Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PIELĘGNIARKI ILE ZARABIACIE!!!

Polecane posty

Gość gość
Doktora to tytuł naukowy a nie zawodowy, nie mieszajcie tego. Najpierw zarzucaliście pielęgniarkom, że nie chcą się dokształcać a teraz kiedy rozmawiamy o doktoracie to drwicie sobie z tego. Doktorat dla pielęgniarki, która pracuje na oddziele na wiele się nie zda ale jesli chodzi o awanse np. piel. oddziałowa, naczelna piel., dyrektor ds. medycznych to się przydaje. Szczególnie jeśli idzie drogą naukową, czyli zostaje na uczelni i może dalej piąć się wzwyż. A tak na koniec to polecam mniej nienawiści i zawiści, wszyscy będziemy zdrowsi i nikt nie trafi w ręce tych złych PIGUŁ!

Gość gość
i tak jak ktoś wyżej napisał- są szpiale gdzie stawką za godzinę dyżuru (obowiązkowo 4 w miesiącu) jest 1 zł/ godzinę. Czyli po dobie pracy bo tyle trwa dyżur lekarz dostaje zawrotne 24 zł brutto.

Gość gość
Jeśli są to dyżury obowiązkowe w ramach rezydentury to muszą i za darmo robić. Za inne dostają normalną stawkę. Nie dajecie się manipulować tym biednym lekarzom. Pokaż lekarzu co masz w garażu, wyjdzie z was ta bieda wtedy.

Gość Osoba spoza medycyny
Jezeli to prawda, powtarzam jezeli prawda , to to nie dziwie sie ze chca strajkowac. U mnie 2 tyg temu facet od remontu lazienki za sama robocizne wzial 7 tys

Gość gość
Naprawde lekarz razydent zarabia tylko 2200?? Powaznie pytam. .--- więcej słuchaj telewizji albo cioc****elęgniarki to się dowiesz. Wielu internistów ma niewiele więcej.

Gość gość
to że dyżur jest obowiązkowy w programie specjalizacji nie znaczy że ma być za darmo. Więc szpitale to wykorzystują i płacą 1 zł za godzinę Co do pokaż lekarzu- mogę Ci pokazać mój samochód i zapewniam Cię że każda sprzątaczka ma lepszy. REZYDENCI ZARABIAJĄ 2200 ! Popierajcie ich strajk, bo to się wam, jako pacjentom opłaca. Bo rezydenci całą pensję przeznaczają na naukę- to nic innego jak inwestycja w pacjentów.

Gość gość
jeśli nie wierzysz że to prawda odsyłam do ustawy- to ona określa co do złotówki zarobki lekarza stażysty i lekarza rezydenta.

Gość Osoba spoza medycyny
No te 2 faktycznie malo. Szczerze wydawalo mi sie ze taki lekarz nawet tuz po studiach ma z min 6. Nie chce mi sie wierzyc

Gość gość
niestety tak jest. 2200 przy pełnej odpowiedzialności za życie. Także popieraj strajk rezydentów. Możesz wyrazić wsparcie na facebooku "porozumienie rezydentów". To walka o każdego z nas. Nie ma się co dziwić że za taką pensję żaden lekarz pracować nie chce i wszyscy próbują uciec za granicę. A kraje zachodnie to wykorzystują i płacą olbrzymie pieniądze za ściagnięcie polskich lekarzy.

Gość gość
Nie wierzysz w to ,ale ujadanie psiarni ze piguła ma tyle w miesiąc co lekarz w dyżur już pewnie tak? Wielu specjalistów ma po 3tys . Najlepiej w stosunku do wymagań edukacyjnych i odpowiedzialności zarabiają piguły. Potem lekarze. A na koniec ratownicy Odpowiedzialność na karetce podstawowej. Wymagane zebranie punktów edukacyjnych i rozliczenie sie co 5lat. Walka o miejsca pracy z pigułami które nie potrafiły wybrać kierunku studiów i teraz kursikami i pomostowkami pchają doope do karetek Zatrudnienie prawie tylko na kontrakty,często 5 zł brutto za godzinę minus koszty zdobywania punktów edukacyjnych

Gość gość
To ja;) jestem w systemie (mam kurs i specke ), kurs recept też, doktorat też :) jakiś problem? lubię się uczyć

Gość gość
o jakim wy doktoracie mówicie u pielęgniarek?

Gość gość
macie na mysli otwarty 5-letni przewod doktorski?

