Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do tych,które urodziły wiedząc że to będzie b.chore dziecko

Polecane posty

Gość gość
kiedy wreszcie zrozumiecie że tu nie chodzi o kasę tylko bardziej autorka pyta o SENS rodzenia takich dzieci...kasa to tylko poboczny wątek moze dla niektorych wazny ale ja zapytam: po co rodzić debila?

Gość gość
Masz ból doopy z tego powodu? A to, że nasi posłowie grzeja tylki w prywatnych odrzutowcach cię nie boli? Po to jest pomoc socjalna. Tak samo moglibyśmy się buntować na to, że utrzymujemy szkoly, bo jak ktoś chciał dziecka, to niech za swoje pieniądze je uczy. I wiele innych. A jak przeszkadza ci to, że ktos nie zabił swojego dziecka, to proponuje wizytę u specjalisty.

Gość gość
12:37 tak, przeszkadza mi ze ktos nie zabił podczłowieka zwanego DAŁNIOREM

Gość gość
12.57 dałniorem to jestes ty, dlaczego ci matka lba w zarodku nie ukręciła? Taki podczłowiek jak ty nie powinien byl sie urodzić. Za to co tu wypisujesz, spotka cie cos zlego w zyciu, zlo wraca, pamiętaj. Życzę ci tego z całego serca

Gość gość
12.57 a mi przeszkadza, ze twoja matka urodziła takiego prostaka jak ty :o

Gość gość
jakie zło??? "życzę ci tego z całego serca" - hahaha to do ciebie wlasnie wróci, bo wiesz co? wysyłanie złych zyczen wraca do nadawcy. zdechnij w męczarniach

Gość gość
13:05 a ja ci życzę z całego serca być urodziła downa którego tak kochasz, będzie ci robił na talerz i wtykał ptaka między nogi. twoje nogi

Gość gość
13:05 ty chyba masz coś z głowa. wiesz co to znaczy mieć dziecko z downem> widziałaś kiedys jak takie zycie z kims takim wygląda? to zamknij ryj k***rwo

Gość gość
Kurwa to twoja matka. Widziałam akurat jak takie życie wygląda, znajoma ma takie dziecko. I chuj ci do tego, to jej życie, gowno cie obchodzi czy urodziła czy usunela. Lecz sie.

Gość gość
Ludzie, nie wyzywajcie się. Rozumiem, że temat budzi emocje, ale można wyrazić swoją opinię bez obrażania. Szanujmy się nawzajem i nie obrzucajmy obelgami kogoś, kto ma inne zdanie niż my.

Gość gość
13:31 to ta "kobieta" mnie pierwsza obrzuciła błotem, za to że nazwałam takie dziecko "dałniorem"...sorry ale nerwy mi puściły, bo nie znosze jak ktoś mnie umoralnia na siłę i nazywa zbrodniarzem tylko dlatego, że uważam że pozbycie się downa to mniejsze zło. przynajmniej nie będzie rodził kolejnych downów. down nie jest w stanie urodzic zdrowego dziecka, a chuć ma taką że po niebieskiej tabletce się takiej nie ma. nie ogarniają, powtarzają mi tu słowa klechy z ambony ... to że wy jestescie cierpietnicami to nie znaczy że każda będzie i nie obrażajcie, nie lżyjcie na kogos kto ma inne zdanie... to tak bardzo nie po katolicku, katoliczko kochająca downy :/

Gość gość
ja uważam, że jak dzisiejsza medycyna zapewnia akie ogromne możliwości, to tylko ciemny lud z tego nie skorzysta. bo co powie ksiądz na ambonie. ciekawe czy taki księżulo wziąłby takiego downa pod swoją opiekę i dawałby ze swojej grubej pensji na niego. jakoś nie wierze.

