Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zrezygnować z pracy dla 500zł?

Polecane posty

Gość gość

Mam pracę, którą średnio lubię i nie mam z niej kokosów. Mam męża i dziecko i przekraczamy o kilka zł dochód na członka, żeby dostać 500 na pierwsze dziecko. Tak sobie pomyślałam, że jak się zwolnię, to dostanę 500zł i będę miała więcej czasu dla dziecka. Pójdzie w tym roku do szkoły, to będę miała czas, żeby z nim lekcje odrabiać, a jak będzie w szkole, to dorobię na czarno, bo czasem piekę ciasta i torty na imprezy w mojej miejscowości. Jak byście zrobiły na moim miejscu?

Gość gość
zarabiasz minimalna? czy jakies 800zl np. ?

Gość gość
jeżeli chcesz się uwsteczniać to możesz zrezygnować ale praca to nie tylko kasa - czas spędzony troche w inny sposób niż w domu w innym towarzystwie, często odskocznia...

Gość gość
Tak, zwolnij sie, pozwalam ci. Ale jak następne wybory wygra inna partia i zabiorą te pieniądze, to nie przyłaź tu i nie zakładaj tematów jak przeżyć za 1000 zł na miesiąc.

Gość gość
taa:D ja mam prace w gnieździe żmij, bardzo mnie to rozwija, codziennie przed wyjsciem z domu mam biegunke, a w nocy spac nie moge, ale wychodze do ludzi:o

Gość gość
to zmień prace ale nie rezygnuj bo to głupie, jak co to za 500zł nie przeżyjesz

Gość gość
ktorych szczerze nienawidze;/

Gość gość
to się zwolnij, po co o tym idiotycznie na forum pytasz?

Gość gość
Mam płacę poniżej minimalnej, niepełny etat. Moja praca raczej nie rozwija, bo to monotonne powtarzanie tych samych czynności w kółko. Towarzystwo takie, że na tematy inne niż pogoda oraz spór PO czy PiS się nie pogada. Raczej niziny umysłowe.

Gość gość
*o to

Gość gość
Jak jesteś miękka pipa i dajesz po sobie jeździć, to potem srasz przed wyjściem z domu

Gość gość
TY, a może konsultuj takie sprawy ze swoim mężem , a nie z babami na forum.

Gość gość
no jestem miekka pipa:o sory ale nie kazdy ma charakter herold baby

Gość gość
oczywiscie, ze zrezygnuj i nie sluchaj chamskich bab. Jak zarabiasz b,malo, praca Ci nic nie daje w zsadzie, to po co sie meczyc . Dorobisz sobie w domu a 500 zl "samo" wpadnie. 2 pieczenie na 1 ogniu

Gość gość
Kocham ten tekst: dorobisz w domu. Czym? Chyba tylkiem, bo jezeli pracuje gdzie pracuje i zarabia jak zarabia to raczej niczego tworczego nie potrafi...

Gość gość
a przypadkiem nie daje się zaświadczenia o dochodach za 2015? bo jak tak to przecież się nie lapiesz :/

Gość gość
Ha ja rezgnuje z pracy. Pracuje na 1/2 etatu (na smieciowce) dostaje 800zł na rękę. Jeśli nie będę pracować dostane od rządu 500zl na dziecko. No to co warto pracować? Bo z tym 800zl jeszcze place za dojazd do pracy 100zl miesięcznie.

Gość gość
ale wychodzisz do ludzi;)

Gość gość
Naprawde będą ludzie którym będzie oplacalo się kombinować tak aby się zaplapac w kryterium dochodowe. Znowu witaj szara strefo!

Gość gość
Wiesz po to wzielam tę robotę, żeby jak piszesz wychodzić do ludzi. Owszem przyjemnie mi się pracowala rok, ale widzisz to jest praca w korpo, w sprzedaży. Cisnienie ogromne, ciagle ktoś przyjezdza mnie sprawdzać, średnio raz w miesiącu mnie strasza ze będę zwolniona, bo za slaba sprzedaż po czym za chwile dowiaduje się ze jestem najlepsza,wiec przysylaja mi trenera osobistego żeby caly dzień siedział nade mna i przygldal się jak pracuje. Ogolnie już mam dość i chętnie piznę tą robotą, bo faktycznie kasy z tego nie mam, a wyjście do ludzi nie rekompensuje mi ciaglej presji i stresu.

Gość gość
gdybym miala pracowac z takimi idiotkami ja te na kafe, dla ktorych 'wyjscie do ludzi' to szczyt kultury, obycia, rozwijanie wyzyn inteligenckich - to jednak wolalabym posiedziec w domu i powybierac sobie ludzi i tematy do rozmowy na forach na poziomie....

Gość gość
skoro jestes najlepsza to po co trenera ci przysylaja?

Gość gość
żeby trener zapoznal się z praca i mogl wyszkolić reszte zalogi

Gość gość
Siedz z dupooom w domu ciekawe kiedy wyrobisz emeryturę :)

Gość gość
Skoro jestes najlepsza, to chyba powinnaś dobrze zarabiać?

Gość gość
przecież ma nie byc emerytur wszyscy krzyczycie, ze ich nie bedzie, to co teaz juz maja byc?

Gość gość
PRZECIEZ NAPISALA, ze dorania piekac ciasta i torty.Czytaj ze zrozumieniem, zanim zabierzesz sie za komentowanie !!!

Gość gość
Ile zarabiasz w tej robocie?

Gość gość
tez to pisala jezu;o