Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do tych,które urodziły wiedząc że to będzie b.chore dziecko

Polecane posty

Gość gość

dlaczego rodzicie kaleki, wykręcone dzieci, downy, patau i inne? kieruję pytanie do kobiet, którym na badaniach prenatalnych powychodziły pewniaki że dziecko nie jest zdrowe. A sa takie przypadki i nie wmawiajcie ze nie. dlaczego rodzicie a potem wyciągacie łapki po pieniążki od róznych instytucji pomocowych? gdybym ja świadomie urodziła kalekę zamiast usunąć i wybawić dziecko od cierpienia przez długie lata, to nie przyszloby mi do głowy moim problemem, na który świadomie sie skazałam, siebie, meza, rodzine, obarczać też instytucje pomocowe. Nie mowie o kobietach ktore o chorobie dziecka dowiedzialy sie po urodzeniu bo badanie nie wykryło/ mowie o tych ktorym wykryło, np. to badanie nifty o czulości 99,9% a urodziły. PO CO? jeśli mozna wiedziec

Gość gość
wyjdz na rower, idz na spacer, pojdz do znajomych zamiast rozwlekać jakies dziwaczne tematy na forach internetowych a co cie to obchodzi? ty wychowywać nie bedziesz:D nie wyskocz tez ze za twoje podatki, bo jako pryszczaty gimnazjalista podatkow nie placisz:) jak cie boli widok chorych dzieci, to nie wychodz z domu:)

Gość gość
Moze dlatego ze nikt nie powie ci w ciazy na 100% nie ma takich badań

Gość gość
16:07 niby zgadzasz sie z autorka a pierdy piszesz. Wszystkie choroby ktore opisalas mozna zdiagnozowac dopiero po porodzie. Widzialas kiedykolwiek zdiagnozowane porazenie mozgowe na usg? To racz zamilknac bo jeszcze sama.nie wiesz co cie w zyciu spotka.

Gość gość
"W ciazy na 100% nie ma takich badan" Tylko kiedy usg daje niewatpliwe wyniki choroby do tego testy to potwierdzaja to jakie masz watpliwosci???? Gadanie "ty wychowywac nie bedziesz" "boli widok chorych dzieci". Watpie zeby ktos zazdroscil chorego dziecka. Przy dzisiejszej medycynie uwazam, ze rodzenie tak chorych dzieci to nierozsadek, glupota i stawianie instynktu prokreakcji ponad wszystko. Mozna powiedziec, ze to zwierzece zachowanie.

Gość gość
16:36 racja!!!

Gość gość
Szkoda tych dzieci i ich rodziców. Lepiej dla wszystkich żeby się nie urodziły ale tak się nie da.

Gość gość
Ja w swoich trzech ciazach przeprowadzalam wszystkie badania genetyczne. Wyniki byly prawidlowe. Dzieci sa zdrowe. Gdyby wyniki byly "zle" nie urodzilabym! Po co uzalac sie potem w telewizji? Robic z siebie biedna mamusie i wymachiwac lapami po kazdy grosz. Niech pieniadze ida na dzieci, ktorym mozna pomoc. To tez druga kwestia. W zyciu nie wybralabym rosliny ktora po prostu moze sobie usiasc. Wolalabym wybor czlowieka, ktoremu naprawde mozna pomoc w leczeniu.

Gość gość
Na tym polega demokracja. Zdania sa podzielone. Gosciu masz racje. Dzis medycyna jest tak rozwinieta, ze nie ma co stawiac instynktu ponad wszystko!

Gość gość
Przeciez swoje chore dziecko możesz sobie usuwac;) masz takie prawo jesli płód jest uszkodzony, ale co Ci do czyiś dzieci? kto wam daje prawo wtracac sie i narzucac? siedz w swojej dziupli i sie nie wymadrzaj, bo nikt sluchac tego nie chce

Gość gość
bo wiara im zabrania mam kolezanki wierzące i to rozumiem ja bym nie urodziła bo mam w rodzinie przypadku dzieci niepełnosprawnych na razie mam jedno zdrowe ale licze sie z opcją choroby ze wzgledu na predyspozycje genetyczne ale rozumiem , że wiara jest dla kogoś ważna i nią się kieruje w zyciu

Gość gość
To tez nie znaczy, ze nikt nie moze wyrazac swojego zdania na ten temat. Kazdy ma prawo wypowiedziec sie na kazdy temat jesli chce. To nie korea polnocna. Pogodz sie z tym, bo bedzie ci ciezko w zyciu. Ja na przyklad nie urodzilabym jesli dostalabym taki wynik badania. Jesli ktos chce urodzic, niech rod******oncu ma takie prawo. Niech sie pozniej meczy, bo dla mnie to cierpienie. A moze niektorzy to kochaja...

