Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do tych,które urodziły wiedząc że to będzie b.chore dziecko

Polecane posty

Gość gość
przeszkadza mi kasa na rydzyka , na religie w szkołach, na leczenie pijanych kierowców, przeciez rodzice swiadomie dokonali wyboru. rozumiem ze niektorym pasuje płącenie swoich podatkow na chore dzieci. nie ma z tym problemu, odpisujesz 1% podatku i git, albo wypłacasz w formie darowizny ze swojej wypłaty. nie zmuszajcie wszystkich do łozenia na swiadomie urodzone chore dzieci. wasz wybór wasz portdel.

Gość gość
gość dziś ale nas gowno obchodzi co tobie przeszkadza:) nie jestes na tyle wazna, żeby twoj glos brac pod uwage:D Jakby twoja matka wiedziala, jakie glupoty piszesz po internetach tez pewnie żalowałaby powolania cie na swiat:o

Gość kosiaraumysłow
" tu rodiz sie pytanie , skoro chcieliscie chore dziecko, byliscie swiadomi kosztów to czemu sami ich nie pokrywacie tylko wyciagacie rece po kase podatnikow. rozumiem jak dowiemy sie po porodzie ale jak wiemy juz w łonie ... ?" Niby dlaczego nie maja korzystać z pomocy ? Maja chore dziecko i pomoc należy sie jak psu buda. Zresztą trzeba byc betonem zeby wyliczać komuś, ze pobiera zasiłki na chore dziecko .

ale kto ciebie zmusza? jakbyś nie zrozumiała to jest prośba . możesz ale nie musisz .

Gość gość
tak allium o tym pisze , nie leczyc palaczy pijakow. a co do połamanych nóg to od tego płacimy składki na ubezpieczenie. zwróc uwage ze jak ktos połamie sie na nartach , jest bezrobotny i nie zarejestrowany w PUP to płaci ze swojej kieszeni. i tak to powinno wygladac. czemu ja mam płacic za twoje widzimisie. za to ze palisz swiadomie sie trujac, za to ze masz zyczenie wychowywac chore dziecko - masz takie życzenie ok nie ma problemu otwieraj własny portfel nie mój i płać.

Gość gość
Autorko, schamiala kozo, czy ja pisalam ciebie? Napisalam na poczatku czy WY a nie czy TY myslisz. Czytac ze zrozumieniem nie potrafisz? 17:13 powaznie zd to dla ciebie najgorsze? To widac ze guzik wiesz o tej chorobie.

Gość gość
@kosiarka - chodzi mi o swiadome urodzenie chorego dziecka. potem opiekunowie umieraja a dziecko zostaje pozostawione same sobie w osrodkach . i dalej utrzymywanie z kasy podatnika tylko juz zwiekszone koszty bo dach nad głowa + micha. chinole maja dobry system. zobaczcie ze u nich jest bardzo mało takich ludzi , wiecie czemu ? usypiaja po porodzie.

ale jak jest bezrobotny i zarejestrowany i połamie nogi na nartach , schodach po pijaku - to za czyje pieniądze go leczą ? nie podatników ? ale rozumiem że wam bardizej żal pijaków niż dzieci . Ca za kobiety z was

Gość gość
Autorko, bo z paru zlotych twoich podatkow zbawi sie świat:D

Gość kosiaraumysłow
bo jest cos takiego jak MIŁOŚĆ miłość rodziców do własnego dziecka

Gość gość
a co, fajne są dałny? mają nas**rane w głowach i potrafia sie masturbowac w autobusie bo nie umieją chuci opanować. TAK, pozytaj sobie. nie chcę mieć dziecka co zachowuje sie i wygląda jak gooowno

Gość gość
nie wazne po chuj je zakłada ... wazne ze płaci. jak płaci ubezp. zdrowotne to moze specjalnie uporczywie skakac na banke do pustego basenu. ma płacone ma byc leczone i tyle. posredniaki powinni polikwidowac. to tylko urzedy statystyczne, ludzie chodza tam tylko poto zeby zobaczyc jak pracuje urzednik i po nic wiecej ... no i po ubezpieczenie, ktore moim zdaniem sie nie nalezy. nie pracujesz nie jesz.

Gość gość
gość dziś to nie miej:o kto kazde ci miec? jestes dorosla nikt ci nic nie nakazuje swoja droga jak na wyzsze wyksztalcenie to ten rynsztok wciaz plynie;/

Gość gość
17:34 ładna mi miłość...na pewno takie dziecko wolałoby sie nie urodzić niż cierpiec każdego dnia ładna mi milosc, skazać kogos na cierpienie

Gość gość
tak miłosc do dziecka ale miłoscia nie nakarmisz nie wyleczysz nie wy rehabilitujesz. to wszystko kosztuje. dlaczego ja mam płacic za wasze wymysły (mowa o swiadomei urodzonym chorym dziecku). chcieliscie chorego dałna to go sami utrzymujcie.

skąd ty wiesz co woli takie dizecko ? bo tobie przykro na nie patrzeć ? dorośnij .

Gość gość
17:36 bo moje i ŻADNE INNE wykształcenie nie gwarantuje tego że będę wypowiadać się z kulturą, nie wiesz tego???? to jesteś tępa, a ja niekulturalna. wolę być niekulturalna niż tępa :D

Gość gość
rodzice tego nie rozumieja oni chca miec dziecko nawet chore bo chca i juz .... pala głupa ze nie ma problemu , ze dziecko dobrze sie bawi ze sie nei meczy. znajoma urodziła dziecko z lekkim porazeniem lepetyny . chłopak ma teraz 17 lat. znajoma musi sie zamykac w pokoju jak idize spac bo synek przychodzi na wtykanko do mamusi. on przeciez nie rozumie, chory jest a małolat mimo tego ze suchar to siły ma sporo jak to bywa z dałnami.

