialam wrazenie, ze organizm na poczatku nie mogl.sb poradzic z tym, ze pojawila sie miesiaczka) teraz znow zaczyna sie spozniac dopiero kilka dni. Trochę mnie nastraszono, ze to moga byc problemy hormonalne i moge miec w przyszłości problem z zajściem w ciaze. Wiecie coś na ten temat? Czy powinnam sie tym.przejmować czy to normalne?

Gość gość
Myślę, ze powinnaś. W tym wieku powinnaś mieć już regularny okres. Proponuję, byś poszła najpierw do kekarza rodzinnego, i poprosiła o 2 skierowania. 1. Zbadanie hormonów tarczycy, czyli TSH 2.Zbadanie hormonów kobiecych, czyli FSH Oba badania to badania krwi. Z wynikami możesz iść do ginekologa. Jak od razu pójdziesz, to i tak da Ci właśnie takie skierowania, więc lepiej iść najpierw do rodzinnego. Przy okazji poproś o skierowanie na morfologię. Nie martw się na zapas, zrób te badania, nie zaniedbaj tego.

Gość gość
Również mi się wydaję, że w tym wieku powinno się mieć już w miarę regularny okres. A byłaś w ogóle kiedykolwiek u ginekologa? Na Twoi miejscu poszłabym jak najszybciej na wizytę. Sama staram się regularnie chodzić do ginekologa, mam już swojego stałego w www.sofimed.pl w Krakowie. Jeżeli odpowiada Ci ta lokalizacja to polecam Ci ten ośrodek

Gość gość
Ja na Twoim miejscu poszłabym do ginekologa sprawdzić co się dzieję. W Twoim wieku okres jest już w miarę regularny, a to, że spóźnia Ci się kilka miesięcy dla mnie jest dziwne. Ja regularnie chodzę do ginekologa do www.godulahope.pl w Rudzie Śląskiej bo przecież zdrowie jest najważniejsze