Gość gość
Pod przykrywka wolnosci slowa bardzo lubicie obrazac innych ludzi, nawet to"machanie matek rękami w tv o pieniadze na leczene dziecka"-serio ani zlotowki nie musisz dac:) powaznie, nikt cie nie prosi, ja dzieci nie mam i chetnie wplace;)

Gość gość
Wy powaznie myslicie ze zespol downa edwardsa i patau ( bo tylko pod katem tych 3 zespolow wad sa ronione badania prenatalne) to najgorsze co moze byc? A co zrobicie jak genetycznie bedzie ok a przy porodzie cos sie spierniczy i dzieciak bedzie mial porazenie mozgowe, albo jak trafi sie wam dziecko z mukowiscydoza? Albo nowotworem, ktoryoperowany jest jedynie w 2 osrodkach na swiecie? Bedziecie machac lapami po pieniadze?

Gość gość
Obrazac, nie obrazac. Niech moze wypowiedza sie kobiety, ktore tak wybraly. Po prostu czemu? Ja bym sie bala...

Gość gość
17:09 ja pier...ole no ręce mi opadają... ZADAŁAM PYTANIE następujące: "Do tych które WIEDZIAŁY że urodzą chore" na downa, patau itd. nie pytam tych co sie dowiedzialy po porodzie bo one to wyboru nie mialy.

Gość gość
tak 17:09, uważam że DOWN to najgorsze nieszczęscie jakie moze byc. juz lepsza bezplodnosc.

Gość gość
gość dziś One nie będa machac raczkami w tv nawet jak ich dziecko bedzie miało raka, sm, reumatyzm- juz niemowlaki na to choruja , toczeń- choroby, ktorych kuracja wynosi 5 tys mc;) i nie każdy się załapie, one mają godność, ktora im nie pozwoli żebrać o pieniadze - oby

Gość gość
17:14 tępaku straszliwy..... pytam tych które ŚWIADOMIE się na to zdecydowały. PO CO RODZIŁY skoro juz na etapie badan wiedziały że to będzie dałnior albo inny patau pokręcona kreatura.... żeby żebać o kase>>>>>?????

Gość gość
a ciebie matka po co urodzila? zebys glupie pytania zadawała?:o

Gość gość
gość dziś Ktos chce od ciebie jakieś kasy? serio nie dawaj nikomu ani grosza;) nie musisz patologicznie się wypowiadasz, ciekawe z jakich nizin pochodzisz:(

Gość gość
17:18 zdziwiłabys się z jakich nizin. mam wyższe wykształcenie z Uniwersytetu Warszawskiego i uważam że rodzenie Downa to zbrodnia

Gość gość
jakim trzeba być odczłowieczonym stworem żeby uważać , ze lepiej jest zabić chore dziecko niż je leczyć i wychowywać ?

Gość gość
HAHAHA wyższe wykształcenie to każdy ma teraz;), zresztą pewna przedstawicielka PIS w sejmie ma również wyższe wykształcenie, ale jej kultura...:/

Gość gość
racja my wychowywac nie bedziemy ale my bedizemy na nie łozyc. u mnie w rodzinie była taka syt. ze po prenatalnych wyszło ze dziecko bedzie bardzo chore. zdecydowali sie na poród a nie aborcje. dziecko ma zaspół chorób, niedorozwój mózgu, zez, nie widzi, nie słyszy. matka dziecka nie pracuje musiała zrezygnowac. ojciec dziecka pracuje zarabia max 2500 na reke. pobieraja wszystkie mozliwe zasiłki. i tu rodiz sie pytanie , skoro chcieliscie chore dziecko, byliscie swiadomi kosztów to czemu sami ich nie pokrywacie tylko wyciagacie rece po kase podatnikow. rozumiem jak dowiemy sie po porodzie ale jak wiemy juz w łonie ... ?

Gość gość
Jestem podatnikiem i chce, żeby moje podatki szly na chore dzieci! a tobie nic do tego

rozumiem , że przeszkadza ci wydawanie pieniędzy na l eczenie chorych dzieci . Z pewnością za to nie przeszkadza ci finansowanie szkoły ojca Rydzyka z tychże samych podatków ?

Gość kosiaraumysłow
Autorko a nie pomyślałaś ze moze zwyczajnie chodzi o miłość ? miłość do własnego dziecka ?

a skoro tak już liczysz pieniądze podatników- to mozę zakzać też leczenia palaczy z raka płuc - bo przecież sami są sobie winni co ? albo nie leczyć tych co sobie nogi połamali na nartach bo po cholerę jeździli z górki ? co za baławanice bez serca .

Gość gość
Ale mi przeszkadza wydawanie na roślinę...po co powoływać do życia roślinę? w Starożytnej Sparcie chorych zrzucano ze skały. Bo to niepotrzebny balast, problem dla całego społeczeństwaTo były czasy~!