Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani Czkawka

Szok! Slyszeliscie,ze ma być banknot 500zl?!

Polecane posty

Gość Pani Czkawka

Z królem Sobieskim juz za rok!

Gość gość
Chyba z krolem Kaczyńskim.

Gość gość
1. pewnie patole z programu 500 zł na bachora otrzymają go jako pierwsi :D 2. nie wiem po co to komu, teraz najwyzszy nominał to 200 a i tak malo kto z niego korzysta, nie chcą rozmieniac w sklepach, stekają krzywo bo nie mają potem co z tym zrobic

Gość gość
i? co w tym niby takiego szokującego? następny będzie 1000-złotowy z Kościuszką to wszystko już było

Gość gość
miliony polakow poczuja sie swietnie, dostajac wyplate w jednym lub 2 banknotach :P

Wypłata w trzech banknotach hehe Ale powiem wam ze moje oko bardziej cieszy plik stówek niż jeden papierek:}

Gość gość
Jeden Kościuszko na 2 patoli :D

I co? Nie boicie się denominacji czy hiperinflacji? Pamiętacie czasy bankotow 10 000. Bo ja pamiętam. Kupowałam lody jako 4latka i placilam takim dziwnym banknotem. Piękne czasy.

Bardziej cieszy plik banknotów niż jeden. Jednak jeśli ktoś dużo zarabia to wygodniej będzie tak. A co do rozmieniania w sklepie - jak ktoś kupuje jakąś tanioche do 20 zł i płaci 200 to budzi podejrzenie, kiedyś była afera z cyganami (jak zawsze z nimi tylko afery) w ten sposób wprowadzali fałszywki i zdobywali dobrą kasę np. Płacąc za lizaka setką. Choć prawdą jest,że najczęściej podrabiane są 10tki i 20stki

Gość gość
Mi to lotto na wypłate dostane 10 banknotow po 500zl i gitara

A nie wolałbys wypłaty 5zlotowkami? Ciężkie,uciążliwe,ale jednak warte więcej niż papierek.

Gość gość
Juz jest problem jak w sklepie placisz dwusetka bo nie mają wydać a co dopiero jak będziesz chciał dać 500 zł, i co z tego ze kupuje w spożywczym za 10 zł, jak nie mam inaczej to moja wina? Nie wiem na co to komu