Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytania i zadania

Co to jest Polska mentalność???

Polecane posty

Gość gość
Nie moge napisać o innych nacjach ponieważ nie znam ich na tyle dobrze. Z Polakami spedzilam cale życie, z Anglikami ponad połowę. Mam ich w rodzinie, miałam w szkole, potem pracy, znajomi, partnerzy. Wiec tak pisze o tych dwóch nacjach bo poznałam je dobrze, ich mentalnosc a ty się wściekasz. Jeszcze dodam że im wyżej klasowo u Anglików tym gorzej.

Gość gość
To niech teraz każdy napisze co wie o innych nacjach ech ... Odnośni Polaków to zgadzam sie z powyższymi wypowiedziami. Termin polska mentalność niestety nie ma pozytywnego znaczenia. Cale szczęście nie wszyscy są tacy. Właśnie dzieki podróżom i temu za świat generalnie sie kurczy ta 'polaczkowatosc' w wielu wygasa. Jestem niemal pewna ze gdybym nie wyjechala to sama bym taka byla bo właśnie pośród takich ludzi przebywalam, pracowałam.

Gość gość
Wąskie horyzonty myślowe-to masz ty świnio, ponieważ czyścisz ukowskie gowna i sie tym szczycisz. Srac na polaczkow z uka. To dopiero jest polacywo najgorsze z możliwych.

Gość gość
Najgorsze polactwo to ta swinia powyzej. Sram ci na leb swiniaku

Gość gość
typowa polska mentalność właśnie zakłada nowe wątki!

Gość gość
Typowa polska mentalność gnije w uka. Pieprzone polaczki.

Gość gość
Buahaha i to jest najgorsze co mozna w polaczkowie spotkac. Ten cwel powyzej i spamujaca ci/ota bingol :D ch/uj wam w doopy pedaly je/bane, wiem ze to lubicie i ciesze sie nieprawdopodobnie ze nigdy was w moim kochanym UK nie spotkam, chociaz chetnie bym te wasze krzywe mordy obil :D 🖐️

Gość gość
Ukowski cwelu, obić to ty możesz swojego kapucyna, gdy go codziennie marszczysz. Nasrał był ci na ryj bolszewicki smieciu. Dobrze ze nie ma mnie juz w śmierdzącym Jukeju. Kocham cie PL. Dobrze, ze pogoniłas tych emigracyjnych skurfysynow.

Gość gość
Amerykanini

Gość gość
Ten drugi wpis dowodzi jeszcze jednej wady odnosnie naszej mentalosci Przejedziesz sie na kims raz i pakujesz wszystkich do jednego wora wyzywajac od polaczkow Naprawde takie macie doswiadczenia na codzien z polakami? A moze poprostu sami jestescie najlepszym przykladem tejcalej mentalnosci wejsc na forum i pi...lic ile wlezie na swoich Ja chyba mam jakiegos pecha ze nie moge zobaczyc tych wszystkuch wad tutaj opisanych znajac i utrzymujac kontakty z 20polakami wszyscy noralni i sobie ukladaja zycie nie pracuje na magazynie a tam to pewnie innyswiat wiec co ja wiem zajmijcie sie soba przestancie opluwac rodakow na forach

Gość gość
Nie, na codzien nie mam takich doświadczeń z Polakami bo od takich ludzi trzymam sie z daleka. Ale przez swoje ponad 10 lat na emigracji wielu takich spotkałam i nie pisze na przykładzie jednego. I jak wspomniałam nie wszyscy są tacy bo znam wielu wartościowych 'normalnych' rodaków. Co do fabryki to ja nie mam doświadczeń ale mąż owszem i tam to w ogóle sie dzialo, kopanie dołków itp. W szpitalu w którym pracowałam tez nie bylo lepiej. Chyba takich ludzi cos do siebie przyciąga, trzymają sie razem i jak sie miedzy takimi wyląduje to tragedia.

Gość gość
Najbbardziej jaskrawym przykladem polskiej mentalnosci jest nasz gołodupny wuefista :D Jak tylko otworzy swe usta to sama prawda objawiona z nich wypływa :D

Gość reakcja atomowa
niestety 80% polaków to wieśniaki i prostaki, tylko robota, zakupy, sranie, spanie, zero zainteresowań czymkolwiek, szczególnie widoczne za granicą gdzie naprawde jest wiele do robienie bez konieczności wydawania kasy( jak już ktoś nie ma albo mu szkoda ), ale te 80% polaczków to pustaki i debile do łopaty tylko, o niczym innym taki nie wie i się nie interesuje, i nie chce wiedzieć( tymbardziej jak nie mówią o tym w radiu, czy TV ), i ich życie to jedno wielki gòwno. Przykre i szkoda, ale hooj z nimi.

Gość gość
jezeli 80% polakow to wiesnaki to wychodzi na to ze bardzo male szanse ze ty I twoi rodzice nimi nie sa ..sam chyba przyznasz co ;) prawda jest taka ze najwieksza wioche I wiesniakami sa ci co oceniaja w ten sposob innych mieszkajac tez w anglii przez okres 5lat zauwazylem ze najbardziej spoko sa ci ktorzy nie maja w nawyku krytykowania innych inna sprawa ze wiekszosc z nas slyszac druga osobe jadac tak po rodakach na zywo raczej nie reagowalaby przytakujac tak jak to sie dzieje na tym forum w ogole taka opinia gloszona na powaznie bo rozne rzeczy sie mowi w zartach swadczylaby wiesniacko o samym autorze... czyta sie ten teks u gory o polakach zracych I srajacych na zmiane I zastanawiam sie ludzie w jakich kregach sie obracacie :D przyznam ze na poczatka malo sie tu zarabialo bo minimum czlowiek za to jakos nieposzalal nie wiadomo jak starczylo tylko na imprezki I zycie ale w tej najgorszej pracy spotkalem kilku polakow z ktorymi mam kontak do dzisiaj chociaz wiekszosc z nich wrocila do pol ale wspomnien ze wspolnych baletow masa minelo 5 lat troche osob sie tu zna wiekszosc zarabia w granicach 10f na godzine 1/3 z nich kupila chaty na kredyt maja auta zwiedzaja anglie robia rozne wypady gdzie sie da zazwyczaj wynajmujac po taniosci karawany w fajnych miejscach anglii chodza po restauracjach maja swoje hobby I w sumie tylko takie osoby tutaj znam czasami widze gdzies jakis polskich meneli walacych polskie browary ale nie znam zadnego osobiscie wydaje mi sie ze ktos kumaty potrafi sie tak otoczyc sie ludzmi zeby mu bylo z nimi dobrze wiadomo ze dziewczyny maja czasami takie zryte banie ze jedna druga obgaduje ale kumpluja sie dalej ...takie akcje sa popularne jak najbardziej w polsce ale laski to inna kategoria ludzi ;) z facetami zawsze jest spokoj ne obgaduja nie zazdrosza robia swoje I maja w doopie reszte to dziewczyny zazwyczaj generuja konflikty...