Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czas się wziąść za wyprawke

Polecane posty

Gość gość

Witam Szanowne Mamusie otóż i ja wkrutce (22 czerwiec) dołączę do grona mamuś :) Związku z tym że już i jeszcze się wmiarę dobrze czuje pomyslałam że czas na wyprawke. Proszę napiszcie mi co Wam pomogło w codziennej opiece nad dzieckiem a co pełniło tylko rokę zbieracza kurzu. Chodzi mi o całościową wyprawkę ciuszki, kosmetyki, zabawki, artykuły chigieniczne, podstawowe leki, karmienie (mam astme i zracji leków jakie zażywam bedę karmiła butelką niestety)

Gość gość
wziąĆ wkrÓtce Higieniczne litości..

Gość gość
ja cie nie prosiłam o poprawienie blenduf ortograficznyh

Gość gość
Szanowne mamusie proszę o wypowiedź w temacie wyprawki :)

Gość gość
Proponuję kupić słownik ortograficzny. Przecież to TRAGEDIA patrząc na te błędy.

Gość gość
Witam Szanowne Mamusie otóż i ja wkrótce (22 czerwiec) dołączę do grona mamuś Związku z tym, że już i jeszcze się w miarę dobrze czuje pomyślałam, że czas na wyprawkę. Proszę napiszcie mi, co Wam pomogło w codziennej opiece nad dzieckiem a co pełniło tylko rolę zbieracza kurzu. Chodzi mi o całościową wyprawkę ciuszki, kosmetyki, zabawki, artykuły higieniczne, podstawowe leki, karmienie (mam astmę i z racji leków, jakie zażywam będę karmiła butelką niestety) Czy spece od ortografii szczęśliwi?

Gość gość
Ja mam dwoje dzieci więc jakies doswiadczenie:) Więc tak odciagacz do noska, mam do ustny i do odkurzacza, do tego woda morska przydaje sie aby nawilżyć czasem nosek, kosmetyki dla dziecka, jak ochronny krem, balsam, cos na odparzenia, termometr, chusteczki nawilżane, obcinaczki lub nozyczki, pampersy wiadome:) i pampersa sa najlepsze moim zdaniem tak samo jak chusteczki, płyn do kąpieli uzywam nivea, do przemywania pepka polecam octenisept plus gaziki, kilka pieluszek tetrowych, ze dwa kocyki jeden cieplejszy drugi cienszy z bawełny, reczniki, rekawiczki nie drapki, kilka body z krótkim rekawkiem, kilka z długim, jakieś bawełniane spodnie, moga byc tez kaftaniki, pajacyki,bawełniane cienkie czapeczki, materac do łóżeczka ja mam gryka kokos dla mnie jest super, witamina d i k ale to juz pediatra zaleci, zawsze mam w domu nurofen i paracetamol w razie goraczki,termometr, rożek, jeżeli bedziesz karmic mm to ja polecam bebilon profutra, mam wczesniaka i nic po nim nie było teraz zmieniłam na bebilon pronutra, ale to kwestia wyboru i jak dziecko zareaguje, jezeli dziecko je mm to troszke wody dac do przepicia bo moga zrobic sie plesniawki:) buteli mam lovi dosc fajne, przy synu miałam tomme tippe, podgrzewacz do butelek tez bardzo jest wygodny miałam z aventu, podgrzewacz, laktator jeszcze sporo wymieniac, a nie kupuj żadnych baldachimów do łózeczka, maskotek bo to zbiera kurz i brud.

Gość gość
Czas zajrzeć do słownika...Na naukę nigdy nie jest za późno... Rany, aż zęby bolą... :-o

Gość gość
WziąĆ się to musisz za słownik :D

Gość gość
Też mam astme i nikt mi nie powiedzial,ze nie mogę karmic..jakie leki bierzesz?

Gość gość
Witam Szanowne Mamusie otóż i ja wkrótce (22 czerwiec) dołączę do grona mamuś Związku z tym, że już i jeszcze się w miarę dobrze czuje pomyślałam, że czas na wyprawkę. Proszę napiszcie mi, co Wam pomogło w codziennej opiece nad dzieckiem a co pełniło tylko rolę zbieracza kurzu. Chodzi mi o całościową wyprawkę ciuszki, kosmetyki, zabawki, artykuły higieniczne, podstawowe leki, karmienie (mam astmę i z racji leków, jakie zażywam będę karmiła butelką niestety) Czy spece od ortografii szczęśliwi? XX Nie, nie są jeszcze szczęśliwi :) : 1 zdanie - interpunkcja - 2 błędy. "22 czerwca", nie "22 czerwiec". 2 zdanie - "W związku", nie "Związku" W dalszych zdaniach 3 braki w interpunkcji. Literówki się nie czepiam. Nie jestem specem od ortografii, mam wykształcenie techniczne.

Gość gość
Laktator odradzam. Lepiej dopiero jak urodzisz. Nie chcesz karmić piersią a laktator pobudza laktacje wiec u cb to bez sensu. 22.06 to lato wystarczy będę kocyk. Kaftaniki sa do d.bo sie podciagaja lepiej body i śpiochy i polspiochy

Gość gość
Daruj sobie posciel 30-to elementową itp. Kupilam bo taaak pięknie wygladala. Kup dwa wózki. Najtańsza gondole i porządną spacerowke. Szkoda kasy na 2w1.

Gość gość
ale ona będzie się braść za wyprawkę ;) nie wytykajcie błędów