Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ktokolwiek wie! kręgosłup!

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem tancerką, na wczorajszym treningu generalnie nic się nie wydarzyło, nic mi nie strzeliło w plecach itd ale podczas 5 minutowej przerwy na łyk wody kiedy chciałam się wyprostować i wygiąć lekko kręgosłup w lędźwiach w stronę brzucha (tak jakbym wypinała pośladki) poczułam dziwny ból, jakby mi coś przeskoczyło już wcześniej, nie mogę tego rozprostować do końca, bo mam wrażenie, że mi coś tam pęknie i boli przy próbie takiego wyprostowania, więc jestem leciutko przygarbiona. Boli mnie jakby jakiś jeden kręg tam w odcinku lędźwiowym albo jakaś przestrzeń międzykręgowa, ale jest to ból w jednym punkcie w każdym razie, myślałam, ze przez noc przejdzie, ale nic! kiedy siedzę lekko zgarbiona lub leżę na boku nie odczuwam bólu w ogóle, w innych pozycjach odczuwam go znośnie, ale przy wyprostowaniu jest strasznie, jakby mi się miał kręgosłup złamać :( co to może być? nigdy wcześniej nie miałam podobnych sytuacji! Pomocy! :(

Gość gość
Wysunął ci się dysk. Rób ciepłe okłady na krzyż, bierz paracetamol/ibuprofen przeciwbólowo, umów się do lekarza bo mogą być potrzebne badania, leki rozluźniające mięśnie, rehabilitacja. I poczytaj o dyskopatii lędźwiowej.

Gość gość
leczenie wypadnietego dysku trwa miesiace. uwazaj

Gość gość
wyczytałam, że przy wysuniętym dysku ból jest okropny i promieniuje przez pośladki aż nawet po nogi i odczuwa się cierpnięcie w nogach i pośladkach. ja nic takiego nie mam, jest to tylko ból w jednym punkcie i boję sie wygiąć kręgosłup do całkowitego wyprostu :( miałam gorący plaster przez 13 godzin, ale niewiele pomógł, ból jest tylko troszke mniejszy, ale wygiąć się i tak nie mogę :/ jutro chyba pójdę do tego lekarza, może lepiej to sprawdzić :(

Gość gość123456789
Nie wiem czy tu nie potrzeba sanatorium na problemy z kręgosłupem, a takie też są :) chociażby INWEX organizuje tego typu turnusy i to nad morzem: http://www.inwex-turnusy.pl/ :)

Gość gość
Idź piorunem na terapię manualną, albo przynajmniej masaż - ale w ośrodku, gdzie pracują rehabilitanci, a nie ludzie po kursach. Jak mi strzeliło w lędźwiowym to już po pierwszym masażu była mega zmiana na lepsze.