Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zabijcie mnie znowu nie dostałam pracy

Polecane posty

Gość gość

Hejka jeśli szukacie nieudacznika życiowego to jestem tutaj. Od 6 miesięcy szukam pracy i nie dostaje żadnej. Wysyłam cv chodzę na rozmowy i nic. Na rozmowach na jedno stanowisko jest zawsze ok 60 chętnych osób z lepszym doświadczeniem i preferencjami niż ja. Skonczylam szkole w kwietniu i od tamtego czasu pracowalam tylko w call center poniewaz nigdzie inndziej mnie nie zatrudnią. A z tego call center i tak mnie zwalniają bo jest to sprzedaż i wciskanie ludziom jakiś abonamentów i mam za małe wyniki jak na ich standardy. Niedługo będzie rok jak nie mam pracy :D Czuje się jak g****o. Jak nie znajde nic do końca wakacji wyjeżdzam za granice i nigdy tu nie wrócę. Pozdrawiam tak tylko chce dać upust żalowi i poczuciu bezsilność.

Gość kołtun_z_polski
podpowiem, odstaw dyplom i honor do szuflady i nawet nikomu się nie przyznawaj do tego, że jesteś inż. lub mgr masz na to wiele czasu a teraz zwyczajnie zrób sobie uprawnienia na wózek widłowy , dowiesz się w czasie kursu, że jest coś takiego jak uprawnienia na UDT ale to wyższa półka i z uprawnieniami na wózek widłowy albo jako pracownik magazynu znajdziesz pracę praktycznie wszędzie a w Niemczech , Holandii , Danii to aż PISZCZĄ na widok takich uprawnień ale przetłumacz te uprawnienia , widziałem wiele dziewczyn na wózkach śmigających , radzą sobie doskonale nawet z wymianą butli gazowej , dwa - trzy tygodnie kursu i natychmiast praca w Polsce za przyzwoite pieniądze , zrób to dziewczyno i będzie dobrze a za 5 lat pokażesz dyplom

Gość gość
3 lata bez stalej pracy, wyzsze wyk.- wieczorami planuję jak się zabic

Gość gość
Ja jestem magistrem a pracuje w sklepie odziezowym :-)

Gość Herald
Nikt z Nas nie jest duupkiem, pierdołą, obesrańcem, obszczymurkiem , nieudacznikiem itd. jak wszyscy wiemy nasz kraj został doprowadzony do ruiny gospodarczej , gdzie nie ma przemysłu i wszystko zostało spalone i zalane wodą jak w czasie szwedzkiego potopu ale zawsze tak było , że pomimo spalenia wsi i miast oraz po potopach przychodziła hossa i Polska zaczynała kwitnąć i Polacy się bogacili , teraz jest całkowity marazm i czujemy się jak w samolocie , gdzie pilot umarł a nie mamy nawet spadochronu , musimy tę Polskę odbudować od podstaw i niech żaden Polak nawet nie myśli o linie albo wejście pod pędzące Pendolino , złodziei Polski trzeba rozliczyć i zabrać to co ukradli i gospodarkę oraz przemysł należy ruszyć z dna !

Gość gość
Ja Ci dam pracę ale musi być sex kilka razy w miesiącu. 4000 brutto

Gość gość
daj fote

Gość gość
Nie Twoja wina że żyjesz w chorym kraju bez perspektyw. Polecam wyjazd do kraju ( najlepiej poza Europe ) gdzie Twoje umiejętności i chęć do pracy będą cenione

Gość gość
Ehh nawet nie wiem czy się przyznawać. Mam tytuł doktora i też nie mogę znaleźć pracy... To dopiero nieudacznik ze mnie!!! Nic tylko się zabić!

Gość gość
Ja w pracy uczyłem wielu magistrów szybko się uczą i mają dobrą wiedzę. Uważam że jest dobry poziom nauczania albo mamy dobry dział kadrowy.

Gość same doktoraty
gość dziś >>> umiesz wbić przynajmniej gwoździa? czy tylko filozofować?

