Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PIELĘGNIARKI ILE ZARABIACIE!!!

Polecane posty

Gość gość
A gdzie ja w ostatnim kom napisałam ze jesteś facetem:)

Gość gość
Ta rezydentka jaka chamka!:D nie dziwie się, że nie może dogadać z ludźmi. moge sie założyć, że w realu jesteś największym wypłoszem w pracy.

Gość gość
Nie tłumacz się tej tępej lekarce, chamówa z niej wybitna

Gość gość
czytając to forum jedna myśl mi się ciśnie: jednak lekarze to mają nieporównywalnie wyższą klasę niż pielęgniarki czy ratownicy. Naprawdę. Tyle tu było wypowiedzi lekarskich i naprawdę ZADNEGO przekupstwa. A reszta- jak baby na bazarze.

Gość gość
Zainspirował mnie wpis o pielęgniarkach, do których zwracano się pani doktor... mam pytanie do lekarzy na tym forum, podpowiedzcie proszę jak można prostować że nie jest się lekarzem? ta lekarka pisała że pielęgniarki świadomie wieszały słuchawki na szyje żeby myśleć że są lekarkami, a to co innego niż pomyłka pacjenta po prostu. One świadome typowym atrybutem lekarskim wprowadzały w błąd

Gość gość
Gość 14.47 :) to ta od tępych pielęgniarek.tępa rezydentka

Gość gość
14.47 to ja i nie jestem rezydentką. Pokaż mi jedną wypowiedz typowo przekupową wypowiadającego się tutaj lekarza, bo ja znalazłam tylko wypowiedzi margaretki i hgg i jeszcze jednego lekarza podpisującego się jako gość i są to wypowiedzi bardzo wyważone

Gość gość
Może się zwracano pani doktor słusznie ponieważ jedna z drugą miały doktorat. bardziej to słuszne niż do rezydentce doktorowac, ktora ma tytuł lekarza tylko

Gość gość
Widac nienawisc do lekarzy

Gość gość
to że lekarz ma tytuł lekarza nie znaczy że nie nalezy do niego mówić "panie doktorze" bo jest to tytuł zwyczajowy. DR. hab ma tytuł docenta i nie mówi się do niego panie doktorze habilitowany no ale tu akurat strasznie wychodzą kompleksy pielęgniarek, nie mogą znieść tutułów doktorskich u innych.

Gość gość
Przecież coraz więcej z nas ma doktoraty:) dlaczego nie możemy znieść?

Gość gość
macie te doktoraty i co z tego? Dalej jesteście pielęgniarkami od pielęgnacji. Z doktoratem czy licencjatem zakres waszych obowiązków jest identyczny. Nie wiem czego nie potraficie zrozumieć że do lekarza bez doktoratu też grzecznie jest się zwracać "panie doktorze". To kwestia kultury wypowiedzi, a wy dokładacie do tego jakąś tam swoją politykę.

Gość gość
Wypowiedziała się znawczyni kultury:)

Gość gość
Chociażby po to aby zostać dyrektorem szpitala :P

Gość gość
A u mnie zoolog :D a zastępczynią jest właśnie pielęgniarka.

Gość gość
hahaha no wypowiedź dnia ty naprawdę myślisz że doktorat z pielęgniarstwa sprawia że można być dr szpitala hahaha :-D no w życiu lepszego dowcipu nie słyszałam dzięki

Gość gość
Sam doktorat może nie ale zawsze można dorobić spec.z zarzadzania + podyplomówka :) zabawne doprawdy

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak doktorat z pielęgniarstwa:) może z nauk medycznych robić, widać jaki znaffca tematu z ciebie

Gość gość
Ta pielęgniarka miała już kurs pielęgniarki systemu ,recept ,a teraz ma....doktorat :D:D:D Tylko ze nawet doktorantka wykonuje zlecenia i ma cały czas na dyżurze lekarza a ratownik na podstawie nawet po szkole policealnej czy zaocznych studiach diagnozuje i działa samodzielnie .

Gość gość
pantarka- zarobki pielęgniarek na tych samych stanowiskach są po prostu zróżnicowane. Ale nikt do jednego miejsca nie przywiązuje. U mnie w szpitalu pielęgniarka zarabia conajmniej te 2500 na ręke, często dużo więcej. Dla porównania lekarz stażysta zarabia 2000 a rezydent 2200

Gość gość
Istnieje oddzielna ustawa o ratownikach po szkole policealnej?chyba nie-te same mcr i doszkalanie .

Gość gość
Tylko w medycynie umysłowy zarobi mniej od podległego mu fizycznego

Gość gość
Obecnie po nowelizacji każdy ratownik ma w karetce większe uprawnienia nawet od pielęgniarki systemu (choćby z doktoratem) A ustawa jest jedna dla ratownika nieważne czy po studiach czy szkole policealnej.

Gość gość
a ktoś je trzyma w mniejszych miastach? Zawsze mogą się udać do większego. Nikt nie jest przywiązany, każdy może zmieniać położenie. To kwestia wyborów

Gość gość
To jest dobre:) Najpierw narzekanie ze pielęgniarki za granicą takie wykształcone a nasze nie A jak sie okazuje ze nasze sa i maja doktoraty to wszyscy piszą ze to i tak bez sensu Nie dogodzisz

Gość gość
ja też miałam rodzinę, dzieci i wyjechałam z kraju nawet. A one siedzą na tych posadach bo im się nie chce. Kursu zrobić- nie, specjalizacji- nie, studiów- nie. Byle doczłapać do emerytury. To niech tak człapią. Człowiek z ambicjami nawet po pielęgniarstwie się ustawi.

Gość Osoba spoza medycyny
Naprawde lekarz razydent zarabia tylko 2200?? Powaznie pytam. .

Gość gość
No bo tu nie chodzi o tytuły ale ilość samo dzielnych zadań do wykonania. Salowa też może mieć doktorat filozofii. A kto powiedział że polskie piguły mają słabą edukację -maja Malo własnych samodzielnych uprawnień -za to bardzo chetnie lądują sie do uprawnień i pracy ratownika czy położnej.

Gość gość
Osoba spoza medycyny dziś Tak i często dyżuruje (24h) za złotówkę brutto. Na dniach będzie program w polsacie o wykorzystywaniu w pl rezydentów.

Gość gość
Osoba spoza medycyny - TAK NAPRAWDĘ. Rezydent zarabia 2200 niezależnie od specjalizacji. Czyli osoba usuwająca guzy mózgu, robiąca by-passy, reanimująca, jeżdząca w karetce, walcząca o życie i zdrowie ZARABIA 2200!!!!