Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zrezygnować z pracy dla 500zł?

Polecane posty

Gość gość
Rokiem kalendarzowym, z którego dochody będą stanowić podstawę ustalenia prawa do świadczenia wychowawczego, będzie rok 2014. Prawo do świadczenia będzie ustalać się z uwzględnieniem określonych ustawą przepisów o utracie i uzyskaniu dochodu (analogicznie jak w ustawie o świadczeniach rodzinnych). Świadczenie wychowawcze nie będzie liczone do dochodu przy ustalaniu prawa do świadczeń rodzinnych, świadczeń z funduszu alimentacyjnego oraz świadczeń z pomocy społecznej. Wnioski będzie można składać w terminie 3 miesięcy od dnia wejścia w życie ustawy, aby uniknąć kolejek:

Gość gość
Wniosek złożony w ww. terminie gwarantuje przyznanie świadczenia wychowawczego od dnia 1 kwietnia 2016r. Pierwszy okres na jaki będzie przyznane prawo do świadczenia będzie dłuższy, gdyż rozpocznie się 1 kwietnia 2016 roku i trwać będzie do 30 września 2017 roku. Kolejne okresy będą trwać od 1 października do 30 września kolejnego roku.Przebieg prac i informacje o programie Rodzina 500+ są również dostępne na stronie Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej pod linkiem: http://www.mpips.gov.pl/wsparcie-dla-rodzin-z-dziecmi/rodzina-500-plus/aktualnosci/

Gość gość
Moja przyjaciółka pracuje w małym sklepiku,i dogadała się z właścicielem ,żeby pensję jej troszkę zmniejszył,a resztę odbierać pod stołem.Dostanie 500 zł.Uczciwy człowiek za Pis, po d***e bity.Całe życie najlepiej wychodzi się na kombinatorstwie,Taki kraj.

Gość gość
Dziewczyny,nasz kraj jest podzielony przez Pis.Jedni dostaną 500 zł,inni za to zapłacą.Ja akurat już się nie załapię,dzieci za duże,szkoda bo się uczą.Kobiety z tego projektu będą czerpać miliarderzy na waciki. Uważam ten projekt za bardzo krzywdzący ,ale skoro miliarderzy będą korzystać to życie z zasiłków na koszt podatników to nie jest wstyd.Należy kombinować dzisiaj żeby przeżyć w Polsce,inaczej się nie da.

Gość gość
A ja nie rozumiem o co tyle szumu. Skąd ta złośliwość w kierunki tych co dostaną? Jak kobiety chcą robić i wychowywać dzieci to niech to robią. Próg dochodowy jest dosyć niski wiec czego wy zazdrościcie tym co dostaną? Tego ze nie maja kasy i będą mieć aż dodatkowe 500zl? Co do jest 500zl?

Gość gość
bo żeby przeżyć w tym kraju to trzeba umieć kombinować i to dobrze

Gość gość
Pisowcy celowo nie zrobili progu górnego ,sami się zgłoszą po te 500 zł , wszyscy co mogą to skorzystają z rządu,bogacze.Dla jednego 500 zł to jest nic,dla drugiego to dużo pieniędzy,zarobki dla kobiet są na poziomie 1300 zł,z tego dojazdy,dla takiej osoby to chyba dużo.Zycie z socjalu zacznie się codziennością,i nikogo nie będzie dziwić,zapłacą inni w podatkach.Nie trzeba już wyjeżdżać po zasiłki do bogatszych krajów,cudowny rząd nam się trafił,jedni pracują ,inni leżą i przyjemnie spędzają czas.Brawo dla Pis.

Gość gość
Dokładnie niech tyrają jak murzyny za 1300 zł,ja mam wybór żyć z socjalu,państwo samo dało wybór.Miliarderki też będą żyć na koszt podatników.Jelenie niech pracują,i zdrowie tracą.

Gość gość
Szkoda, że tym krytykantkom życia na socjalu nie przeszkadzają inne patologie w naszym kraju. Taki wójt w pipidówie zarabia 12 tys, za nicnierobienie i jeszcze utworzył stanowisko dla swojego kolegi: zastępca wójta, który zarabia 10 tys. To 500zł na dziecko to śmieszna suma przy takich zarobkach w administracji.

Gość gość
nteż nie widzę sensu by wstawać do roboty za 1300 zł.chyba że na czarno dorobić.

Gość gość
no pewnie że 500 zł to śmieszna suma ale jak ktoś dostaje najnizszą krajową to te 500 to jak kasza z nieba.

Gość gość
Dokładnie,korzystniej zająć się dzieckiem,dla dobra wszystkich.Od państwa można podobną sumkę wyciągnąć.Jak się w domku siedzi to jest czas na wszystko.Ja tak zrobię,życie z socjalu,nie jest wstydem,bogacze,i sam pis poleci po kasę.Po to to zrobili.Na zachodzie to normalne,dogoniliśmy bogate państwa nareszcie.

Gość gość
Uważajcie na ludzi,bo niektórzy się nie załapią, i zawiści żyłki im pękają.Ostatnio by mnie jedna pobiła,bo nic nie dostanie bo ma 18 letnie blizniaki.

Gość gość
Pisiory też polecą po kasę.Pod nich jest to zrobione, tak by próg górny zrobili.Więc o co tyle nienawiści.Rząd się zmienił,i jedni dostaną, inni mogą pomarzyć, będą na to pracować.Buzka

Gość gość
Po pierwsze 500 zł nie będzie wliczane do dochodu, więc tak jakby tego nie było. Zarabiam 1300 zł,bilet miesięczny 200 zł. Zasiłek rodzinny ,zasiłek szkolny,dodatek mieszkaniowy, i 500 zł.Jestem do tyłu 300 zł, albo i nie przypilnuje dziecko sąsiadce kilka razy w miesiącu i jest te 300 zł.Można taniej kupić w sklepie,będzie czas pochodzić promocje.Dotychczas nie mogłam skorzystać,jak przyszłam z pracy wchodziłam do byle jakiego sklepu, i przeważnie przepłacałam.Nawet te 300 zł w ten sposób sobie zrekompensuje,no i zdrowie ma się tylko jedno.