Gość gość
Tak tak tak..... Ty jesteś tą samą pielęgniarka co na poczatku pracującą na jakimś oddziale gdzie widziałaś jak ci ratownicy zwozili pacjentów . To teraz napiszę ze szacunek należy się tylko pilotom lpr. I czekam jak napiszesz ze.masz kurs pilotażu ec135 mitomanko. A co jk co to ostatnią życzą jaką można powiedzieć o pielęgniarkach to to ze lubią się uczyć. :)

Gość gość
Rezydent to ta sama pigułka co od poczatku tu pisze-ona nic nie ma i nie jest żadną piel systemu ani doktorantką. Co ktoś wspomni to ona pisze ze raptem ma :) A prawda jest taka ze sie oburzyła ze znowu nie pogłaskali po główce pigułeczki za prace opiekuna z możliwością iniekcji na zlecenie lekarza

Gość gość
"Jeśli są to dyżury obowiązkowe w ramach rezydentury to muszą i za darmo robić. Za inne dostają normalną stawkę. Nie dajecie się manipulować tym biednym lekarzom. Pokaż lekarzu co masz w garażu, wyjdzie z was ta bieda wtedy. " Mam fiata uno 1997 rok 1.4 ies od dziadka. Wartość 800 zł. Którym i tak nnie jeżdzę bo nie mam na benzyne.

Gość gość
Oo, pilotażu nie mam jeszcze ale kończę krl za niedługo :D uwielbiam użalających się nad sobą facetów.

Gość gość
Dobra dobra mitomanko Pewnie jesteś jeszcze ratownikiem taktycznym i w Iraku rosomakiem jeździłaś Ale fakt piguły to mędy potrafiące tylko szkodzić innym

Gość gość
Sam jesteś mĘda płaczku

Gość gość
Z tymi pielegniarkami to prawda

Gość gość
Tez sie lubię uczyć jestem pielęgniarka studia zdalam z wyróżnieniem znam do tego język obcy a na moim roku byly takie zdolne dziewczyny ze byście się zdziwili Ale niektóre twierdza ze jak ktos wybrał pielegniarstwo to z automatu jest głupi. Gratuluje podejscia

Gość gość
Nie.jak ktos wybrał pielęgniarstwo to ma pracę bez samodzielności medycznej. A jak pcha się w czyjąś pracę,krzycząc przy tym oddziały tylko dla pielęgniarek to jest zwykła świnia

Gość gość
Nie ma co:) noszowy po zaocznych studiach wie lepiej, że jesteśmy głupie i tępe choćbyś profesorem była.

Gość gość
Noszowy po zaocznych studiach (masz jakiś kompleks wyższości?) pracuje samodzielnie a nie tylko na zleceniach lekarza i do pomocy lekarza. A do tego musi się stake doszkalać a nie leżeć na cieplej posadce.

Gość gość
Profesor w będzie na dyżurze wykonywać zlecenia lekarza który jest od myślenia. Niszowy po 2 letniej szkole policzalnej sam zdiagnozuję pacjenta i podejmuje mcr. Gdzie was piguły uczą tego ego i braku poszanowania medycyny i innych pracowników. Z lekarzami to największe chamstwo robicie.

Gość gość
Dziwne wiecznie twierdzicie ze lekarze tak za wami stoją a tu co innego piszą.

Gość gość
Na dniach będzie program w polsacie o wykorzystywaniu w pl rezydentów---to nic nie da już wam pielęgniarki goowana narobiły tak jak ratownikom

Gość gość
narobiły goowna to tym bardziej trzeba to posprzątać. Nie ma innej opcji. Społeczeństwo musi się dowiedzieć ze emigracja lekarzy to nie zachcianka nowego Porsche tylko walka o normalne przetrwanie. Bo lekarz z pensji 2200 ma jeszcze opłacić milion składek, ubezpieczeń i kursy po kilka tysięcy złotych. Jeśli ktos jest samotny, nie ma szansy się utrzymać. Normą wśród lekarzy po studiach czyli do ok 35 roku życia jest to, że utrzymują ich rodzice. To jest normalne? NIE. I walczymy o zmiany!

Gość gość
Tak samo jak ratownicy-tylko ze oni nie mają przez piguły monopolu w zrm :/ Hipokryzja,zadufanie,zakłamanie i cwaniactwo,do tego szpan i kłamstwo -to mentalność pielęgniarki!

Gość gość
A ludzie tego nie rozumieją i nie zrozumieją. Większość to robotnicy i tylko pracę fizyczną rozumieją. Jak pielęgniarka robi zastrzyki to dla nich jest praca bo fizyczną. Nie zrozumieją sto razy bardziej skomplikowanej pracy umysłowej ordynującego leki lekarza . I potem twierdzi taki Janusz ze pielęgniarka to ciężko pracuje a lekarz to tylko widzi pacjenta na obchodzie. Ale jak co do czego to nikt sie nie zgłasza do leczenia u pielęgniarek :D