Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety biorą tabletki anty jak zwiększa szanse zachorowania na raka aż

Polecane posty

Gość gość

300% ????

Gość gość
Bo nie chcemy być zapładniane co roku ! Jak nie chcesz, to nie bierz, faceciku, nikt ci nie broni, trzeba na coś umrzeć, taka prawda.

Gość gość
gość dziś to nie musisz uprawiać seksu i nie będzie dzieci proste

Gość gość
gość dziś Wiesz prawiku, że ustanie pożycia jest przesłanką do rozwodu? Jak jesteś taki mądry, to co powiesz kobiecie, która bierze tabletki ze względu na problemy hormonalne i uregulowanie miesiączki/bolesne miesiączki?

Gość gość
dupka jest nie tylko do srania

Gość gość
ale o pozytywnych aspektach tabletek anty to już nie łaska napisać ? a nie wpadłeś może na to że większości kobiet pomagają przy uregulowaniu miesiączki problemami z hormonami itp itd, widać że pojęcia nie masz o czym piszesz człowieku :)

Gość gość
gość dziś to że bierzesz *****czy, że np. kobieta nie może w tym dniu uprawiać seksu to zdradzają gdzie tu widzisz miłość co?

Gość gość
nie jestem głupia i nie wierzę w wymyślone statystyki. Istnieje korelacja między rakiem piersi i tabletkami anty, ale jest bardzo mała i prawdopodobnie związana z hormonami. Tzn. osoby które mają tego raka i tak pewnie by go dostały w okresie menopauzy lub trochę po. Prawdziwe ryzyko to szkepy dlatego trzeba uważac na ciśnienie.

Gość gość
gość dziś tu nie chodzi o raka piersi tylko glejaka mózgu

Gość gość
gość dziś głupoty nazywasz badania naukowe które potwierdzają, że powodują raka i jak bierzesz długotrwale zwiekszasz szanse zachorowania na raka od 90 do nawet 300%?

Gość gość
matka mojego chłopaka przez lata brała tabletki anty i później miała problemy zdrowotne, musiała je odstawić, leczyła się. nie wiem co jej było, bo mi chłopak nie chce zdradzić. ale wiem, że po dwóch latach ma nawrót i znów chodzi do ginekologa i możliwe, że trafi do szpitala. ja nie biorę anty, nigdy nie brałam. uprawiamy z chłopakiem seks przerywany i stosujemy kalendarzyk :P tzn kończy we mnie, kiedy wiem na 100%, że mam dni niepłodne

Gość gość
tak, głupoty, bo takich badań NIE MA :) Piszesz na forum, każdy kto odpowiada ma dostęp do netu, przecież łatwo to sprawdzić.

dlaczego biora? nie potrafia bez pigulek uprawiac bezpiecznego seksu:)):))

Gość gość
MMartha dziś mogą są inne metody antykoncepcji np. prezerwatywa wiele kobiet nie wie, że robiąc loda można mieć w przyszłości raka krtanii, raka języka

Gość gość
tabletki maja ryzyko tylko wtedy kiedy kobieta jest po 35 roku życia i nałogowo pali papierosy, każda normalna i myśląca kobieta która zażywa tabsy i ma dobrego lekarza prowadzącego który raz na rok zleca wszytstkie badania krwi oraz badanie dopplera nie ma sie czego obawiać, więc przestańce ludzą takie bzdury wciskać

Gość gość
no nie wiem czy tak jest, jak piszesz. wspomniana już przeze mnie matka mojego chłopaka nie pali papierosów, a do ginekologa chodziła regularnie, a mimo to jej zaszkodził tabletki anty

Gość gość
gość dziś ryzyko jest duże u młodych jak u starszych kobiet więc nie pisz takich bzdur. Nawet jak będzie cie bolała często głowa to będziesz myślała, że to migrena a tutaj może się glejak rozwijąc :) Tabletki to trucizna która powoduje nawet raka w tak łatwy sposób!

Gość gość
a może robiąc loda można zajść w ciąże odrazu? Boże ludzie skąd wy bierzecie takie bzdury :) niedługo od żucia gumy będzie można dostać raka prostaty, strzeżcie się Panowie ;)

Gość gość
tutaj są oficjalne dane na temat związku tabletek antykoncepcyjnych i raka. W tym artykule mowa jest glównie o "mini" tabletce która zawiera tylko jeden hormon - i ta faktycznie ma większe ryzyko zachorowań nie tylko na raka. Poza tym nawet sami abdacze przyznali, że nie można założyć związku przyczynowo-skutkowego. Zwłaszcza, że "mini" tabletkę z zasady przepisuje się kobietom które z powodów zdrowotnych nie mogą brać zwykłej - czyli tam już coś jest nie tak z hormonami.

Gość gość
gość dziś widzisz sama co mówią inne a ty dalej się upierasz

Gość gość
Tak się składa ze sama jestem ginekologiem także z podziwem czytam o różnorakich rakach które wymyślacie po stosowaniu tabletek, mama Twojego chłopaka napewno była powyżej 35 r i czy paliła czy nie ryzyko było na jej odpowiedzialność, a nie wpomniałaą na jakie inne choroby cierpiała, nie wkładajcie wszytstkiego do jednego worka.

Gość gość
gość dziś Wróć do podstawówki walikoniku i naucz się czytać ze zrozumieniem. Napisałam, że kobiety biorą też tabletki na wyregulowanie, lub bolesne miesiączki. A to o rozwodach było odnośnie "nie uprawiaj seksu". W związkach ludzie uprawiają seks, to normalnie, ale skąd możesz to wiedzieć?

Gość gość
gość dziś gdzie indziej tez mówią o raku jajników z powodu tabletek antykoncepcyjnych pozdrawiam

Gość gość
gość dziś a zgonach nie słyszałaś wśród młodych kobiet które były zdrowe a zniszczyły sobie zdrowie tymi syfami? chcecie udar mózgu, glejaka, raka jajników czy piersi?

Gość gość
Ja brałam a i tak jestem w ciąży :(. Brałam tabletki prawidłowo i nigdy żadnej nie zapomniałam wziac, nie byłam chora, nie wymiotowałam, nie brałam leków, nie pije alkoholu Wszystkie moje koleżanki nie zachodzą a imprezują, spóźniają się z przyjmowaniem pigułek a akurat ja musiałam zajść. Świetny początek zycia. 22 lata, roczne dziecko i kolejna ciąża.

Gość gość
gość dziś bo nie ma obowiązku uprawiania to nie jest jedzenie że bez tego możemy umrzeć

Gość gość
ale zmniejszają ryzyko zachorowań na raka jelita grubego, a ten w sumie też się często zdarza :D większość zgonów związana jest nie z nowotworem, a z zakrzepami...bo kobiety palą i nie mierzą ciśnienia (a to jest nawet na ulotce wypisane jako ryzyko)

Gość gość
Jeśli chodzi o raka jajnika - to akurat zmniejszają ryzyko, może zaciągnijcie jakiś specjalistycznych opinii, równie dobrze można byłoby powiedzieć że jakaś kobieta zachrztusiła się chipsami Lay,s przestańmy je jeść bo wszyscy poumieramy..

Gość gość
szanse zachorowania na raka powodują tabletki antykoncepcyjne, seks oralny, predyspozycje genetyczne, nadzerki i tak dalej :)