Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to powiedzieć lekarzowi?

Polecane posty

Gość gość

Leczę się od 3 lat na niedoczynność tarczycy. TSH zawsze mam pod górną granicą pomimo stosowanego leczenia. Teraz lekarz zasugerował, ze może to być zespół policystycznych jajników i każe iść do ginekologa. Cz jak pójdę do ginekologa moge powiedzieć, że wizytę zasugerował mi endokrynolog? Nie będzie się rzucał, że przychodzę z gotową diagnozą?

Gość gość
mówisz normalnie, że endo podejrzewa policystyczne jajniki i chce by gin ocenił na podstawie badania usg z takim podejściem się nie wyleczysz jeśli będziesz się bała mówić o swoich objawach i o tym czego oczekujesz od lekarza

Gość gość
na policystyczne jajniki dobrze wpływa suplement Inofem / Inofolic poszukaj tematu na forum, dobrze reguluje hormony

Gość gość
Mam 18 lat. Wcześniej nie chodziłam sama do lekarza. Do endo musiałam chodzić z mamą. Ale dzięki za odpowiedź :)

Nie masz tej diagnozy wymyślonej przez siebie, więc nie powinien się rzucać;) przyjdź i powiedz, że endokrynolog zasugerował taką diagnozę i chciałabyś to sprawdzić;)

Jeśli jeden lekarz specjalista podejrzewa inną diagnozę niż dotychczas, to nic dziwnego, że chce się skonsultować z lekarzem innej specjalności. Nie bój się, tylko idź i porozmawiaj szczerze z ginekologiem. Pozdrawiam!