Gość gość
Ja rozmawiałam kiedyś z taką kobieta, która ma niemowle z Downem i w sumie dostaje na nie 2,5 tys. różnych zasiłków etc, dlatego cieszy się, że podniósł sie jej status życiowy i nie musi pracowac. Owszem trzeba rehabilitować, ale ona tego nie robi osobiście tylko zaprowadza na rehabilitację a potem odbiera, w tym czasie zajmuje się sobą. Jakby nie patrzeć, ma roboty mniej niż przy zdrowym niemowlaku. A wszelkie wydatki na to dziecko zwraca jej fundacja na podstawie zebranych faktur (często naciaganych).

Gość gość
Soistra 33 lata zaszła w ciąze i po badaniach prenatalnych wydzło prawdopodobienstwo 75%downa.Mamy dalekiego kuzuna z tą choroba,spokojny aczkolwiek uparty,po 40.Pol ciązy płakała ze nie moze usunąc,nastepne poł ze nieusuneła Siostrzenica okazało sie ze urodziła sie zdrowa.Jest radosnym dzieckiem i radąscią rodzicow Wyniki badan nie są 100%. a wszyscy czy na początku czy na koncu jestesmy zlepkami komorek

Gość gość
13:49 ok ale ja mam tak że ja nawet patrzeć na takie dziecko nie mogę a co dopiero je wychować. dla mnie to jest potwór wybaczcie ale mam z dziecinstwa takie doświadczenia ze do dzis boje sie downów. to nie sa ludzie. człowiek ma chromosomy XX albo XY - wtedy to jest człowiek. A nie jak ma 3 chromosomy jak u downa. To nie jest człowiek , to jest wynaturzenie.

Gość gość
Piwrwsze szlysze aby dostawac tyle pieniedzy na chore dziecko Jest zasiłek pielegnacyjny i rehabilitacyjny,czasem opiekunczy i basta.Z fundacji to kasa na obozy rahabilitacyjne i to nie czesto.Glupoty ktos wypisuje.Jestem pracownikiem socjalnym w osrodku dla takicj ludzi.I co wiecej napisze Ci uposledzeni to nie tylko tez ale przedewszystkim LUDZIE

Gość gość
Piwrwsze szlysze aby dostawac tyle pieniedzy na chore dziecko Jest zasiłek pielegnacyjny i rehabilitacyjny,czasem opiekunczy i basta.Z fundacji to kasa na obozy rahabilitacyjne i to nie czesto.Glupoty ktos wypisuje.Jestem pracownikiem socjalnym w osrodku dla takicj ludzi.I co wiecej napisze Ci uposledzeni to nie tylko tez ale przedewszystkim LUDZIE

Gość gość
człowiek ma chromosomy XX albo XY - wtedy to jest człowiek. A nie jak ma 3 chromosomy jak u downa. To nie jest człowiek , to jest wynaturzenie. x A człowiek z zespołem downa jakie ma chromosomy płci? Takie same kozo jedna. ZD to trisomia 21 pary chromosomów, których człowiek ma 23 pary...

Gość gość
Nie ma sensu rozmawiać z tą debilką autorką, bo ona ma niestety nierówno pod sufitem. Ale nie dlatego, że zdecydowałaby się na usunięcie ciąży wiedząc, że dziecko jest chore, lecz dlatego, że za wszelką cenę próbuje udowodnić, że to jest jedyna słuszna decyzja i obraża każdego kto ma inne zdanie. Kwestia urodzenia chorego dziecka to jest koszmarna sprawa i dla wielu matek bardzo trudna decyzja. Nigdy nie chciałabym stanąć przed takim wyborem i nigdy nie chciałabym decydować co dalej. Nie wiem co bym zrobiła, obie decyzje są złe. Wciskanie komukolwiek swoich poglądów w tej sprawie to bezczelność. Jestem przekonana, że kobiety, które naprawdę musiały taką decyzję podejmować nie potępiłyby innej kobiety, która mając ten sam wybór zrobiła inaczej. Tylko bezduszna s*ka, nie kobieta, potrafi tak chamsko ocenić drugą kobietę na podstawie innych, czysto teoretycznych poglądów, w tak trudnej sprawie.

