Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jeśli od stycznia br. roku przekraczam dochod na 500 plus a poprzedniego nie

Polecane posty

Gość gość
Pit 2014

Gość gość
A powie mi ktoś co to jest ten dochód utracony?

Gość gość
To ta różnica miedzy tamtym czasem jak zarabialas przekraczają dochód a obecnie. Tzn jesli miałaś pensji 2500 miesięcznie w 2015 a w tym roku zero bo np zwolnili cie albo jestes na wychowawczym to te 2500 to dochód utracony i nawet jak będzie liczony dochód do 500+ z tamtego roku to nie wezmą ci pod uwagę. Musisz tylko świadectwo pracy miec albo cos innego co poświadcza ze juz nie pobierasz tych 2500.

Gość gość
Mam pytanie. W 2014 roku pracowałam cały rok. W 2015 r od stycznia juz nie i nie mam żadnych dochodów do tej pory to dochód utracony. OK ale jak to udokumentować. Mam napisać mój dochód jako 0 zł ?

Gość gość
Czytam i nie wierzę. W UK siedzisz to pobieraj sobie benefit z UK.Zalosne.A ty co sumujesz zasiłki tez poczytaj trochę a nie denne pytania spiesz. Dostaniesz jak juz 5 stów ale tamten zasiłek juz nie.Ehhh polska...

Gość gość
500 plus jest dodatkiem do rodzinnego tak,ja pobieram rodzinne w Niemczech i z jakiej racji tu Pl otrzymają rodzinne i plus 500, ale mi się już nie należy!

Gość gość
Bo jesteś sepem,wyjechała żyć w innym kraju to tam sobie żyj z podatników a nie taki pasożyt tu i tam.Albo do roboty byś się wzięła leserko

Gość gość
Kurcze,mąż syracił prace i jest teraz na zasiłku dla bezrobotnych.złożyłam wniosek na 500+ i okazało się ze przekraczamy 13 zł.więc mówię pani że przyjdę za dwa miesiące,bo mąż otrzyma wtedy miejszy zasiłek i nie przekroczymy 800zl ,a pani na to,że to nic nie da, ponieważ wliczony będzie zasiłek za pierwszy cały miesiąc, Mąż będzie otrzymywał 540, a wliczone będzie 717 ,w realu mąż nie przekroczymy progu ale dziecko pieniędzy nie otrzyma.trochę niesprawiedliwe czy tak jest w rozporządzeniu?nigdzie nie znalazłam informacji naten temat