Gość Herald
nie wymyślono jeszcze pojęcia CZWARTA WOJNA ŚWIATOWA ale tak to wygląda , że na tej wojnie My Polacy przegraliśmy i jedyny nasz błąd polega na tym, że nie znamy języka niemieckiego , natomiast widzimy oglądając oferty pracy z Niemiec, Holandii , Danii , Szwecji , z UK itd. wszędzie Nas chcą i potrzebują , rozsyłają oferty pracy do Polski , namawiają , oferują mieszkania , proponują szkolenia , propozycje pracy z UK dla doktorów, magistrów, inżynierów, techników, dla lekarzy , pielęgniarek, pomocy medycznej , wołają wprost , przyjedź do nas , potrzebujemy fachowców z Polski , nauczymy języka za darmo i oferujemy 30 - 35 tys. funtów rocznie , czyli prawie 3000 funtów miesięcznie , to wychodzi w złotówkach ok. 15 tys. PLN miesięcznie i tak jest w wielu zawodach a My w Polsce głodujemy , nie mamy pracy mając tytuł doktora, magistra, inżyniera , technika i mając 100 różnych szkoleń za sobą oraz uprawnień , gdzie My jesteśmy , kto Nam Polakom zgotował taki smutny los istnienia i dlaczego ?

Gość gość
Ja już od kilku lat szukam pracy. Wykładam towar w markecie ale bez umowy o prace i mało to opłacalne. Jestem załamana. Naprawdę chce iść do pracy bo zwariuje...

Gość gość
Musicie być bardziej agresywni w życiu a nie ciapy. Jak ktoś jest głupi to agresja nie pomoże i do końca życia będziesz czyścił szamba. Ktoś to musi robić. Życie jest brutalne.

Gość gość
Pracuje w sklepie i mam umowę o pracę i lepsze warunki finansowe niż jakbym pracowała w korporacji na smieciowce.

Gość gość
No, też dochodzę do tego wniosku, ze trzeba być takim cwaniakiem. Ja akurat studiuję (kierunek taki przeciętny - ani totalne dno, ani jakiś rozchwytywany na rynku). I obserwuje ludzi, którzy już zakończyli te studia. Znam kilka fajnych osób, z praktykami, stażami czy po prostu wiedzą i kompetencjami, może nie jakieś super wybitne, ale z dużym potencjałem. A wszystko miłe, spokojne, sympatyczne jednostki. Znam też osobę fajną jako znajomy, zawodowo - cóż, może nie jest beznadziejny, ale ma spore braki. Jednak jest cwaniakiem, potrafi bajerować, zakręcić się, wciska gdzie się trzeba. I zgadnijcie kto ma lepsze fuchy, kto nie musi się o nic martwić, komu do doświadczenie właśnie cycka i kto za parę lat zbierze profity z tego tytułu? Dokładnie, wśród tych pierwszych niektore mają szczęście to jakoś tam gdzieś w okolicach zawodu pracują, na kawałki etatu, coś tam rwą, ale ani z tego utrzymać się nie mogą, ani to im w życiu super nie pomoże. A ten drugi? Żyć nie umierać.

Gość gość
same doktoraty dziś gość dziś >>> umiesz wbić przynajmniej gwoździa? czy tylko filozofować? vvv Umiem wbić gwoździa. Tylko szkoda, bo nie po to kończyłam studia ścisłe, żeby gwoździe wbijać. Chyba zostanę kura domową i tyle :( Przynajmniej dziecko będzie szczęśliwe, że ma mamę ciągle w domu.

Gość gość89
To jest właśnie przykre. Człowiek chce coś więcej osiągnąć, a każą mu być bezmyślną maszyną bez żadnych wyższych potrzeb...

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Pracodawcy są często sami malo komunikatywni dlatego wymagają agresywnych,przebojowychvosob by ich reorezentowali.

Gość gość
jak ktos nie ma urody to niestety bardzo ciezko znajlesc prace, a jak ktos naprawde atrakcyjny to nawet przebije tych z lepszym doswiadczeniem czy szkola, taka prawda.

