Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak pozbyć się poczucia bycia beznadziejnym?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie.. To za sprawą wyników z sesji... No masakra. Kilka poprawek się szykuje. Z tego też względu pojawiło się uczucie "jesteś głupia", "jesteś beznadziejna". Zresztą chyba wiecie jak to jest... Odrobinę pomagają myśli, że wiele osób nie zdaje tak jak ja, że inni mają gorsze problemy jak np. brak nogi. Mimo to, znacie może jakieś sposoby? Spać nie pójdę jeszcze przez najbliższe 2h...

Gość gość
oczywiście, że z nimi porozmawiałam. dlatego właśnie pociesza mnie fakt, że inni znajomi także nie zdali. jednakże nie są mną, ani ja nimi. nikt za mnie nie przeżyje życia.

Więc nie pozostaje ci nic innego jak brać się do roboty, zaliczasz poprawki a w następnym semestrze robisz wszystko żeby nie dopuścić do takiej sytuacji :)

Gość gość
oczywiście :) wiem to.. szczególnie, że nawaliłam w tych przedmiotach, co połowa roku.. chodzi mi o poprawę myślenia na dzisiejszy i jutrzejszy dzień.

Właśnie tym powinnaś się motywować, nie popisałaś się teraz ale to nic straconego. Mi tam pomaga muzyka, filmy i w sumie jest w porządku :) minie trochę czasu i sama będziesz się z tego śmiała.

Gość gość
masz chyba racje.. samo to musi minąć. zaraz przyjedzie narzeczony, to będzie lepiej... położe się spać, zapale papierosa... dziekuje :)

Gość Mariiiolka
Dwa cytaty " to Ty jesteś swoim największym wrogiem" i "wszystko czego pragniesz jest po drugiej stronie strachu" wniosek jest prosty. Nastaw się na sesję jak na walkę. Uswiadom sobie ze jesteś wojownikiem i masz przed sobą walkę na śmierć i życie. Podejdź strategicznie. Zmotywuj się do nauki i pamiętaj że to tylko moment a później będziesz miała swój cel. Pozytywny kop i naucz się tak żebyś czuła się pewnie. Powodzenia! I kop w tyłek na szczęście!