Gość gość
"gość dziś A ja nie rozumiem o co tyle szumu. Skąd ta złośliwość w kierunki tych co dostaną? " No może dlatego ze WSZYSCY UCZCIWE PRACUJĄCY za to zapłacą . Te pieniądze nie rosną na drzewie . Musza komuś zabrać żeby dać innym .

Gość gość
Osoby które mało zarabiają wyjdą na tym korzystnie, zależy ile kto zarabia .Mi się nie opłaca,mam dobrą pracę, jak bym zarobiła 1300 zł, bym się zwolniła. Nie opłaca się pracować. Dokładnie szkoda zdrowia, i nerwów szarpać z debilami w pracy.

Gość gość
Dokładnie uczciwi ludzie za to zapłacą. Zadaj sobie pytanie nie chce Tobie ubliżać, warto być uczciwym w naszym kraju? Pis jest uczciwy Twoim zdaniem?, próg górny nie zrobiony dlaczego? ,bo sami polecą biegiem po pieniążki. Kraj jest podzielony,jedni będą ciężko pracować, inni leżeć i płacić,tak nasz rząd zrobił.Petycje do Pis, wybraliście,ja na nich nie głosowałam , 500 zł nie pogardzę.Nawet miliarderzy polecą po pieniążki złotko.

Gość gość
Jesli dla samotnych rodziców i rodziców jedynaków jest ustalony próg dochodowy to dla rodzin z większa ilością dzieci tez powinien byc . PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ gdzie tutaj sprawiedliwość ? i co z tymi co nie maja wcale dzieci ?jakim cudem ten program ma zachęcić do rodzenia dzieci?

Gość gość
rozliczasz się z poprzedniego roku kalendarzowego, więc i tak mimo to nie otrzymasz 500zł. zwolnisz się teraz to dopiero w październiku 2017r możesz składać wniosek. Aktualnie jest tak że pierwszy wniosek złożysz na okres od kwietnia 2016 przyznany do września 2016. Kolejne wnioski jak rodzinne.

Gość gość
Doczekaliśmy niewolniczych czasów w Polsce ,jedni będą pracować płacić podatki, inni korzystać.

Gość gość
Kłamstwa wypisujesz,jak zwalniasz się z pracy,piszesz dochód utracony że już nie pracujesz i nie jest wliczane do dochodu.Pytałam się w mopsie.Tak jest liczone, jak z zasiłkiem rodzinnym,nic się nie zmieniło.Kobiety już były na szkoleniach.Zresztą Rafalska powiedziała wyraznie że kobiety mają wybór,albo zająć się dzieckiem,albo pracować.Więc nie kłam,bo wszystko wiadome.

Gość gość
Jest dochód utracony jak się zwalniasz z pracy,zawsze tak było.Kobieta w błąd wprowadza .

Gość gość
A jesli jestem na urlopie wychowawczym od lutego zaszłego roku (mamy jedno dziecko) mam przyznany ten dodatek do wychowawczego w wysokosci 400 zl plus rodzinne 89zl poniewaz mamy niskie dochody to czy ta kwota liczy sie do dochodu do 500+ ? wydaje mi sie że nie ale nie jestem pewna? ktory rok jest rokiem rozliczeniowym? 2014?skladajac dokumenty do 500+musze zlozyc dochod męża za 2014 rok czy 2015?

Gość gość
Szkoda mi niektórych osób,że nie dostaną .Mam koleżankę z trójką dzieci w wieku 11,18,19 lat. Nie dostanie nic.To jest PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ. Kuzynkę samotną matkę, na nic się nie łapie nawet na fundusz alimentacyjny zarabia 1650 zł. Kobieta żyje w nędzy, jeszcze spłaca dług po byłym mężu który poszedł w świat.Kolega z pracy z bardzo chorym synem,żona zmarła też nie dostanie.Tak naprawdę z mojego otoczenia, nie załapie się nikt kto tego naprawdę potrzebuje.Dostaną takie osoby ,które żyją w dostatku.

Gość gość
Dochody za 2014 rok są brane pod uwagę, jeżeli sytuacja rodzinna się zmieniła to należy pokazać dokument utraty tego dochodu.

Gość gość
Mi też się należy social jeśli nie będę pracować. Ale ja mam w miarę dobre wykształcenie wiec po kilku latach w domu kto mnie przyjemnie do pracy? Nie boicie się ze minie kilka lat i nikt was do pracy nie przyjmie? Nie Młoda kobieta. Nigdy nie pracująca, zasiedziana. W moim miasteczku takie kobiety co przrbimbaly młode lata zajmując się dziećmi prawie do dorosłości są na łasce męża a z tym różnie bywa po 20 - 30 latach małżeństwa, lub wykonują najbardziej g*****e prace jak sprzątania galerii handlowej, biur czy pomoc kuchenna.

Gość gość
a jeseli sytuacja rodzinna poprawila sie w 2016 roku mąż zarbia wiecej i sie juz nie lapiemy na 800zl na osobe ale w 2014 i 2015 zarabiał bardzo mało to co? moge skladac dokumenty o 500zl na jedno dziecko pomimo ze teraz mamy wyzsze dochody niz w 2014?dodam ze nie zmienial pracy wiec nie mam dochodu utraconego caly czas w jednej firmie ale od 2016 wiecej na umowie