Gość gość
14:06 skonczylas juz? to dziękujemy i nie chcemy BISu. ja tu zauwazylam ze to autorke zaczely pierwsze wyzywać i obrażać matki polki, wyzywały od morderczyn itd. wiec wsadź sobie twoje argumenty w d. bo to niestety tutaj kontrujące autorkę cierpiętnice bardziej pluły jadem. nie czytałaś to co się wymądrzasz

Gość gość
14:08 a ja ciebie nie pozdrawiam. karą boską to księżulo niech cie straszy na ambonie

Gość gość
I co ?To chory człowiek i tyle.Wiesz znałam taką jedną co zawsze nabijała sie z Downow,i gdy zaszła w ciąze to oczywiscie ona cudo to i bobas bedzie badania uznała za nie koniezne.I ma prawie o terminie ur blizniaki,jedno wada serca drugie down.Nie dosc ze wrazliwa sie zrobiła to czynnie pomaga innym matką.Chichot losu

Gość gość
14:08 a ja ciebie nie pozdrawiam. karą boską to księżulo niech cie straszy na ambonie x Nie jestem katoliczką, wiec księdza sie nie boję, ale ty nie wiesz co cie jeszcze moze spotkac w życiu.

Gość gość
gość dziś 14:06 skonczylas juz? to dziękujemy i nie chcemy BISu. ja tu zauwazylam ze to autorke zaczely pierwsze wyzywać i obrażać matki polki, wyzywały od morderczyn itd. wiec wsadź sobie twoje argumenty w d. bo to niestety tutaj kontrujące autorkę cierpiętnice bardziej pluły jadem. nie czytałaś to co się wymądrzasz X Już pierwsza wypowiedź autorko jest nieprzyjemna, z jawną pogardą autorka odnosi się do kobiet, które podjęły inną niż ona decyzję. "Wyciąganie łapek po pieniążki", "rodzicie kaleki" itp. Pod pozorem wolności słowa i wypowiedzi słychać pogardę dla osób mających inne zdanie. Jak dla mnie już ta pierwsza wypowiedź, mimo braku wulgaryzmów, jest zwyczajnie chamska, a autorka podważa w niej decyzję kobiet, które mają inne zdanie od niej. Przecież to takie oburzające, że ktoś wie, że dziecko jest kaleką i je urodzi, no jakżeż można. Tak więc wybacz, ale dyskusja z kimś takim, kto nie szanuje drugiej osoby i szuka zaczepki, jest po prostu bez sensu. A autorka swoją pierwszą wypowiedzią właśnie chyba zaczepki szukała. Ona nie chciała poznać zdania innych, ale chciała poobrażać innych, sama jest zbyt ograniczona, żeby spróbować ich zrozumieć.

Gość gość
14:14 ale ja się nie nabijałam nigdy z downów. Po prostu tak bardzo się boję, że urodzę coś takiego, że zaczynam o nich mówić negatywnie. Jak takie coś mi wyjdzie na badaniu to jeśli nie dokonam aborcji bo mi nie pozwolą albo będą to odwlekali to tak czy siak po porodzie ja psychicznie nie wytrzymam takiego obciążenia i popełnię samobójstwo. Uodzenie downa jest dla mnie wyrokiem śmierci na mnie. prosze mnie nie obrazać, tyle.

Gość gość
poza tym mój mąż mi nie pomagałby w decyzji bo on jest z tych co wszystkie chore genetycznie dzieci by usunął

Gość gość
może jakby mąż był zwolennikiem rodzenia takich dzieci to bardziej bym sie zastanowiła ale on nie będzie na pewno chciał miec takiego dziecka i gotów bedzie położyć grube tysiące by doprowadzic do aborcji

Gość gość
14.08 He he a ty ksiadz czy wrozka zebuszka??? Muahahahaha!!!