Gość kosiaraumysłow
"dlaczego ja mam płacic za wasze wymysły (mowa o swiadomei urodzonym chorym dziecku). chcieliscie chorego dałna to go sami utrzymujcie." dlatego ze nikt cie nie pyta o zdanie rozumiesz?

Gość gość
Autorko ja Ci napisze z perspektywy osoby, która stanęła przed wyborem urodzić i skazać na życie w bólu czy zgodzić się na terminacje. Wybralam drugie rozwiązanie. Oczywiscie bilam się z myślami, miałam dylemat moralny. Ale trafilam do genetyka, który robił mi amniopunkcje i oceniał usg. I pomógł mi dokonać wyboru. Pokazał mi dokładnie na usg jakie wady bedzie miało dziecko - brak kończyn górnych, zdeformowana twarz, brak ucha, brak części pokrywy czaszki, maloglowie, polowa serca, brak nerki. Amniopunkcja była tylko przyklepaniem wyroku. Wybralam terminacje 23 tygodniu ciąży ( ciężko bylo znaleźć szpital w województwie, który się tego podejmie). Wybralam tak, bo nie potrafilabym skazać dziecka na wegetację pod maszynami, a nie byłoby najmniejszych szans aby zabrać je do domu. Nie potrafiłabym wyciągać reki po pieniądze, bo miałabym świadomość, ze to była świadoma decyzja.

Gość gość
17:39 jak na wtykanko...matke chce gwałcić?? zabiłabym w zarodku downa...

juz sie schodzą bajkoisarki dołączając do dzieciaków bez serca a to znaczy ,ze pora opuścić ten temat .

Gość gość
17:40 i ja Cię bardzo szanuję za to, rozumiem, jesteś dla mnie wielkim człowiekiem i jeżeli mi na badaniach wyjdzie coś takiego jak Tobie to BEZ WAHANIA uczynię to samo. Chwała bohaterom. Dla mnie jesteś bohaterem. Nikt się nie zastanawia jak cierpimy, widzą tylko to, że sokonały takie osoby terminacji.

Gość gość
@własnie kosiara dlatego w tym kraju jest takie gowniane zycie. nikt nas o nic nie pyta nikt za nic nie odpowiada. z ofe zajumali nie pytali jest ok. amber zawina kase jest ok ... taki kraj, społ. na to pozwala. wszystk o jest przeżerane i rozkradane. a pozniej płacz ojej czemu ja zarabima tylko 15oo pln a mam mgr.... haha właśnie temu. rozdmuchany socjal a jeszcze dojdzie po 500 na dizeciaka, dotacje dla rydzyka, kazdy urzendik wyzszego szczebla ma limuzyne. wiecie ile jest karetek w polsce 1500 a limuzyn rzadowych 1700 sprawdzcie w google. temu jest tak gownianie.

Gość gość
Tylko, że w innych krajach niepełnosprawni mają swietne zycie, pomoc, ośrodki, wsparcie i jakos nie jest gownianie, a u nas jest ciekawe czemu

Gość gość
co bys zabiła ... chłopak nie rozumie jest chory ma jakis tam niedorozwój, ooo autyzm i adhd. i chyba cos jeszcze. swój wiek ma , instynkt robi swoje. ojciec dziecka odszedł ze wzgledu na to ze matka swiadomie urodziła chore dziecko. płąci alimenty ale wszystk jest na glowie matki. wszystko było ok jak synek był malutki . ale jak jest coraz starszy silniejszy to jest problem bo kr**** matka nie ma wpływu. fizycznie mu nie da rady a takiemu przeciez nie wytłumaczysz. i tak co noc matka zamyka sie w pokoju zeby własny syn jej nie zgwałcił.

Gość gość
To może zamiast pluć się i wsciekać na niepełnosprawne dzieci zajmiecie się innymi przeżeraczami waszych podatkow w postaci ośmiorniczek, podatkow koscielnych, wsparcia dla uchodzcow, wycieczek i imprez poselskich itp czy tylko was te dzieci tak bolą drogie matki!?? ja sama dzieci nie mam i jakos sie nie pieniacze jak wy

Gość gość
Milosc? Serio? Ja znam przypadek gdzie rodzice nie mogli miec dzieci gdy po dluuugich latach sie udalo okazalo sie, ze chore. Urodzila. Ale tutaj juz chyba sila wyzsza instynktu. Zbyt bardzo chciala miec dziecko. Wiem, ze kocha to dziecko ale narzeka i to bardzo. Ja tez balabym sie urodzic. Podatki sa wspolne. Odczepcie sie juz od podatkow, to temat ocean. Nigdy wszyscy co do tego sie nie zgodzimy. Ja wspolczuje, jednym slowem.

Gość gość
temat jest o chorych dzieciach wiec sie do niego odnosimy . osmiorniczki rydzyki, religie w szkołach , limuzyny to jeszcze wieksze złodziejstwo na ktore tez nie mamy wpływu, bo czy sa grabie ktore grabia od siebie. kto nie usiadze w sejmie ten zapomina o ubogim okradanym społeczenstwie.