Gość gość
Ja skonczylam technikum wszystkie egzaminy pozdawane całe ostatnie dwa lata pracowałam jak wół na najlepsze wyniki. I co? no i g**,.ówno. Bo pracodawcy to nie interesuje. Mogłam sobie zamiast siedzieć nad książkami chodzić na imprezy i się obijać a nie marnować czas żeby mieć dobre świadectwa które i tak nie mają znaczenia. Skończyłam szkołe w kwietniu tak samo jak Ty i pracowałam od tego czasu tylko 1,5 tyg na callcenter. Zwolnili mnie bo miałam za mało sprzedaży w ciągu dnia i nie robiłam wyniku. I jedynie gdzie mnie przyjmą to właśnie w callcenter zaraz po to żeby mnie zwolnić po miesiącu bo się nie nadaje. Od kwietnia siedze w domu, zaczynam i kończę dzień na wysyłaniu cv. I nic.. jestem pasożytem bo nie zarabiam i nie jestem w stanie się utrzymywać.

Gość gość
"jak ktos nie ma urody to niestety bardzo ciezko znajlesc prace, a jak ktos naprawde atrakcyjny to nawet przebije tych z lepszym doswiadczeniem czy szkola, taka prawda. " kurde, jakie to słabe. I o ile jest to jak najbardziej uzasadnione w przypadku takich zawodów jak modelka, kelnerka czy nawet ekspedientka (no niiestety w tym ostatnim nawet ładna gęba to taka wizytówka, ma zachęcać), to w przypadku prac biurowych to moim zdaniem nie powinno się liczyć - a jednak się liczy. No i przebojowość, cffaniastwo - to jest według mnie jeszcze bardziej istotne. Czyli jak mamy przystojnego/ ładną cffaniaczka/cffaniarę, możemy być niemal bankowo pewni że źle nie ma i to nie tylko na polu zawodowym - cóż poradzić.

Gość gość
Ja mam 25 lat. Pracowałam podczas wakacji w pralniach nad morzem. Ogólnie jakieś doświadczenie i dyzpozycyjność, własny samochód, kurs na kase itp. Poszłam na rozmowę do pralni chemicznej i była dziewczyna w moim wieku bez dośw tylko ładniejsza niż ja. Oczywiście ona została zatrudniona a mnie podziękowano. Facet powiedział w prost że szukają kogoś bardziej reprezentacyjnego. Po miesiącu przeglądam ogłoszenia i co? oni znowu szukają kogoś na tamto stanowisko bo dziewczyna sobie rady nie dała. Ogólnie to dochodzę się do grona nieudaczników bo sama pracy nie mogę znaleźć innej niż kasa w magdonaldzie lub callcenter. Czy muszę dodawać że jestem po studiach i mam wysokie preferencje ?

Gość gość
Właśnie z powodu mojego bezrobocia mam w domu sajgon :( Jestem po studiach technicznych, szukam pracy od zeszłej wiosny i nic, bo tu na wschodzie Polski o dobrą pracę ciężko. Teraz mam po znajomości "super ofertę" pracy jako sprzątaczka. Odmówiłam i mam teraz p********e w domu, bo jestem nierobem. Nie wiem, czy wsadzić honor w tyłek i iść na to, czy szukać dalej. Czuje się jak niewdzięczny śmieć...

Gość gość
Przecież szykuje się światówka to i tak nikt nie będzie robił

Gość same doktorki
Same doktoraty i nie ma komu myć kibli, i to największy problem w tym kraju, każdy chce siedzieć za biurkiem i się mądrzyć a do prawdziwej pracy nie ma ludzi. Dalej sobie doktorkujcie, zdechniecie z głodu i tyle.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość chinczyk pekin chiny
jedź do chin, tu jest masa pracy

Gość gość
same doktorki dziś Same doktoraty i nie ma komu myć kibli, i to największy problem w tym kraju, każdy chce siedzieć za biurkiem i się mądrzyć a do prawdziwej pracy nie ma ludzi. Dalej sobie doktorkujcie, zdechniecie z głodu i tyle. vvv Dlaczego jesteś taki wredny? Ktoś po doktoracie poświecił mnóstwo czasu i pracy na naukę, i co w tym dziwnego, że nie chce pracować poniżej swoich wysokich kwalifikacji?? Inteligencja w Polsce nigdy się nie odrodzi jak wykształceni ludzie będą sprzątać kible, a cwaniaki będą dyrektorować u znajomych królika!!!