Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tatuaż a otoczenie

Polecane posty

Gość gość

Hejka zakładam ten wątek bo chyba nie widziałam tutaj podobnego :) A wiec pytanie do posiadaczy tatuażu- z jakimi opiniami i historiami się spotkaliście / spotkały ście do tej pory? Czy zaczepiali Was ludzie na ulicy ? Np starsze osoby itd? Ja póki co nie mogę się tym z Wami podzielić bo tatuaże mam od zimy wiec nie było okazji aby chodzić po ulicy w krótkim rękawku

Gość gość
pracuje w ZUSie, mam wytatuowane obydwa rękawy, nikt mi nie zwrócił uwagi, ani przełozony ani kolezanki z pracy, to moja prywatna sprawa. jezeli przychodz do mnie jakis klient a akurat mam krótki rekawek to zakładam wtedy swterek rozpinany który trzymam w szafie.

Gość gość
niby pozytywnie..

Gość gość
19:14 a jeśli chce poki co pracować jako kelnerka to myślisz ze krótkie rękawki w jakims pubie będą mile widziane? na razie mam pol przedramia ale chce całą część wytatuować

Gość gość
kelnerka w pubie to nie to samo co zus, do pubu ludzie ida sie odstresowac, zabawic jest to takie luźne miejsce, do zusu przychodzą ludzie przeważnie negatywne nastawieni, po co ich jeszcze bardziej pobudzać, za chwile by była skarga do dyrekcji ze jakich oni ludzi zatrudniają itp.

Gość gość
mnie odrzuca jak widze ze w aptece pracuje gosciu z tatuazami na rekach

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
to nie ja pisalam o aptece, ale ktos tam pracujacy kojarzy mi sie ( tzn chce,zeby mi sie kojarzyl) ze sterylnoscia, dokładnoscią, zrownoważeniem , raczej z brakiem emocji - no taki to fach. Ma wzbudzać zaufanie. Tatuaz mi do tego wizerunku nie pasuje. To takie troche wywalanie emocji na zewnatrz , hałas, niepokój, troche bałaganu.Moze byc na scenie u muzyka ( choc tez zalezy od rodzaju muzyki), moze byc u sportowca. Z powaznymi sytuacjami i ubraniami mi nie gra.

Gość gość
Pracuje w powaznej instytucji i jestem po powaznych studiach :P. Z negatywna reakcja spotkalam sie kilka razy....za kazdym razem od mezczyzn, duzo ode mnie starszych i duzo gorzej wykszalconych. W moim srodowisku albo ludzie maja to gdzies albo mowia mile rzeczy. Kilka razy zebralam tez komplement na ulicy :)

Gość gość
Up

Gość piciamicia
23;51 bo coraz więcej ludzi ma tatuaże i to cholernie bogatych a te cebulaki biedne wyzywaja od brudasow itd. Oczywiście nie każdy ale też nie każdy potrafi swoje zdanie wyrazić w kulturalny sposób :)

Prawdę powiedziawszy, jedyną osobą która krytykuje moje tatuaże jest moja mama. Poza tym, nigdy się nie spotkałam z negatywną reakcją, a mam je już od wielu lat. Najstarszy ma 8, o ile dobrze pamiętam.

Gość gość
bo normalni ludzie nie zwracają uwagi na takie rzeczy. Jeszcze rozumiem rodziców, bo tym czasami nawet wystroju mieszkania sie czepiają, ale obcy ludzie nawet nie powinni komentować

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
gość 2016.02.14 to nie ja pisalam o aptece, ale ktos tam pracujacy kojarzy mi sie ( tzn chce,zeby mi sie kojarzyl) ze sterylnoscia, dokładnoscią, zrownoważeniem , raczej z brakiem emocji - no taki to fach. Ma wzbudzać zaufanie. Tatuaz mi do tego wizerunku nie pasuje. To takie troche wywalanie emocji na zewnatrz , hałas, niepokój, troche bałaganu.Moze byc na scenie u muzyka ( choc tez zalezy od rodzaju muzyki), moze byc u sportowca. Z powaznymi sytuacjami i ubraniami mi nie gra. X Ale tez zrozum to, ze taki mechanizm działa : np ktos jest fanem jakiegos muzyka i chce tez tak wygladac jak on, nawet jesli jest tylko aptekarzem.. ehh.. czemu wy niczego nie mozecie zakumać, jestescie uparci, ewewntualnie to tylko jakies PROWO?

Gość gość
Mysle, ze to sa po prostu ludzie z malych miasteczek ktorzy nadal mysla szablonowo. Ciezko im zrozumiec, ze ktos kto jest aptekarzem ma swoje zycie po wyjsciu z pracy.

Mam kilka tatuaży i poważną pracę ale nigdy nie spotkałam się z negatywnymi opiniami. Podobnie jak Haze moja Mama nie może mi ich wybaczyć tylko a tak to luz.

Gość gość
Moi rodzice sie przyzwyczaili. Najpierw martwili sie, ze to tylko przejsciowe zachciewajki i bede zalowac. Teraz chyba odpuscili, chociaz nadal twierdza, ze jestem dziwna (ale w pozytywnym sensie)

Gość gość
Ja zawsze chciałam ale... Jakos tak nie mam odwagi. Właśnie obawiam sie ze nie znajdę później pracy przez to, pozatym jestem matką. Nie wiem dlaczego tacy ludzie sa postrzegani jako nierozważni i niedojrzali. Z reszta nie tylko tatuaże ale jakikolwiek wygląd odstający od ogółu jest zle postrzegany.

Gość gość
Przez kogo? Nigdy nie spotkalam sie z takimi reakcjami

Gość gość
Up

Gość gość
gość dziś przez wiekszosc głupiego dziadostwa tatuaz jest uznawany za wykolejenie i taka prawda ;/

gość dziś Ciezko im zrozumiec, ze ktos kto jest aptekarzem ma swoje zycie po wyjsciu z pracy. X dokladnie taki aptekarz po wyjsciu z pracy moze nawet chodzic codziennie na dzi/w/ki i hooooy innym do tegojak on naprawde zyje, ale nie - u nas kazdy kazdego za plerami dooope obrabia i łatki doszywa ;-]

Gość gość
głupie dziadostwo to głupie dziadostwo i jego opinia się nie liczy :P

Gość gość
up

Gość gość
up